No właśnie... Bollywood...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
25-01-2010, 14:50
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Zapraszamy do zapoznania się z NOMINACJAMY DO ZŁOTYCH KRABÓW 2009:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2009/nominacje.html Zbieraniem i liczeniem wyników zajmował się: KAROL Obróbka HTML: ALIEEN
"It's alive!"
27-01-2010, 00:30
Nominacje- OK, mógłbym się w ciemno pod nimi podpisać(tj. podobają mi się :razz: ).
Odliczam dni do rozdania Krabów <ok> 27-01-2010, 00:37
Nominacje dość standardowe, cieszy The International, z drugiej strony - martwi jego brak w innych kategoriach. Dobra robota.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 27-01-2010, 00:51
Jako część tego show nie powinienem komentować, ale część wyników mnie zaskoczyła negatywnie z Watchmen i Avatarem na czele. Brakuje bardzo International w nominacjach technicznych. Generalnie nie jest źle, ale za dobrze też nie jest (plakaty to jakaś sroga porażka)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-01-2010, 01:47 Mefisto napisał(a):część wyników mnie zaskoczyła negatywnie z Watchmen i Avatarem na czele A w jakim sensie, bo wiesz, sa rozne kategorie... 27-01-2010, 01:48
W sensie takim, że trochę tego za dużo, jak dla mnie - Avatar i scenografia (ciekawe jaka?), Avatar i charakteryzacja (again, where?), Avatar i piosenka (WTF?), Watchmeni i zespół aktorski, Watchmeni i film. Trochę tak gryzie mi się, ale - zaznaczam - nie narzekam na całość :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-01-2010, 02:01
Ciesz sie ze Avatara nie ma w najlepszych filmach :) Mnie najbardziej gryzie piosenka (I see You) i Inglorious Basterds za charakteryzacje.
27-01-2010, 02:04
IB za charakteryzację rozumiem bardzo dobrze - wystarczy sobie przypomnieć Myersa, Aldo czy Bridget, to wszystko solidna robota
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-01-2010, 02:41
Wyniki generalnie rzeczywiście dość standardowe, ale wygląda na to, że taki to był rok, bo i u nas nominacje wyszły podobnie (a w przypadku jednej kategorii dokładnie tak samo :) ). Notabene zabawnie, że na obu stronach tak się złożyło, że nominacje trafiły w świat tego samego dnia :) Można dyskutować z poszczególnymi przypadkami, ale chyba nie ma po co. Ciekawe, co w końcu wybierzecie.
Notabene zgadzam się z Mefistem, że gdzie jak gdzie, ale w Bękartach charakteryzacja (choć subtelna) jest bardzo fajna. A teraz pozwólcie, że abstrahując od samych wyników znów "pobędę Negrinem", bo ktoś to jednak musi powiedzieć. Tym razem naprawdę bez złośliwości, tylko informacyjnie - bo może po prostu tego nie wiecie ("Wy", bo to się pojawia nie tylko w przypadku tego zestawienia opracowanego przez Alieena). Otóż: w języku polskim tytuły - filmów, książek, czegokolwiek - Nie Mają Takiej Postaci. W polskie tytułach, w przeciwieństwie do angielskich, tylko pierwsze słowo piszemy dużą literą, a pozostałe (oczywiście jeśli nie są nazwą czy imieniem) - małymi. Czyli: "Rachel Getting Married", ale "Rachel wychodzi za mąż". Wiem, ile to roboty, więc nie sugeruję, żebyście teraz usiedli i poprawili całe to zestawienie (choć byłoby wspaniale, bo taki natłok źle zapisanych tytułów wygląda brzydko), ale błagam, od dziś po wsze czasy miejcie to na względzie. Dzięki - w imieniu swoim i nie tylko :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
27-01-2010, 03:22
Mi się bardzo podoba obróbka, a najbardziej chyba to, że nareszcie aktorki są wymienione przed aktorami. Panie przodem itd. Na liście było na odwrót, więc tym bardziej ukłon w stronę Alieena.
Co do Wielkich Liter Oczywiście Zgadzam Się Z Kolegą Negrinem. Cudne zdjęcie Zooey. Ale przy piosenkach mogła być Norah. C'mon!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
27-01-2010, 03:41 Mefisto napisał(a):Avatar i charakteryzacja (again, where?) :wink: :lol:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-01-2010, 04:16
Mnie zastanawia gdzie szanowny KMF upolował steelbooka z wersją reżyserską Watchmen, bo na pewno nie w Polsce ;)
27-01-2010, 08:16
Jak to nie w Polsce? W Media Markcie normalnie leżał na półce, to sobie wziąłem ;)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 27-01-2010, 08:29
Tak, ja też sobie wziąłem, tyle że 155 minutowy "Watchmen" to nie jest wersja reżyserska ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-01-2010, 15:28 slepy51 napisał(a)::wink: :lol: WOW, całe trzy ślady ;)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-01-2010, 15:29
Na upartego można jeszcze barwy bojowe Michelle Rodriguez pod charakteryzację podciągnąć:
:lol:
27-01-2010, 15:33 slepy51 napisał(a):Tak, ja też sobie wziąłem, tyle że 155 minutowy "Watchmen" to nie jest wersja reżyserska ;-) I tu objawia się moja ukryta dysleksja, potocznie nazywana kretynizmem - czytając post Mierzwiaka ominąłem słówko "reżyserską" :D EDIT: Dopiero teraz zobaczyłem, że słówka "wersja reżyserska" umknęły mi również w ogłoszeniu krabowych nominacji. Z moim wzrokiem faktycznie jest coś nie tak...
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 27-01-2010, 16:17 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,764 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,413 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,190 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |