Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Przecież już zapowiadają, że będzie kolejny film. Więc jakie znaczenie ma, że go uśmiercili? Żadnego.
Tak jak z komiksami, gdzie po 10 razy uśmiercali postacie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale nie przeżył, więc piszesz bzdury (jak zwykle zresztą).

Odpowiedz
Poza tym wystarczy wziąć dwa filmy z serii obok siebie: OHMSS i Diamonds Are Forever. Albo Moonraker i FYEO. I co, może podobne? Tragiczna opowieść miłosna z depresyjnym finałem i komedia z pajacującymi gejami-zabójcami? Laserowe bitwy w kosmosie i zimnowojenna intryga szpiegowska?
Case closed.

Odpowiedz
Ale czym się tak różnią? Wszystko jest wiadome przed seansem - niesmiertelny Bond pokona zlo. I jakoś ludziom się nie znudzilo.

(21-07-2023, 00:46)Gieferg napisał(a): Ale nie przeżył, więc piszesz bzdury (jak zwykle zresztą).

I jakie to ma kurva znaczenie, że go zabili w 25 filmie skoro zapowiedzieli, że będą nastepne?
No JAKIE?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie o tym była cała gadka, więc co mi tu teraz wyjeżdżasz z jakimiś pierdołami?
Stwierdziłeś, że zawsze przeżywa, a faktem jest, że nie zawsze. Wniosek - you're WRONG.
Wszystko w temacie.

Odpowiedz
Cytat:niesmiertelny Bond pokona zlo.
No to podałem ci przykład w którym Bond nie pokonuje zła. Zło uchodzi z życiem i jeszcze na odchodnym zabija mu żonę.
Poza tym to samo można powiedzieć o prawie każdym filmie akcji. Dobry przeżyje i pokona złych. Po co cokolwiek oglądać?

Odpowiedz
Czepianie się że szpiegowska bajka jest szpiegowską bajką a nie realistycznym filmem szpiegowskim to dla mnie zawsze dowód na to że rozmówca jest totalnym nudziarzem, który nawet na chwile nie potrafi zluzować portów
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(21-07-2023, 00:42)shamar napisał(a): Przecież już zapowiadają, że będzie kolejny film. Więc jakie znaczenie ma, że go uśmiercili?

Takie, ze w nastepnym filmie agentem bedzie Ukrainiec. I co teraz? :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
No to dzisiaj podowjna sesja kina: 15:45 Mission Imposible i o 19 Oppenheimer.

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(20-07-2023, 20:21)shamar napisał(a):
(20-07-2023, 19:12)Dr Strangelove napisał(a): Ile można patrzeć na to samo? Skaczący z samolotu do samolotu Tomek, albo Tomek nabierający jakiegoś złoczyńcę za pomocą gumowej maski.

Ile jest już Bondów? Z 25?  Praktycznie każdy to są te same bzdury.
Ale Bondy też mi się znudziły :)
Znudził mi się Indiana Jones, znudził mi się Jack Sparrow. Myślę, że nawet Anton Chigurh by mi się znudził w 6 filmie pod tytułem "Anton Chigurch: Revenge of Anton Chigurh"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@Dr Strangelove

Anton Chigurh kontra Lorne Malvo to było coś eh?

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Podczas sceny w klubie nie mogłem z wyjść z podziwu jaką znamienitą kolekcję hot waifus Tomek sobie skompletował w tym filmie. Typ to może oszołom, ale gust ma świetny.

Film też spoko.

Odpowiedz
(19-07-2023, 22:11)Kryst_007 napisał(a): Czy tylko ja uważam, że ta seria zrobiła się trochę wtórna? 
Wtórna ta seria była już dwa-trzy filmy temu, teraz to już jest przegięcie pały i scenopisarskie lenistwo najwyższego poziomu. Siedząc w kinie zacząłem doskonale rozumieć miliony widzów na których obecność liczyli producenci, a ci zdecydowali się zostać w domach. Film trwa ponad 160 minut, a właściwie oprócz akcji, która trwa pewnie z 30-40 minut to nieprzerwanie się nudziłem. Właściwie trudno o element, który miałby w sobie chociaż odrobinę świeżości. Piszecie, że obecność AI taka fajna, inna i na czasie: dla mnie nie różni się to niczym od dowolnego wirusa/hakera zdolnego włamać się wszędzie przewałkowanego już w tuzinie filmów, a samo przedstawienie tego Entity miejscami jest mocno żałosne, jak w scenie imprezy, gdy Hunt stwierdza, że AI się boi, bo zrobiło głośne buuuu z głośników - przecież to jest scena jak z fantazji 7-latka...
Po zeszłorocznym Top Gunie nabrałem chyba zbyt wiele sympatii do Toma i zapomniałem jak słaby jest pomysł na ostatnie M:I i jak żałosna jest ekipa Ethana. Ode mnie 5/10

Polecam recenzję Tomasza Raczka, gdzie mocno narzeka i fajnie tłumaczy jak bardzo epigoniczny i generyczny jest to film, aby potem ni z gruchy ni z pietruchy dać 7/10. Ja nie jestem taka miękka faja: jak coś jest na maksa odtwórcze i nudne, to nie ma szans dostać powyżej 6.

Odpowiedz
Raczek ma rację. Jaki sens robić taki film w epoce Szybkich i wściekłych, Bondów, Wicka etc.? Nawet powielają lokacje. Nuda, odgrzewany kotlet, epigoństwo i chujnia.

Odpowiedz
Tym bardziej, że jest to wszystko kręcone tak samo, tym samym sprzętem itp. przez co te sceny akcji w tych samych miejscówkach wyglądają jak kopiuj wklej z innych filmów. Widziałem te nowe "M:I" jakieś dwa tygodnie temu i szczerze mówiąc już niewiele z tego pamiętam, strasznie to było przeciętne, wtórne i ciężką ręką wyreżyserowane - koło nowego "Top Guna", który był idealnie skrojonym blockbusterem toto nawet nie stało.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Najlepiej oceniana część całej serii. Czego kuamiecie łobuzy :(

Odpowiedz
Zarobki też ma najlepsze z serii? Ludzie ewidentnie zagłosowali nogami, że już im się przejadło powtarzanie po raz kolejny tego samego filmu.

Odpowiedz
(25-07-2023, 09:27)simek napisał(a): Film trwa ponad 160 minut, a właściwie oprócz akcji, która trwa pewnie z 30-40 minut to nieprzerwanie się nudziłem.

Subiektywna sprawa, wiadomo. Sam sie specjalnie nie nudzilem (poza przeciagnietymi momentami scenami poscigow i kolejnymi wagonikami w wiadomej scenie), ale reszta spoko - ot, kolejny odcinek tego samego serialu.

I tak obecnie traktuje te serie, a ze wszystko poza jedynka i trojka widzialem tylko raz, juz pare lat temu, i malo co pamietam to po prostu mialem udana przejazdzke. M:I to dla mnie lunaparkowa karuzela, a z tych trzech ostatnich zrobila dla mnie najlepsze wrazenie, a mozne po prostu mialem taki dzien.

I to, ze to ciagle jest to samo…no jest. Tak jak z kinem komiksowym, przy czym i tak wole biegajacego Tomka niz kolejne Marvele, czy DC.

Co do AI, dla mnie spoko (znowu, jako przejazdzka i lepiej o tym nie myslec, o momencie w klubie zapomnialem), a czym to sie rozni kolejnym hakerem? No wszystkim przeciez - owszem, narzedzia te same, ale element walki z absolutem zawsze na plus.

Przy czym stawiam dyche, ze to finalnie nie bedzie niezalezne AI, ale ktos jeszcze bedzie za tym stac.

Na dzien dzisiejszy 7/10 i mniej raczej juz nie dam.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:strasznie to było przeciętne, wtórne i ciężką ręką wyreżyserowane

Przecież tak już jest od czwartej części i powtarzam to od lat :P

Odpowiedz
Ledwo pamiętam poprzednie części, ale po powrocie serii po długiej przerwie to oceny mam takie: 6, 6, 5 i 5 czyli nigdy szału nie było.
Swoją drogą dwójkę oceniłem lepiej od jedynki. Cholera wie ile lat temu to oglądałem, co miałem na myśli i czy rzeczywiście tak jest jak oceny wskazują :P Ogólnie najlepsza część to trójka.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon