NASZE filmy
Wiedziałem, że Ty będziesz mniej krytyczny, Piter <3

Odpowiedz
(05-03-2023, 23:30)Gieferg napisał(a): W ogóle rozpieprzyło mnie, że coś takiego ma jakichś kierowników planu, produkcji, II reżysera, asystentkę reżysera, mistrza oświetlenia i asystentkę operatora , a wygląda jakby jeden gostek wszystko robił i to niespecjalnie kompetentny.
Może właśnie taki był zamiar, że jakaś tandeta ma listę obsadową jak holyłódzki blokbaster?
No, że to śmieszne he he he...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(06-03-2023, 09:28)Pitero napisał(a): Ostatni żart miażdży, mogę przyznać ;)

Smutas ze mnie, bo musiałem się dobrze zastanowić o który moment chodzi :D
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
(06-03-2023, 09:28)Pitero napisał(a): Ostatni żart miażdży, mogę przyznać ;)

Czyżby była jakaś scena po napisach? Nie chciało mi się czekać.

Ogólnie, to nie sądziłem, że będzie mi dane zobaczyć coś bardziej nieśmiesznego niż polskie kabarety, ale to tutaj to jest, kurde, nowa jakość.

Odpowiedz
Premierę wczoraj miał mój najnowszy film. Teraz tradycyjnie czekam na słowa krytyki z Waszej strony ;)

Odpowiedz
Zastanawiałem się czy to ma jakiś sens czy Ty to nakręciłeś dla beki, jak wbił starszy gość to niestety rozwiał moje wątpliwości. Niestety bo wolałbym się chyba nadal nad tym zastanawiać. Masz już jakieś plany na kolejne filmy? Może jakiś shorcik z autystycznym kierowcą, który wypowiada jedno słowo na 5 minut i butem rozwala gościowi czaszkę? (dosłownie ja, I drive)
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Specjalnie dla Ciebie przełamię postanowione śluby milczenia. Mam już scenariusz do jednominutowej etiudy, którą zrealizuję jakoś wiosną + pracuję nad dłuższą fabularną produkcją.

Odpowiedz
Film za długi i ma za dużo bohaterów. Optymalnym czasem byłoby chyba coś koło 3-4 minut. Laski zostawić 2. Michael Cane wyjaśniający o co kaman też zbędny. O wiele lepiej by było, gdyby wszedł po prostu ten cieć i zaczął przeganiać laski, mówiąc w dialogu coś wyjaśniającego sytuację. Dynia też mogła by być lepsza - większa i pełniejsza dałaby lepszy efekt. No i ogółem to raczej skecz niż film.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto dobrze prawi. Tę etiude dałoby się jeszcze odratować gdyby ją przyciąć na stole montażowym.

Pierwsze 4 minuty przewijałem. Ogólnie film położony przez niepotrzebny komentarz, długość i pachy jednej z tancerek.

Kąśliwą satyrą też bym raczej tego nie nazwał. Ale życze szczęścia i sukcesów, Kryst. 
Youniverse

Odpowiedz
Wziąłem się za popularyzowanie nauki w zwięzłej, przystępnej formie. Jest też trochę gejmingu. Kanał dopiero raczkuje, dlatego suby i lajki mile widziane:

https://youtube.com/@fcstudio5081?si=dTDg9yfrG4phbK6D
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wczoraj w Katowicach zaczęła się żałoba, bezto że poszedł se kajś Jasiu

Coś tam wspomniałem o tym w wątku piłkarskim, ale przyszedłem tutaj, bo ileś tam lat temu byłem dość istotnym współautorem poważnego filmu dokumentalnego, w którym Jan Furtok był bardzo ważną osobą

No a że podobno swoimi pracami należy się chwalić, to wrzucę link. Domyślam się, że to nie za bardzo kogokolwiek obchodzi, ale niech jest

.

Odpowiedz
A skąd pomysł na te fantazyjne przejścia? :) tzn co ma symbolizować ta zielona chmura? Gęstą atmosferę tamtych lat? :)

A pozostałe efekty wyglądają trochę jakby ktoś się uczył montować w Movie makerze. No i chyba trudno to nazwać dokumentem.
Captain Obvious

Odpowiedz
Ał :D

Dymy miały nawiązywać do rac, co wynika z tego, że przez cały film przewija się motyw kibicowski z malowaniem muralu klubowego.

Barwy dymu to barwy klubu

Dziś jak na to patrzę, to stwierdzam, że grubą przesadą jest cała strona formalna tutaj, no ale wtedy był jakoś nastrój na takie wybory

Czemu to nie jest film dokumentalny?

Mnóstwo archiwów, 3/4 filmu to wypowiedzi świadków i uczestników tej historii

Żadne to dzieło wielkie, ale zdecydowanie jest to filmem dokumentalnym
.

Odpowiedz
To nie miała być jakaś tania złośliwość, żeby sobie ulżyć, po prostu właśnie ta forma wydawała mi się taka trochę zabawna jak na poważny dokument o bardzo ważnej osobie - Janie Furtoku. I być może przez to nie odebrałem tego filmu jako dokument tylko bardziej reportaż albo jakiś wspominkowy film jak te co były "Rance w ciemno" jak wracali z wakacji.

A tak to luz, myślę, że dla wielbicieli i dla znawców tematu, to spoko materiał.
Captain Obvious

Odpowiedz
Trochę zabawnie miało być, bo to w sumie film o wesołych czasach i pozytywnych zjawiskach. To nie o Furtoku, a o 10-cio leciu, w którym GKS co roku grał w europejskich pucharach, w polskiej piłce się nie zdarza za bardzo

No ale tak jak przyznałem - forma jest przesadzona i dziś na pewno byśmy się nie zdecydowali na aż taką. Błędy młodości :D

Wstydu moim zdaniem nie ma, ale to zdecydowanie nie jest też porywające dla większości. Niemniej kibicom się podoba, więc raczej spoko

A o Furtoku film powstanie na 100% i być może jakoś tam się przy nim zakręcę. Jeżeli tak się stanie, to obiecuję już bez takich cyrkowych zabiegów :D
.

Odpowiedz
Pójdę za ciosem :D

O ile poprzedni link już był mało interesujący, tak teraz przedstawiam propozycję ultra hermetyczną, która w sumie chyba nikogo poza bohaterami nie rusza. Niemniej wrzucę, bo wiem, że twórcy (w tym ja również) włożyli w to dużą część życia i zdrowia - kolejna produkcja o GKS KATOWICE, ale tym razem to już w ogóle nie jest o piłce nożnej, a o kibicach (?), zjawisku kibicowania (?):

.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon