Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
(10-07-2023, 12:07)Jan_Władeczek napisał(a):
(10-07-2023, 10:31)zombie_sidekick napisał(a):
(10-07-2023, 10:21)Krismeister napisał(a): Dużo jest Dorocińskiego?

Niestety, o ile w dwójce nie pojawi się brat bliźniak Kapitana Dorocińskiego, to nie mamy co liczyć na ponowny występ Polaka w serii "M:I".
Na uroczystej premierze powiedział, że wystąpi też w ósmej części. 

No i wyszło, że mnie UIP na premierę znowu nie zaprosiło :P A tak serio, to faktycznie - być może pojawią się jakieś retrospekcje, które będą pokazywały wydarzenia sprzed tego felernego podwodnego momentu.

Odpowiedz
Rozwala mnie to, że Dorociński ma za sobą Gambit Królowej, Wikinga, a teraz Mission Impossible, a facet praktycznie w ogóle się z tym nie afiszuje.

A teraz przypomnijcie sobie jak Zawierucha latał po wszelkich śniadaniówkach i Wojewódzkich xdd

Swoją drogą zabawne jak potoczyła się kariera Zawieruchy, do nikąd.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Gdzieś się zawieruszył :P

Odpowiedz
Zagrał Vegę, to jest giga rola dla każdego aktora.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Z tym Zawieruchą to mam wrażenie, że po prostu media znalazły sobie nośny temat, a ten jako trzeciorzędny aktorzyna uznał, że głupi by nie skorzystał ze swoich 5 minut, więc trochę się polansował i reszta poszła jak domino. Dorociński to raczej ten typ faceta, który już ma rozpoznawalną facjatę w rodzimym kraju i nie musi robić sobie reklamy, a sławę woli wykorzystywać jako głos tych co głosu nie mają ;)

Odpowiedz
Kryst mądrze gada, ja to myślałem, że Kot po Zimnej Wojnie się rozgrzeje, a skończył grając Kleksa.

Odpowiedz
No właśnie. Co do Kota to faktycznie mamy prawo być rozczarowani. Przecież rozważali go na bondowskiego villaina, do filmu Nolana, miał grać Teslę i co? Cisza.

Odpowiedz
No, Tesla to upadł chyba przez flopa tego filmu z Ethanem Hawkem...

Nie rozpędził się ten nasz Kot :(
A szkoda. Przepadła mu też ta rola w Marvelu (prawdopodobnie Eternals), ale chyba żadna strata, skoro tak średnio zostało to przyjęte.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Mniam, az sobie ochote na powtorke zrobilem:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pierwsza część to kompletnie inna bajka
.

Odpowiedz
(11-07-2023, 16:37)Krismeister napisał(a): Rozwala mnie to, że Dorociński ma za sobą Gambit Królowej, Wikinga, a teraz Mission Impossible, a facet praktycznie w ogóle się z tym nie afiszuje.

A teraz przypomnijcie sobie jak Zawierucha latał po wszelkich śniadaniówkach i Wojewódzkich xdd

Swoją drogą zabawne jak potoczyła się kariera Zawieruchy, do nikąd.

Może dlatego mało mówi Dorociński o swoich rolach za granicą (w podcaście Wojewódzkiego rozmawiali o zagranicznej karierze), bo to małe role są i nie chce by skończyło żartami/memami, tak jak było z rolą Adamczyka w Counterpart (pojawił się w dwóch scenach, w jednej siedzi w poczekalni, a w drugiej nie da się go poznać, bo ma kominiarkę).

A co do Piotra Adamczyka też jakoś tak bardzo nie chwalił się swoimi rolami w Hawkeye'u, For All Mankind i serialu Amazona z J.K. Simmonsem i Sissy Spacek. Pojawiał się w różnych polskich programach, ale nie było tyle zamieszania, co wokół Zawieruchy, co zrozumiałe, bo to jednak rola w filmie Tarantino. Ale spowodowało to taki efekt, że polskie media stworzyły mylne wrażenie u niektórych widzów, którzy nie siedzą w popkulturze aż tak bardzo, że Dawno temu w Hollywood to będzie film o reżyserze Chinatown.

Oglądałem z tatą Dawno temu w Hollywood i cały seans nie mógł uwierzyć, że Polańskiego jest tak mało, że to jest ten film, który polskie media promowały rolą Zawieruchy, bo był pewien, że to będzie film o reżyserze i jego żonie. No i od tej pory jak ogląda jakiś serial lub film zagraniczny, w którym występuje polski aktor, to za każdym razem nabija się z tego, że większa rola niż to statystowanie u Tarantino, a tyle o tej roli mówiono w Polsce.

Zawierucha wykorzystuje swoje nawet nie 5 minut, ale  5 sekund z filmu na polskim podwórku, bo widzę go w każdym polskim filmie i serialu ostatnio, niedługo wyskoczy mi z lodówki.

Odpowiedz
Ah, niekończąca się opowieść o polskich aktorach próbujących podbić Hollywood. Nigdy, albo przynajmniej przez kilkanaście najbliższych lat, się to nie wydarzy, tak samo jak nie było i nie będzie tam gwiazd Rumuńskich, Portugalskich, czy Greckich, Rosyjskich aktorów też nie kojarzę. W Hollywood jest miejsce dla pojedynczych aktorów/aktorek z Hiszpanii/Włoch/Francji, bo to mocne rynki, jakiś Skandynaw od czasu do czasu dostanie kilka dobrych ról, ale spójrzcie, że nawet z niemieckojęzycznych krajów, czyli też szanowanych, bogatych rynków mamy tylko (późno odkrytego swoją drogą) Christopha Waltza i nikogo więcej.

Odpowiedz
Poza Walcem to jeszcze Daniel Brühl ma jakąś karierę w Holly. Z Polaków z kolei to chyba najwięcej udało się osiągnąć Joannie Pacule i Olkowi Krupie, ale też jakoś nie na tyle by byli tam sensacją. Już pomijam Polę Negri, bo to była inna epoka kina, gdy polski akcent nie był problemem.

Odpowiedz
Jest jeszcze Dagmara Domińczyk, ale nie chodzi o doszukiwanie się jakichkolwiek występów w Ameryce, tylko o uzyskanie statusu może niekoniecznie gwiazdy, ale hollywoodzkiego pierwszoligowca jak właśnie Waltz czy Alexander i Stellan Skarsgårdowie.

Odpowiedz
Izabella Scorupco też musi zostać przywołana
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Była jeszcze taka aktorka niedawno, która przyjechała z USA do Polski i sprzedawała narrację, że niby robi karierę w Hollywood, a w praktyce to grała jakieś ogony w produkcjach prosto na dvd. Tylko nie pamiętam nazwiska - Miko, Mika? Jakoś tak
.

Odpowiedz
Izabella Miko, zagrała w sequelu Wytańczyć Marzenia na dvd, to więcej niż Kot.

Odpowiedz
A, no i jeszcze Olbrychski zagrał z Angeliną Jolie w jakimś akcyjniaku kilka lat temu

Dokładnie o takie wątki chodziło simkowi
.

Odpowiedz
W sumie Joanna Kulig dzisiaj sobie przyzwoicie radzi w USA - serial Chazelle'a, film Keatona z Pacino... Może ona akurat faktycznie ma jakieś szanse tam szerzej zaistnieć, choć trochę wolno ta kariera za oceanem się rozkręca.

Odpowiedz
Salt z Olbrychskim pamiętam, mieli scenę na łódce.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon