NOWOŚCI NA STRONIE
No właśnie... Bollywood...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Zapraszamy do zapoznania się z NOMINACJAMY DO ZŁOTYCH KRABÓW 2009:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2009/nominacje.html
Zbieraniem i liczeniem wyników zajmował się: KAROL
Obróbka HTML: ALIEEN
"It's alive!"

Odpowiedz
Nominacje- OK, mógłbym się w ciemno pod nimi podpisać(tj. podobają mi się :razz: ).

Odliczam dni do rozdania Krabów <ok>

Odpowiedz
Nominacje dość standardowe, cieszy The International, z drugiej strony - martwi jego brak w innych kategoriach. Dobra robota.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Jako część tego show nie powinienem komentować, ale część wyników mnie zaskoczyła negatywnie z Watchmen i Avatarem na czele. Brakuje bardzo International w nominacjach technicznych. Generalnie nie jest źle, ale za dobrze też nie jest (plakaty to jakaś sroga porażka)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):część wyników mnie zaskoczyła negatywnie z Watchmen i Avatarem na czele

A w jakim sensie, bo wiesz, sa rozne kategorie...

Odpowiedz
W sensie takim, że trochę tego za dużo, jak dla mnie - Avatar i scenografia (ciekawe jaka?), Avatar i charakteryzacja (again, where?), Avatar i piosenka (WTF?), Watchmeni i zespół aktorski, Watchmeni i film. Trochę tak gryzie mi się, ale - zaznaczam - nie narzekam na całość :)

Odpowiedz
Ciesz sie ze Avatara nie ma w najlepszych filmach :) Mnie najbardziej gryzie piosenka (I see You) i Inglorious Basterds za charakteryzacje.

Odpowiedz
IB za charakteryzację rozumiem bardzo dobrze - wystarczy sobie przypomnieć Myersa, Aldo czy Bridget, to wszystko solidna robota

Odpowiedz
Imho jednak przesada

Odpowiedz
Wyniki generalnie rzeczywiście dość standardowe, ale wygląda na to, że taki to był rok, bo i u nas nominacje wyszły podobnie (a w przypadku jednej kategorii dokładnie tak samo :) ). Notabene zabawnie, że na obu stronach tak się złożyło, że nominacje trafiły w świat tego samego dnia :) Można dyskutować z poszczególnymi przypadkami, ale chyba nie ma po co. Ciekawe, co w końcu wybierzecie.

Notabene zgadzam się z Mefistem, że gdzie jak gdzie, ale w Bękartach charakteryzacja (choć subtelna) jest bardzo fajna.

A teraz pozwólcie, że abstrahując od samych wyników znów "pobędę Negrinem", bo ktoś to jednak musi powiedzieć. Tym razem naprawdę bez złośliwości, tylko informacyjnie - bo może po prostu tego nie wiecie ("Wy", bo to się pojawia nie tylko w przypadku tego zestawienia opracowanego przez Alieena). Otóż: w języku polskim tytuły - filmów, książek, czegokolwiek - Nie Mają Takiej Postaci. W polskie tytułach, w przeciwieństwie do angielskich, tylko pierwsze słowo piszemy dużą literą, a pozostałe (oczywiście jeśli nie są nazwą czy imieniem) - małymi. Czyli: "Rachel Getting Married", ale "Rachel wychodzi za mąż". Wiem, ile to roboty, więc nie sugeruję, żebyście teraz usiedli i poprawili całe to zestawienie (choć byłoby wspaniale, bo taki natłok źle zapisanych tytułów wygląda brzydko), ale błagam, od dziś po wsze czasy miejcie to na względzie. Dzięki - w imieniu swoim i nie tylko :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Mi się bardzo podoba obróbka, a najbardziej chyba to, że nareszcie aktorki są wymienione przed aktorami. Panie przodem itd. Na liście było na odwrót, więc tym bardziej ukłon w stronę Alieena.

Co do Wielkich Liter Oczywiście Zgadzam Się Z Kolegą Negrinem.

Cudne zdjęcie Zooey. Ale przy piosenkach mogła być Norah. C'mon!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Avatar i charakteryzacja (again, where?)
[Obrazek: colonelquaritchavatar.jpg]

:wink: :lol:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Mnie zastanawia gdzie szanowny KMF upolował steelbooka z wersją reżyserską Watchmen, bo na pewno nie w Polsce ;)

Odpowiedz
Jak to nie w Polsce? W Media Markcie normalnie leżał na półce, to sobie wziąłem ;)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Tak, ja też sobie wziąłem, tyle że 155 minutowy "Watchmen" to nie jest wersja reżyserska ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
slepy51 napisał(a)::wink: :lol:

WOW, całe trzy ślady ;)

Odpowiedz
Na upartego można jeszcze barwy bojowe Michelle Rodriguez pod charakteryzację podciągnąć:

[Obrazek: Michelle-Rodriguez-Avatar.jpg]

:lol:

Odpowiedz
Za to to ja bym nawet Nobla przyznał :razz:

Odpowiedz
slepy51 napisał(a):Tak, ja też sobie wziąłem, tyle że 155 minutowy "Watchmen" to nie jest wersja reżyserska ;-)

I tu objawia się moja ukryta dysleksja, potocznie nazywana kretynizmem - czytając post Mierzwiaka ominąłem słówko "reżyserską" :D

EDIT: Dopiero teraz zobaczyłem, że słówka "wersja reżyserska" umknęły mi również w ogłoszeniu krabowych nominacji. Z moim wzrokiem faktycznie jest coś nie tak...
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon