Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Cytat:Ogólnie najlepsza część to trójka.

Dla mnie też.
Z tym, że nigdy nie widziałem jedynki, a dwójkę ledwo pamiętam i teraz to chyba głównie kojarzę z tym, że Metallica zrobiła kawałek na soundtrack :>

Odpowiedz
Dla mnie najlepsza czwórka, potem jedynka, a cała reszta to średniaki do obejrzenia i zapomnienia.

Odpowiedz
(25-07-2023, 14:34)Gieferg napisał(a):
Cytat:Ogólnie najlepsza część to trójka.

Dla mnie też.
Z tym, że nigdy nie widziałem jedynki, a dwójkę ledwo pamiętam i teraz to chyba głównie kojarzę z tym, że Metallica zrobiła kawałek na soundtrack :>

Caly Gief :)

Imo jedynka najlepsza, najbardziej przyziemna, z fajnym post-zimnowojennym (?) klimatem kina szpiegowskiego i stylowego (De Palma!) kina lat 90 w ogole.

Potem zdecydowanie czesc trzecia, nawet nie tyle, ze jakos wielce gorsza od jedynki, co inna.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dwojka jest najgorsza. Styl Woo ani troche nie pasuje do tej serii i wyszla gowniana parodia kina akcji. Ostatnio jak powtarzalem cala serie to serio tego pazdzierza od Woo nie da sie ogladac na trzeźwo.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Imo jedynka najlepsza

Może kiedyś nadrobię, ale po rozlazłych i do bólu nijakich 4-5-6, jestem totalnie zniechęcony na tę chwilę.

Niech ktoś powie, że to zupełnie inny film :)

Odpowiedz
Zupelnie inny film :)

Ok, a tak na serio, to samo co zawsze, ale imo duzo lepiej niz cala reszta.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Imo jedynka najlepsza, najbardziej przyziemna, z fajnym post-zimnowojennym (?) klimatem kina szpiegowskiego i stylowego kina lat 90 w ogole.
U mnie trójka na pierwszym miejscu. W dużej mierze dzięki Hoffmanowi, który wynosi całość na wyższy poziom. Ale jedynka chyba na drugim miejscu właśnie za to o czym Bucho pisze. Szkoda, że dzisiaj nie ma szans na pójście w takim kierunku.

Tej najnowszej części, też w obliczu waszych opinii, nawet nie mam specjalnie ochoty oglądać. Może kiedyś do kotleta.

Odpowiedz
Fakt, trojka ma najlepszego lobuza i Hoffman wymiata w tej roli.

Odpowiedz
Hoffman oczywiście najlepszy, ale Sean Harris też był spoko w Rogue Nation

Odpowiedz
Trójkę bardzo dawno temu oglądałem, wiesz, że Hoffman, ale z pamięci kojarzy mi się, że cały film był typowo Abramsowy i nudny, najlepsza jest czwórka moim zdaniem.

Odpowiedz
No i w Ghost Protocol jest też Paula Patton, najlepsza laska w całej serii

Odpowiedz
Najlepsza jest jedynka. Fajna zabawa w kino szpiegowskie i emocje. Dużo głupotek ale podanych w rewelacyjny sposób, a Tomek nie biega ze spluwą i nie kasuje wszystkich jak leci. W ogóle nie strzela ani razu w tym filmie i chyba tylko raz komuś wywala z kopa. No i sekwencji na miarę tej z włamem do CIA ta seria już nigdy nie miała i mieć nie będzie, nawet jak Cruise zacznie wydawać na te filmy i po pińcet baniek.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Patrzę sobie na cyferki ostatniej części i to się chyba zanosi na flop co nie?

Budżet to 290 milionów, a na koncie po nieco ponad tygodniu dopiero 376,3 miliona, a cała machina już kompletnie zwolniła po premierze Barbenheimera. Widać te skoki i loty Cruise'a już nie robią wrażenia, a biorąc pod uwagę ile czasu i kawy poświęcili na przygotowania, ćwiczenia itd. no to na ich miejscu (Cruise'a też) czułbym się trochę chujowo.

Odpowiedz
Spokojnie dzisiaj dołożę swoją cegiełkę
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
290 mln to chyba za obie części. Bo nigdy nie uwierzę, że part 1 kosztowała prawie $300 melonów. Na co to poszło? Na zniszczenie tych wszystkich skuterów w Rzymie?

Odpowiedz
budżet mógł być też windowany przez covid i opóźnienia w zdjęciach. Każdy dzień zdjęciowy na którym nic się nie dzieje potrafi kosztować 500k dolków.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nawet jakby budżet wynosił 200, to i tak słabo te wyniki by się prezentowały na tle pozostałych.

Odpowiedz
Zapamiętam dwie rzeczy z tego filmu: udział Dorocińskiego i polski paszport.

Akcja jest pierwszorzędna ale co z tego jak fabuła jest tak głupia że szok xd koniec końców nie skumałem motywacji tej AI. Dodanie nagle po sześciu filmach jakiegoś wielkiego nemesiz z przeszłości - Gabriela to też hit. Hayley była super, kradła każdy kadr. Na ogromny plus również Pom Klementieff, jest super i niech gra więcej.

Tom Cruise i jego bieg, nie muszę komentować, wieczny szacun.

Wynudziłem się, dlatego 6/10, dawno nie oglądałem jedynki i dwójki dlatego nie powiem czy siódemka hest lepsza czy nie.

Oczywiście czekam na ósemkę i tak, bo to nadal bardzo dobra seria, ale niech tam się zadzieje coś w końcu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Budżet pewnie dotyczy 2 części, ale nadal to dość sporo. Te wszystkie praktyczne efekty specjalne można by przecież zrobić za pomocą komputera, skoro i tak wszystkie tła, widoczki w tle etc. zostały zastąpione przez CGI. To na chuj w takim razie praktyczny efekt skoku Toma motocyklem? ;-) To kosztowało krocie i zajęło kupę czasu by to wszytko przygotować.

Żadna wtopa finansowa dobrych filmów nie jest dobra, ale ta "bomba" może da Cruise'owi i decydentom trochę do myślenia, kiedy to będą pompowali hajs w spełnianie marzeń Toma o byciu najdroższym w historii kina kaskaderem.

Odpowiedz
(28-07-2023, 12:00)Super8 napisał(a): To na kurcze pieczone w takim razie praktyczny efekt skoku Toma motocyklem? ;-) To kosztowało krocie i zajęło kupę czasu by to wszystko przygotować.
Piszesz tak, jakby CGI było za pół darmo. Najbardziej plastikowe, komputerowe filmy ostatnich lat też kosztowały setki milionów.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon