25-07-2007, 00:55
|
NASZE filmy
|
|
to powiedz nindży, że zajebiście powiedział "jestem" :) bez kitu rozbawia mnie za każdym razem, śmiesznie to mówi :)
Aktualnie rządzi: ja
Mental do przesady przedłużył motyw z szyszkami i beznadziejnie przechodził ze sceny do sceny - wyciemnienie, zmiana muzyki, rozjaśnienie. A ma tor. :)
25-07-2007, 07:36
są wycieki z planu filmowego "Zasadzki", choć firma ochroniarska Joker zastrzega, że rewiduje opuszczających plan aktorów z dokładnością sadystycznego strażnika więziennego :) wypłynęły dwa ujęcia: jedno przedstawia Jonasa w pedalskiej pozie, drugie Kofaxa - opartego o siatkę z drutu. wkrótce postaram się zmontować zajawkę. na razie coś na pobudzenie apetytu :)
aha, film otrzyma kategorię R :) 28-07-2007, 13:31
Zamierzasz nakrecic Zasadzke?? Jakos nie widze tego projektu, ale mimo wszystko powodzenia. ;)
28-07-2007, 13:35
Ciężko cokolwiek powiedzieć o tych dwóch fragmentach - to co zaprezentowałeś wygląda nieźle, czekam na całość :)
Aktualnie rządzi: ja
28-07-2007, 13:41
Wlasnie obejrzalem Meduze. Calkiem niezle. :) Scena z szyszkami jest fajna, scena ze sraniem jest - nomen omen - do dupy. :) Plus za swietne kawalki z soundtracku do Samurai Champloo.
28-07-2007, 13:53
filmik powstał, jak to mówią, spontanicznie. pewnego razu przyszedł do mnie kumpel i zaproponował wyjście do lasu. pytam: po cholerę? odpowiedź: żeby nakręcić film. pytam: jaki film? nic nie wiem o żadnym filmie. nawet scenariusza nie mam. odpowiedź: byle jaki. biorę więc kamerę i wychodzę. po drodze wstępujemy do innego kumpla, wygrzebujemy jakieś wojskowe motywy i razem walimy na polanę.
kwestie techniczne: zero statywu (zapomniałem zabrać z chaty, przypomniało mi sie w połowie drogi na polane:)) zakończenie pierwotnie było inne. co jeszcze mogę dodać? ostatnie wyciemnienie. wiem, mega shit:) nie mieliśmy materiału, więc telefonuje do Niewolskiego i pytam: "Co mam zrobić, jak nie umiem kręcić i brakuje mi materiału?" Niewolski: "Zrób to, co ja. Ściemniaj". od polskiego reżysera zawsze można się wiele dowiedzieć:) małe wprowadzenie: akcja dzieje się w preapokaliptycznej rzeczywistości wojny atomowej:) dwóch snajperów toczy ze sobą śmiertelny pojedynek. kto wygra? tego akurat nie zdradzę, ale finałowa konfrontacja zmiażdży was na miazgę:) ps: filmik nie jest hołdem złożonym Spielbergowi. Spielberg to cienki Bolek, a ja nie oddaje hołdów cienkim Bolkom:) 09-08-2007, 00:10
Nie no filmik zarabisty ,wkoncu dobra produkcja ,a nie srajacy nindza :) ,wytlumaczysz zakonczenie ? Przeciez nie mogl spudlowac z takiej odleglosci ?
09-08-2007, 00:38
W napisach koncowych czytamy: scenariusz - brak. Jesli wiec traktowac ten twor jako kolejne "wyjscie do lasu", to ok. Jesli traktowac jako film, juz nie ok. A skoro link znalazl sie w temacie Nasze Filmy - nie ok. :)
Seriously though, nie przemowil do mnie ten filmik i mowie to z duza doza delikatnosci, bo lubie Mentala. :) Aha, na napisach przy muzyce nie zostal wymieniony KoH. EDIT: male nieporozumienie - slowa wprowadzenia o wyjsciu do lasu tycza sie Duelu, myslalem poczatkowo, ze Operacji Meduza. Niewiele to jednak zmienia - film i tak jest cienki. :) 09-08-2007, 00:50
do ciebie obcy 3 nie przemawia, więc nie mamy o czym dyskutować :) nie znasz sie na filmach i tyle :)
09-08-2007, 01:27
filmik jak filmik - za 5 minut o nim zapomnę, choć fajnie zrobiony i tyle
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-08-2007, 01:32
Ok, przekonales mnie. :)
A Obcy 3 do mnie nie nie przemawia, tylko go nie pamietam. ;) Mefisto - fajnie zrobiony? Pokolorowany bez sensu na zolto, strzaly brzmia sztucznie, a komputerowa krew tryska smiesznie. ;) Oczywiscie zawsze pozostaje kwestia 'jak na polski offowy film...', mysle jednak, ze tworcow nie uciesza takie fory. ;) 09-08-2007, 01:33
"Jak na offowy film" zajebiście. Jak na polską produkcję - nie tylko offową - zajebiście. Strzały rzeczywiście brzmią jak z Rewolwera i melonika (tego serialu starego, nie filmu), ale walić to - fajnie jest. Jak na produkcję w ogóle - poziom hallmarku. Ale jeśli ktoś potrafi osiągnąć ich poziom za 1\1000000 ich budżetu, to szacun.
09-08-2007, 11:14
Dzis ide na paintballa. Powiem bracholowi, zeby nakrecil komorka nasze wyczyny. Pozniej pokolorujemy calosc na zolto, dodamy sztuczna krew, muzyke z zaranicznych filmow i wstawimy do topicu jako Duel 2. :)
09-08-2007, 11:34 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jakie filmy należy robić w Polsce | Danus | 242 | 56,370 |
12-07-2025, 14:12 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Filmy Z.F. Skurcz | Bogdan | 8 | 6,984 |
10-08-2022, 21:49 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Jakieś polskie filmy do polecenia? | blacklucas1 | 6 | 1,703 |
18-08-2020, 14:17 Ostatni post: Corn |
|
| Filmy o logopedach, dykcji, rehabilitacji mowy, emisji głosu | Katia | 5 | 3,654 |
04-06-2016, 10:36 Ostatni post: Quay |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |