Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
A gdzie ja porównywałem te 2 filmy? Tak czy siak to ten sam marny poziom. W Pocałunku Smoka brakowało tylko tego czarnego grubaska, który cały czas robił z siebie idiote :)

Odpowiedz
To jak powiedzieć, że "Heat" to to samo, co "Bad Boys 2". Ale OK, nie ma co się spierać - nie w takie głupoty już ludzie wierzyli.

Wróćmy jednak do "Mission: Impossible", bo się robi brzydki off-top. Myślałem że obejrzę tę część dla Hollowaya, który dostanie dużą rolę, ale chyba to będzie jakiś trzeci plan... Nie ma co, nawet z szacunku do Brada Birda.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Naprawde Holloway was aż tak obchodzi? Nie wiem czy mam ochote oglądać jak kolejny raz gra Sawyera z Lost. Oby tylko nie było więcej Rennera jak Toma Cruise'a.

Odpowiedz
Ja się zastanawiam od kiedy to Holloway jest aktorem dla którego ogląda się filmy. Fajny gość, dobrze zagrał w LOST, ale nie oszukujmy się, gama jego środków jest dość ograniczona.

Mnie bardziej od roli Josha interesują wyczyny kaskaderskie Tomka ;)

Odpowiedz
Wszyscy kochają Sawyera z LOST. Więcej Sawyera z LOST to więcej dobra. Holloway mnie bardziej interesuje niż Cruise. W ogóle powinien to byc film o postaciach Hollowaya i Rennera tylko, bo fajni są.

Odpowiedz
(30-10-2011, 21:35)Mierzwiak napisał(a): Mnie bardziej od roli Josha interesują wyczyny kaskaderskie Tomka ;)

O to to. Facet ma jaja trzeba przyznać. Zastanawiam się ilu kozaków z forum miałoby tyle odwagi, żeby położyć się na glebie i czekać, aż przejedzie nad nim rozpędzony TIR. Bokiem :)

Odpowiedz
Wyczyn kaskaderski? Wyczyn kaskaderski to zeskoczyć z galopującego konia na pędzący czołg kilka metrów niżej bez żadnych zabezpieczeń. Wisieć za oknem w pełnym oporządzeniu, przy asekurowaniu przez sztab ludzi i pewnie dodatkowo hamulce jak przy tyrolce, na paru linach do wspinaczki, z czego każda ma udźwig 3,5 tony to nie wyczyn, to bezpieczniejsze niż przechodzenie przez zatłoczoną ulicę.

Kiedy się już pozna zasady działania sprzętu i zaufa mu, żadna wysokość nie będzie robiła wrażenia, o ile będziesz dobrze podpięty i będzie cię asekurował ktoś w miarę rozgarnięty. Uprzedzając pytanie, tak miałem do czynienia z linami i parę razy zjeżdżałem sobie z mostu, pod okiem doświadczonego instruktora oczywiście. Klawa sprawa :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No ale w podanym przeze mnie przykładzie (z M:I: III) nie mamy do czynienia z żadnymi linkami itp. Mamy kolesia leżącego na drodze i przejeżdżającego nad nim bokiem, rozpędzonego TIR-a. Nie wiem, co to ma wspólnego, ze zjeżdżaniem na linie z mostu...

Faktem jest, że Cruise, jest właściwie jedynym aktorem, który wykonuje niemal wszystkie swoje sceny kaskaderskie.

Odpowiedz
Cruise to przecież krasnal. Wyczynem byłoby rozjechanie go taką wielką ciężarówką...

Odpowiedz
Cruise sam wykonuje wszystkie sceny kaskaderskie, bo pewnie religia zabrania mu robić inaczej...

Odpowiedz
Cruise pewnie umarł podczas krecenia scen kaskaderskich, ale dzięki Xenu po trzech dniach zmartwychwstał i kręcił dalej.

Odpowiedz
Jest osobny temat poświęcony sucharom.

Odpowiedz
Premiera 4 części zbliża się wielki krokami, a z nią pierwsze recki, które są bardzo entuzjastyczne. Czyżby najlepszy akcyjniak tego roku? http://www.rottentomatoes.com/m/mission_impossible_ghost_protocol/
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A to ciekawe, bo przed kinowym seansem Szpiega widziałem po raz pierwszy zwiastun "czwórki" i wygląda mi to na czwarte z kolei, bezpłciowe przeciętniactwo do sześcianu. Może kiedyś na DVD zobaczę, to się przekonam.

Odpowiedz
Cytat:Faktem jest, że Cruise, jest właściwie jedynym aktorem, który wykonuje niemal wszystkie swoje sceny kaskaderskie.
Chyba pomylił Ci sie z Jackie Chanem;)

A co do 4 to niczego spektakularnego bym sie nie spodziewał...

Odpowiedz
Chodziło o hollywoodzkich aktorów. A skoro już przy Chanie jesteśmy, to prędzej "aktor".

Odpowiedz
Ostatnimi czasy lepiej zobaczyć coś starego z Chanem niż nowego z T.C.

Odpowiedz
Jestem wielce nakręcony :) Brad Bird ftw!

Odpowiedz
"This is not just another mission. The IMF is shut down when it's implicated in a global terrorist bombing plot. Ghost Protocol is initiated and Ethan Hunt and his rogue new team must go undercover to clear their organization's name.'

ZNOWU? To najgorzej zabezpieczona tajna organizacja na świecie - w KAŻDEJ części jest jakiś kret, ktoś jest podejrzany o terroryzm, a organizacji grozi rozpad albo zamknięcie. Dla odmiany obejrzałbym M:I o, no wiecie, tajnych misjach?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon