Misyjna Telewizja Polska i programy (w) TV ogolnie
Wszystkie porządne stacje muzyczne wyginęły wraz z nadejściem XXI w. Wtedy właśnie też zakończyłem moją przygodę z telewizją.

To mówiłem ja, Jarząbek.

Odpowiedz
Bo MTV to już nie Music Television, ale Moron Television.

Odpowiedz
A to były jakieś porządne muzyczne stacje?

Pamiętam TM (Tylko Muzyka) i pamiętam, że była niezła, szkoda, że zdechła, chociaż tak w zasadzie to mam to w tupie.

Odpowiedz
AtomicTV i Viva2 (w swej drugiej odsłonie, pierwsza była zbliżona do VH1).
TM to była amatorka i niewypał.

Odpowiedz
No to może po kolei:

- TVP 1, 2, itp. - wymieniłem wyżej
- TVP Kultura - bo puszczają sporo dobrych filmów i seriali (np. Cowboya Bebopa)
- Hyper - puszczam sobie w tle do czytania albo gotowania ^^. Niezłe teledyski (choć większość znam już na pamięć), dobre recenzje gier, sporo ciekawych zapowiedzi, świetne 'Review Territory" oraz serie anime. Dobra rzecz.
- Disney Chanel - często oglądam z młodszym bratem w ramach rodzinnej integracji :D, albo jak nie mam ochoty na nic innego, wtedy padam przed telewizorem i pożeram te kreskówki jedna po drugiej. A niektóre są bardzo niegłupie, z niesamowicie abstrakcyjnym i absurdalnym humorem oraz ze świetnym dubbingiem. Często też puszczają klasyki pełnometrażowe - nawet te starsze i mniej znane jak np. "Lis i pies" albo "Goofy na wakacjach". Przyjemny kanał.
- Ale Kino! - bo sporo dobrych filmów. Niestety, kanał ten mam tylko w weekendy, jak przyjeżdżam do Olecka, w Warszawie niestety nie, więc omija mnie sporo fajnych rzeczy :(.
- Canal + - j/w głównie w weekendy, ku wielkiej frustracji, bo od pon.-pt. lecą Simpsonowie. Np. 31 będzie noc odcinków specjalnych - halloweenowych :). Oprócz tego sporo dobrych filmów oraz niegłupi serial "30 Rock" (w pl chyba "rockefeller Plaza")
- HBO - głównie dla znakomitego "Rzymu".
- Oprócz tego genialny National Geographic, TVN24 ( w formie takiej jak u Romecka czyt. 'zamiast radia w tle' :) ), Animal Planet (niektóre programy bardzo przejmujące) oraz VH1 - sporo klasyki i niespodziewana nie komercyjność.

I to by było tyle z mojej strony :>.

Odpowiedz
Mamy telewizje rzadowa -jak to Muniek Staszczyk powiedzial 8) Btw Kolo Fortuny wraca ...

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):AtomicTV i Viva2 (w swej drugiej odsłonie, pierwsza była zbliżona do VH1).
TM to była amatorka i niewypał.
AtomicTV, nie pamiętam. Viva II parę lat temu była przyzwoita i to potwierdzam. A TM zwyczajnie gdzieś mi tam trafiła w gust, a być może po prostu słabo pamiętam.

Odpowiedz
TVP Kultura to dla mnie telwizyjny niewypal XXI wieku. Wiedzialem, ze panstowa telewizja chciala przede wszystkim wydebic troche panstwowej kasy, ale wydawalo mi sie, ze mimo wszystko bedzie mozna cos ciekawego zobaczyc. 95% to nieinteresujace, przynajmniej z mojej perspektywy, badziewie. Trafiajace do ramowki tytuly wydaja sie miec przyczepiona plakietke: niekomercyjne, ale tez najstarszym wyjadaczom nieznane zanudzacze, ktore kupujemy w przecenie.

A Review Territory byloby fajne, gdyby nie to, ze jest denne. :)
Poziom humoru prowadzacych to zenada na czternascie fajerek. Program ten moge ogladac tylko w wersji mute. :)

Odpowiedz
TVP Kultura to porażka dlatego, że ktoś pomyślał, że jak zbierze do kupy pseudointelektualne filmy, etiudy, krótkometrażówki, animacje, ołówki i lokówki, to powstanie ambitny program dla spragnionych sztuki wysokiej. E e. Jedyne co powstało, to niszowa pepa, której nie da się oglądać, poza małymi wyjątkami jak emisja Requiem dla snu.

PS. Review Territory czochra :twisted:

Odpowiedz
-Canal+, Ale Kino!, TVP Kultura, TVP 1&2, TV4,TVN, TVN7 dokładnie w takiej kolejności, za filmy. Ubóstwiam C+, jak dla mnie to aż dziwne, że taki program funkcjonuje w polskiej TV - reklam tam prawie w ogóle, świetne nowe filmy(najczęściej premiery telewizyjne są albo w HBO, albo w C+) i seriale i najważniejsze to wybór lektor/napisy, gdyby ta opcja była w AK! to byłoby cudnie.
-C+Sport,Eurosport,TVP za sport. W weekendy jest tyle ciekawych meczy do oglądania, że można od 13 do 23 siedzieć przed jednym kanałem i nie narzekać na nude.

Nie rozumiem w ogóle fenomenu stacji muzycznych :?: Po co mam marnować prąd na wyświetlanie obrazków, skoro to jest muzyka, której się słucha, a nie ogląda. Nie rozumiem też potrzeby kręcenia teledysków, mało może ich widziałem, ale w żadnym nie widziałem jakiegokolwiek sensu jego powstania. Nigdy tego nie zrozumiem.
Muszę się jeszcze wkurzyć na reportaże jakimi raczą nas ogólne telewizje. Aż trudno mi uwierzyć, że autorzy tych dzieł są spadkobiercami dorobku Wańkowicza, czy Kapuścińskiego, których czyta się lepiej niż niejedną powieść sensacyjną a wartości poznawcze ich książek większe niż niejeden podręcznik. W tych programach obowiązuje tylko jeden temat - TRAGEDIA. Praca tych pożal się Boże reporterów sprowadza się do znalezienia miejscowości w której pijany facet zabił więcej osób niż w reportarzu innej stacji. Katastrofa. Teraz żeby z telewizji dowiedzieć się czegoś ciekawego to potrzebne Discovery, bo jak TVP puści jakiś dokument to zazwyczaj jest to 77. powtórka serii o rodzinie surykatek.

Odpowiedz
Review Territory rządzi, humor Tadeusza i Miłosza wybitnie do mnie trafia i oglądam to z wielką przyjemnością.

Odpowiedz
Macie programy, ktore nie leca w naszym telewizorze, a o kupno ktorych moglibyscie zlozyc petycje do zarzadu stacji telewizyjnej?
Ja oddalbym nerke za Late Night with Conan O'Brien. Nawet niech puszczaja nieprzetlumaczone.
Albo Lettermana chociaz, tudziez Leno (tu juz bym nerki nie oddal, moze slepa kiszke:).

Odpowiedz
Nie pamiętam na jakim kanale, ale puszczali na nim Conana i Leno z polskim lektorem. Niestety ta stacja już zniknęła, ale to było kilka lat temu dlatego nie pamiętam nazwy :?

Na osłodę Comedy Central puszcza The Daily Show with Jon Stewart, i to w miarę na bieżąco! Wczoraj w nocy był odcinek, w którym nabijali się z nagrody Nobla do Ala Gore'a.

Poza tym chciałbym na bieżąco oglądać Saturday Night Live. Czasy świetności program ma już za sobą, ale mimo wszystko fajnie by było.

Odpowiedz
Saturday Night Live - jak najbardziej!
The Daily Show jest jak dla mnie za bardzo polityczny, ale czemu nie. Chociaz ogladalem jeden odcinek na polskim Comedy Central i z tego co pamietam, tlumacze odstawili fuszerke.

Odpowiedz
Co do kanału muzycznego to zdecydowanie najlepszy był emitowany kiedyś na Wizji TV kanał BET z ogólnie pojętą "czarną muzyką", od jazzu, poprzez blues, rnb, soul, kończąc na hip-hopie (ale tym bardziej alternatywnym)...

Wracając do sprawy reklam na polsacie - ostatnio widziałem pewien kanał koreański, na którym reklamy trwały po 25-30 min... Składały się głównie z list przebojów tapet na komórki, czy dzwonków mp3 oraz reklam nowych gier na PC - a kanał był typowo filmowy, taki nasz swojski canal plus... %-]

I tak Memento wraz z reklamami trwało ponad 3 godz... ;-)

Odpowiedz
Dramatyzujecie z tą TVP Kultura. Pseudointelektualne filmy? To ja muszę mieć niezłe szczęście wpadając na tym kanale na takie filmy jak "Metropolis", "Jazda", "Elling", i wiele innych, o "Bebopie" nie wspominając. Ja oglądam tylko u nich filmy, bo do oglądania najczęściej zasiadam wieczorami, a wtedy puszczają sprawdzone dobre tytuły. Chociaż z drugiej strony reszta ich programów jest rzeczywiście nieciekawa ;).

Co do "Late Night With Conan O'Brien" - to był mój ulubiony program w TV i jeszcze do niedawna leciał w kablówce UPC na kanale CBS, oczywiście po angielsku. Facet jest bezbłędny. Jednak kanał zniknął z oferty :(.

Jednak ostatnio coś się ruszyło, wspaniała wiadomość: TU

Odpowiedz
Hm, co by tu zrobic zeby zmusic rodzicow do zakupu N?...

Odpowiedz
Być grzecznym, dobrze się uczyć i nie wracać późno do domy :D
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Cytat:A Review Territory byloby fajne, gdyby nie to, ze jest denne. :)
Poziom humoru prowadzacych to zenada na czternascie fajerek. Program ten moge ogladac tylko w wersji mute. :)

WTF? Naprawdę nie rozumiem. NIE ROZUMIEM. Jak ktoś mógłby się chociaż raz nie uśmiechnąć przy samym wstępie. Miłoszowy sposób artykułowania przyprawia mnie o palpitację serca. Masz denne poczucie humoru Jakuzzi, ot co. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Glut, oglądałeś wczorajszy premierowy odcinek RT? Bo nie wiem czy wiesz, ale jak ktoś nie obejrzał to ma grzech :lol:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon