Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Ale że co już nie wraca? Leci szerzyć scjentologię do innej galaktyki? Wróci swobodnym lotem w samych slipach i na nartach biegowych? Jak nie to nuda. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale z tego co czytałem, to ma być film niezwiązany z cyklem M:I...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Esai Morales, znany z "Ozark" czy roli Slade'a Wilsona w "Titans" pojawi się w obu nadchodzących częściach.
Reżyser potwierdził też jakiś czas temu powrót Kirby i całej standardowej obstawy Hunta.

Odpowiedz
Czekam na potwierdzenie, że wraca Cavill.

Odpowiedz
Szkoda, że Tom nie rozumie, co budowało siłę tej serii i najpewniej dostaniemy odgrzewany kotlet.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/05/esai-morales-replace-nicholas-hoult-mission-impossible-7-1202940112/

Jak się okazuje, Morales zatąpi Houlta który miał być głównym antagonistą 7 części.

Odpowiedz
Cytat:Szkoda, że Tom nie rozumie, co budowało siłę tej seri

A co ją budowało? Widziałem 2,3,4,5 i nie zauważyłem, żadnej siły. Może była w jedynce?

Odpowiedz
Jedynka była czymś zupełnie innym od każdej poprzedniej części. Dość kameralnym kinem, faktycznie szpiegowskim w starym stylu. Później siłą serii imo zawsze były przede wszystkim kaskaderskie sztuczki i realizacja. Do tego w miarę przyjemne żonglerki obsadowe. Nie wiem o co innego może chodzić..

Odpowiedz
Tez nie wiem. Po każdym podejściu do tej serii się zastanawiam, co ludzie w tym widzą poza pojedynczymi efektownymi scenami z Tomusiem, które i tak nie są tak efektowne, jakbym tego oczekiwał (vide: ta z samolotem w piątce), bo przez większość czasu wieje nudą.

Odpowiedz
Daj szanse "Fallout". Scena z helikopterami jest zajebista, w kinie urywała to i tamto. Na dodatek nie jest to jedyna dobra sekwencja, jest ich sporo i są naprawdę świetne. A ja np 5 części kompletnie nie lubie i scena z samolotem jest strasznie mehowa.

Odpowiedz
Osobiście to tylko 3 ostatnie części uważam za interesujące, te pierwsze nie za bardzo mi wchodzą.

Odpowiedz
(21-05-2020, 18:46)Gieferg napisał(a): A co ją budowało?  Widziałem 2,3,4,5 i nie zauważyłem, żadnej siły. Może była w jedynce?

Różnorodność. Fakt, że każda odsłona miała inną ekipę, inny, własny styl, innych bohaterów, inny rytm. Nagle jednak producenci/Tom zapatrzyli się na sukces części 5 i szóstkę zrobił ten sam gość (plus idiotyczna wymiana kompozytora), czego efektem najgorsza odsłona serii, niestrawna zarówno wizualnie, jak i fabularnie, idiotycznie międląca wątki z poprzednich odsłon i męcząca te same postaci, dla których nie ma tu już miejsca. Ergo casus F&F, gdzie nagle ekipa jest jedną wielką rodziną, wszyscy płaczą i w ogóle. Oraz casus Spectre, czyli przydługa, wymęczona buła, w której nasrano wszystkiego, nie dodając nic od siebie. I dalej widać cisną to samo.

Odpowiedz
(21-05-2020, 19:54)Mefisto napisał(a):
(21-05-2020, 18:46)Gieferg napisał(a): A co ją budowało?  Widziałem 2,3,4,5 i nie zauważyłem, żadnej siły. Może była w jedynce?

Różnorodność. Fakt, że każda odsłona miała inną ekipę, inny, własny styl, innych bohaterów, inny rytm. Nagle jednak producenci/Tom zapatrzyli się na sukces części 5 i szóstkę zrobił ten sam gość (plus idiotyczna wymiana kompozytora), 

Który pozostanie na tym stanowisku przez następne trzy filmy. Szkoda zważywszy, że brak Joe Kraemera w Fallout właśnie tłumaczyli, że chcą czegoś nowego, innego i dlatego ta zmiana.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(22-05-2020, 01:57)Lawrence napisał(a): Szkoda zważywszy, że brak Joe Kraemera w Fallout właśnie tłumaczyli, że chcą czegoś nowego, innego i dlatego ta zmiana.

No to dostali - odrzuty z twórczości Zimmera plus chórki z komputera xD

Odpowiedz
Fallout - w ogóle nie pamiętam o czym była piątka (którą oglądałem 4 miesiące temu), więc było się nieco trudno połapać chwilami o czym mówią i czy jakąś postać powinienem znać, ale jakoś do połowy oglądało się nieźle, potem od tych wszystkich zwrotów akcji zacząłem przysypiać, ale obudziła mnie ładnie sfilmowana i efektowna akcja z helikopterami (o klasę lepsza niż wszystko inne w tym filmie) i finał rodem z "Cliffhangera", Cavill był tu swego rodzaju powiewem świeżości, ekipę Tomusia i jego samego jak zwykle miałem w dupie.

6/10 - Po dennej czwórce, na każdej kolejnej części męczę się trochę mniej :P

Cytat: Akurat motyw z telefonem jest ciekawy bo normalnie powinieneś mieć go potłuczonego pokazanego ze 2-3 razy plus dialog by na pewno wbic widzowi do głowy że telefon uległ zniszczeniu a tu nic takiego nie miało miejsca. Nie zdziwiłbym się gdyby połowa ludzi tego nie wychwyciła.

Nie mam pojęcia o jaki telefon chodzi :>
Tak mnie te filmy angażują.

Odpowiedz
Sprawa wysadzeniu mostu w Pilchowickiego dotarła już do zagranicznych mediów i to też tych prestiżowych jak The Times, czy Independent i dobrze!
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/mission-impossible-7-tom-cruise-poland-bridge-blow-up-monument-release-date-trailer-a9649296.html

Zresztą z tego co czytam, podobną akcję chcieli zrobić w Szwajcarii, gdzie nie dostali pozwolenia. I słyszałem nawet też coś, że i we Włoszech próbowali i też nie dostali pozwolenia. I ogólnie po zachodnich komentarzach widzę, że jednak sporo krytyki spada na takie działania. Zresztą nie jest to pierwszy przypadek, gdzie filmowcy wykorzystują biedniejsza państwa Europy Środkowo-Wschodniej, aby przejść z czymś co by gdzie indziej nie przeszło. 
Ale bardziej przerażają mnie opinie z Polski, gdzie niektórzy oczywiście już wychodzą z pisowskim "whataboutismie", że gdyby to byłoby za PO to nikt by nie krytykował, a chwalił. Czy też, argument, że wysadzą, ale potem odbudują nowy i to taki, który będzie funkcjonował. Na tej samej zasadzie to można rozwalić jakąś wierzę na Wawelu z argumentem, że potem Ci za to odpowiedzialny odbudują ją i to na lepszą i nową. Aż mi się przypominają historie mojej babci, która była historykiem sztuki i konserwatorem zabytków w Rzeszowie i okolicach i to w czasach komunizmu. I jak był jakiś zaniedbany, opuszczony czy rozwalający się zabytek, to moja babcia słyszała argumenty: "Towarzyszko to ruina o której nikt nie ma pojęcia. Lepiej zburzyć, gdyż koszty odbudowy będą zbyt duże..." itd. 
Ale po 500+ to raczej nie powinno mnie dziwić, że i tutaj jest się gotowym sprzedać zabytek. Tym bardziej, że to poniemiecki zabytek, a więc tym bardziej groźny. 

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ale dyskusja o tym jest chyba w Trzepaniu Celebrytów. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(03-08-2020, 14:05)Lawrence napisał(a): Tym bardziej, że to poniemiecki zabytek, a więc tym bardziej groźny.
W Polsce móc wysadzać powinni tylko Niemcy. Kiedyś tak było i komu to przeszkadzało?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(03-08-2020, 14:10)SonnyCrockett napisał(a): Ale dyskusja o tym jest chyba w Trzepaniu Celebrytów. ;)
Przy czym tutaj jest raczej bardziej na miejscu.

Moje zdanie jest takie, że od lat nic nie jeździ po tym moście, nie jest wpisany do rejestru zabytków, a i tak miał iść do generalnego remontu, to niech sobie go Cruise z ekipą rozwali i zapłaci za budowę nowego.

Odpowiedz
OK. W takim razie moje zdanie jest dokładnie takie samo jak simka. Myślenie o wszystkich starych budowlach jako zabytkach jest jak patologiczne zbieractwo, tworzy nikomu niepotrzebny bałagan.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon