Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Przecież jak Nowa Nadzieja miała premierę to tytuł był "Star Wars" i nic więcej
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
O tym właśnie Simek pisał

Znany jest też przypadek działający w drugą strony, czyli Mad Max 2, którego tytuł na wielu rynkach zmieniono na The Road Warrior, żeby nikt nie miał wrażenia, że ominął jakąś pierwszą część.

Ciekawy przypadek to też pierwszy Indiana Jones, czyli Raiders Of The Lost Ark, który oczywiście pierwotnie nazwiska bohatera w tyle nie miał. Teraz to jest wydawane jako "Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark", ale chyba nigdy nie zmieniono w samym filmie karty tytułowej.
.

Odpowiedz
A najlepszego przykladu czyli "Rambo" nikt nie wymienia.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Popieprzone są te nazwy w tej serii:

First Blood
Rambo: First Blood Part 2
Rambo III
Rambo (poza USA "John Rambo")
Rambo: Last Blood

Odpowiedz
Bo spieprzyli od cz.3.

Były jeszcze przykłady Scream i Thing, podlapane z gier komputerowych. Ale z gier ten trend Już chyba odszedł.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jezus, myślałem, że gorzej od Fallout nie może być - a jednak. Żeby nie było: film wygląda nieco ładniej od poprzedniej części (choć nadal, jak na superprodukcję za 300 baniek, nie daje się ukryć netflixowego feelu i przywiązania do T&O), ale to by było na tyle. Fabularnie jest być może głupszy od poprzednika i, niestety, tak samo wciąż zapatrzony na inne filmy, nie tworzący zatem własnej, nowej jakości. Czepianie się głupotek nawet nie ma sensu, choć jednak wszystkie części aż do V rozumiały tę umowność - DRP1 ni w ząb nie łapie o co tu chodzi, przez co gromkopierdoność jest tak nieskładnie wymieszana z humorem, że ani jedno, ani drugie nie działa. Co gorsza, DRP1 aż nadto się stara w swoich zapędach dramatycznych, przez co popada w parodię serii. I nie wiem w sumie co mnie bardziej rozbawiło wbrew twórczym zapędom - stary fiacik w centrum Włoch, którego ktoś przerobił na elektryczne auto czy parowóz na węgiel zapierdalający szybciej od TGV i mający współczesne (tj. elektryczne) łączenia wagonowe. Calość jest ponownie zbyt długa i ma zbyt wielu nic nie wnoszących do fabuły bohaterów (i nie wiem w sumie kto lepszy - Shea Whigham, który pojawia się dosłownie co pół godziny tylko po to, żeby zrobić z siebie idiotę, czy superzabójca w osobie drobnej Pom Klementieff, która nie tworzy absolutnie żadnego zagrożenia ani razu, a w pewnym momencie wygląda w ogóle jakby się z innej bajki urwała; no i Kittridge, który nie wiem w ogóle po co wrócił - aha, no tak, mega mrugnięcie okiem do jedynki, której siódemka jest wątłym cieniem). Montaż leży. Połowa scen jest do wywalenia - zwłaszcza tych dialogowych, które nie mają za grosz dynamiki (początek filmu straszy zresztą jakimś mega spotkaniem w super tajnej placówce, gdzie 30 osób przerzuca się dialogami dla dwojga, a dodatkowo przedstawiają nam... Ethana Hunta, w siódmym kurwa filmie xD). Polecam zresztą przyjrzeć się kadrowaniu - jedna osoba potrafi tu przemawiać z 50 różnych kątów, nierzadko sobie przeczących, w jednej miejscówce. WTF? Dramaturgia nie istnieje - słynny skok zostaje fabularnie zabity na długo zanim nastąpi, a przez użycie 150 filtrów kompletnie nie przekonuje; pościg w Rzymie to natomiast kiepska kalka Rogue Nation. Podbudowa scen to w ogóle dramat jest, czego dowodem nie potrafiąca się skończyć katastrofa rzeczonego pociągu. Itd. Etc. I ogółem to jeden z tych filmów, które człowiek miałby ochotę zjebać w artykule na 3 strony, żeby tylko odreagować stracony czas. Drętwe, nijakie kino, które po raz kolejny udowadnia, że Cruise i McQuarrie powinni w końcu wziąć rozwód, a współczesne kino rozrywkowe zwyczajnie nie działa. Paskudny, obrzydliwy film, który po 20 minutach blisko 3 godzinnego montażu łapie zadyszkę.

3/10 - tylko dlatego, że ma plusy, których brakowało Falloutowi, z którego zresztą też jest kalką (akcja na dyskotece chociażby). Ni chuja nie tknę już kolejnej odsłony - trzeba wiedzieć, kiedy przestać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Tak się dziś kręci "bez CGI" ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Przyznam, że sam nie pamiętałem, że on tam grał ale... CZEMU Estevez jest nawet niewymieniony w czołowce jedynki? Przecież wtedy to było już duże nazwisko.

Odpowiedz
No w sumie to był znany ale z drugiej strony to zbyt dużo go w filmie nie było

Odpowiedz
Obejrzalem chyba 3 czy 4 raz w życiu jedynkę. No i FATALNY FINAŁ jest jeszcze gorszy niż zapamiętałem. KOSZMAREK rzutujący na cały dobry film.

6/10

Odpowiedz
(21-01-2024, 13:10)shamar napisał(a): Przyznam, że sam nie pamiętałem, że on tam grał ale... CZEMU Estevez jest nawet niewymieniony w czołowce jedynki? Przecież wtedy to było już duże nazwisko.
To śmieszne z perspektywy czasu ale w momencie premiery był chyba gwiazdą na poziomie Cruise’a i ten film zagrał widzom na nosie ubijając go na początku i o ironio jednocześnie ta scena totalnie zabiła jego karierę

https://www.looper.com/1335885/why-emilio-estevez-not-credited-mission-impossible/

"The way Tom had explained it, he said, 'Look, I'd love for you to come and join the cast. The whole opening number where everybody gets wiped out, it's going to be a lot of well-known people and all of them are going to go uncredited and it's really going to set up the level of peril for Ethan.' And I said, 'I'm in. You don't have to ask me twice, I'm in.' And then afterwards, obviously, the movie's a giant hit.”
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
https://x.com/HollywoodHandle/status/1795107613320818959

Lódź podwodna za 28 milionów funtów nie działa, więc jest wstrzymana produkcja, ile mogą utopić jeszcze, by pobić rekord poprzedniej części?

Jeśli ego Cruise'a chce kolejnego sukcesu, powinien dać się wstrzelić rakietą w kosmos, simple as that.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Przecież jest w planach film z Cruisem, który będą kręcić w kosmosie.

Odpowiedz
Best timeline:

https://giphy.com/gifs/vlS1SYkNF9GKc

Przy czym fakt, Biden coraz bardziej zaczyna przypominac kukle, pod wieloma wzgledami:

https://giphy.com/gifs/RkLhz6KTE3FdPPRfDg

Polska polityka (ta fasadowa ma sie rozumiec) to w porownaniu do tej amerykanskiej ostoja normalnosci :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No i mnie kupili. Wyglada to zajebiscie. Zreszta kocham Tomka i cokolwiek z nim bym bral w ciemno.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Własnie się zastanawiałem kto to jeszcze ogląda.

Odpowiedz
Zdania ekspertów, jak zwykle, podzielone :)

Odpowiedz
Fajny zwiastun, zasnąłem przed końcem.

Odpowiedz
To nasz Kot dostaje omłot w 1.25? Piękny gest na Święto Niepodległości dla Polaków w takim razie od Tomka :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon