Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Chory pojeb z tego Toma. Uwielbiam
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W końcu wiem skąd Ethan miał drugi spadochron.

Wielka szkoda, że Akademia dopiero niebawem wprowadza Oscara za kaskaderkę. Tom Cruise za serię M:I powinien dostać jakąs nagrodę honorową.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Właśnie został wpisany do Księgi Guinessa!

https://www.filmweb.pl/webview-news/161435?didomiConfig.notice.enable=false

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(05-06-2025, 23:41)Corn napisał(a): Chory pojeb z tego Toma. Uwielbiam

!!

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Budżet od 300 do 400 melonów, nie wliczając promocji, w box office pincet z groszem, flop jak chuj, no ale tak jest jak dajesz krusowi wolną rękę i nie daje limitu na budżet.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
ale kręcili chyba obie części równocześnie, bo na początku września 2022 był ten słynny filmik Tomka na samolocie

Odpowiedz
Na początku tak, ale potem był covid i protesty Sag-Aftra i zdjęcia się wydłużyły, budżety są liczone osobno, 291 melonów dla jedynki i 300-400 dla dwójki.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
To co, 700-800 mln kosztowały w sumie te dwie części? Czy ile?

Odpowiedz
No tak. 691 albo wyżej.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
no wygląda na to, że tak i wyszło około 600-700 mln plus promocje

https://film.wp.pl/najdrozszy-w-historii-wydano-juz-300-mln-a-zdjecia-wciaz-niedokonczone-7082625127754304a
https://film.wp.pl/po-raz-ostatni-spektakularne-widowisko-za-400-mln-dolarow-7143817255816160a

Odpowiedz
Miałem się rozpisać ale pierdolę to, wystarczy już że ten film zabrał mi 3h z życia. Przez pierwszą godzinę praktycznie ciągle przysypiałem. Rozkręciło się dopiero, gdy Cruise napierdalał się w samych gaciach. Potem i tak bywało nudno i tak.

Nie było żadnego kurwa powodu, żeby ten film aż tyle trwał. Spokojnie mógłby trwać półtorej godziny i nic i nikt by na tym nie stracił.

Najgorsza część, dwójka chociaż nie nudziła. 3/10 za Tomka, Hayley i Pom.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Film jest od jakiegoś czasu w wypożyczalniach. Musi być zaiste chujowy, że nikt tu nic nie pisze.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja sobie pożyczyłem.
Seans całkiem przyjemny jeśli potraktujemy go zupełnie niezobowiązująco, czyli pijąc w trakcie dwa piwka, przygotowując kolację i w nudniejszych fragmentach przewijając Twitterka :p
Liczyłem na więcej wybuchów i akcyjki w rzekomo finałowej odsłonie, a mam wrażenie że pod względem skali, to szczyt osiągnęliśmy ze dwa-trzy filmy temu. Sekwencja z samolotami fajna - na coś takiego czekałem i się nie zawiodłem, ale ta podwodna mnie nie urzekła.
Ocena pewnie okolice 5/10. Nieźle to skwitował Raczek, że miał wrażenie uczestnictwa w pogrzebie pewnej anachronicznej formule kina.

Wszystkie poprzednie części pamiętam ledwo co, ale jeśli kogoś interesuje, to moje oceny następujące:
Jedynka 6/10
Dwójka 7/10
Trójka 7/10
Ghost Protocol 6/10
Rogue Nation 6/10
Fallout 5/10
Dead Reckoning 5/10
Final Reckoning 5/10
Żadnej oceny nie mam zamiaru bronić. Może w jakiś długi, ciemny, śnieżny weekend sobie powtórzę całą serię, bo w sumie to lubię, a na dobrą sprawę stare części pamiętam tak marnie, że aż chętnie do nich wrócę, aby ocenić po latach.

Odpowiedz
No musisz mało pamiętać bo ocenić dwójkę jako w zasadzie najlepszą z serii...No grubo.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Final Reckoning

Ja pierdole...

[Obrazek: fba356578e7f06682f15fa144ac76edf.gif]

3/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chyba.. zgadzam się ze wszystkimi opiniami. Z jednej strony treści jest niewiele z drugiej bardzo dużo powtarzania jakie tu się Bardzo Ważne Rzeczy dzieją i jak Absolutnie Niesamowity jest Hunt (czyli właściwie Cruise).
Ciągnie się to i ciągnie, człowiek ziewa, atrakcji w zasadzie brak a jak już się jakaś trafi - sekwencja samolotowa - to i ona się.. ciągnie.
To się po prostu źle ogląda. Jakby to mocno skrócić to pewnie byłby po prostu średniak a tak - moim zdaniem - najsłabsza część serii.
Ode mnie 3/10.

Odpowiedz
Ależ to była męczarnia. Nudne niesamowicie, rozwleczone, pełne przypominajek... nawet akcja - a jest jej mało - nie angażuje, bo jest zwyczajnie przeciągnięta do bólu a w teorii te sekwencje powinny ekscytować bo przecież pływanie w zatopionej łodzi podwodnej czy akrobacje samolotowe albo dylemat pt. odpalić atomówki już teraz czy nie brzmi naprawdę rewelacyjne (btw ten patent z atomówkami był już w jakimś filmie, gdzie
), gdyby nie Atwell, Klementieff i na upartego sam Tomek to bym to rzucił w cholerę. 4/10. Mogli już zrobić giganta, połączyć poprzedni film i ten, machnąć te trzy pełne godziny metrażu...

Odpowiedz
Calkiem spoko podsumowanie serii:

Kurcze, czesc 4 pamietam, ze strasznie meczylem. Teraz chyba tak jak Simek, w jakies zimne jesienno-zimowe wieczory zrobie sobie powtorke calosci, a potem ten (juz) nieszczesny final.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dla mnie czwórka, piątka i szóstka są najlepsze, całą resztę zlewam ciepłym moczem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jak dla mnie to ogólnie jest dość słaba seria gdzie większość filmów to taka guma żucia dla oczu o której się zapomina moment po obejrzeniu. Poza pierwszą i drugą częścią (i teraz - ostatnią) to niewiele z nich pamiętam. Że gdzieś tu była Paula Patton czy Jeremy Renner. Tego typu rzeczy.
Jak pogrzebałem w ocenach na Filmwebie oto mój zestaw ocen sprzed paru lat:

Jedynka 10/10
Dwójka 7/10
Trójka 6/10
Ghost Protocol 6,5/10
Rogue Nation 7/10
Fallout 5/10
Dead Reckoning 5/10
Final Reckoning 3/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon