11-02-2008, 19:00
|
Nagrody KMF - Nominacje
|
|
A już myślałem że może ktoś z szefostwa KMF miał kiedyś przygodę w stylu "krab + krocze" na wakacjach :P
romeck napisał(a):Ja też nie będę tłumaczył, ale pokażę protoplastę. :) Zdradź, czyja dłoń trzyma reńskie wino i podtrzymuje kraba ;)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 11-02-2008, 19:12 DUX napisał(a):Rodedendrona i to by była dopiero nagroda, a nie męczycie biedne skorupiaki :P Nemo się Wam nie podobał? :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-02-2008, 19:20 Eorath napisał(a):Zdradź, czyja dłoń trzyma reńskie wino i podtrzymuje kraba ;)Obceego. ;) 11-02-2008, 20:09
ZŁOTE KRABY 2008 - NOMINACJE
Najlepszy film anglojezyczny 1. Grindhouse Vol. 1: Death Proof 2. Mala Miss 3. Pachnidlo: historia mordercy 4. Prestiz 5. Zodiak Najlepszy film nieanglojęzyczny 1. 4 miesiace, 3 tygodnie, 2 dni 2. Labirynt Fauna 3. Listy z Iwo Jimy 4. Don 5. Zycie na podsłuchu Najlepszy film polski 1. Katyn 2. Pare osob, mały czas 3. Pora umierac 4. Sztuczki 5. Testosteron Najlepszy film animowany 1. Beowulf 2. Na fali 3. Ratatuj 4. Renessaince 5. Simpsonowie - wersja kinowa Najlepszy film prosto na DVD 1. Big Nothing 2. Ciezkie czasy 3. Paprika 4. Propozycja 5. Robale Najlepszy serial 1. Dexter 2. Nazywam sie Earl 3. Rodzina Soprano 4. Rzym 5. Zagubieni Najlepszy aktor 1. Christian Bale - Prestiz 2. Russel Crowe - 3:10 do Yumy 3. Leonardo DiCaprio - Krwawy diament 4. Will Smith - W pogoni za szczesciem 5. Forest Whitaker - Ostatni krol Szkocji Najlepsza aktorka 1. Judi Dench - Notatki o skandalu 2. Laura Dern - INLAND EMPIRE 3. Hellen Mirren - Krolowa 4. Keri Russel - Kelnerka 5. Kate Winslet - Male Dzieci Najlepszy aktor drugoplanowy 1. Casey Affleck - Zabojstwo Jesse'go Jamesa itd. 2. Alan Arkin - Mala Miss 3. Robert Downey Jr. - Zodiak 4. Jackie Earle Haley - Male Dzieci 5. Ben Foster - 3:10 do Yumy Najlepsza aktorka drugoplanowa 1. Cate Blanchett - Notatki o skandalu 2. Toni Colette - Mala Miss 3. Rosario Dawson - Grindhouse vol.1: Death Proof 4. Emma Thompson - Przypadek Harolda Cricka 5. Tilda Swinton - Michael Clayton Najlepszy mlody aktor/aktorka 1. Nikki Blonsky - Lakier do wlosow 2. Ivanna Baquero - Labirynt Fauna 3. Abigail Breslin - Mala Miss 4. Jaden Smith - W pogoni za szczesciem 5. Anna Sophia Robb - Most do Terabithii Najlepsza rezyseria 1. David Fincher - Zodiak 2. Christopher Nolan - Prestiz 3. Quentin Tarrantino - Death Proof 4. Tom Tykwer - Pachnidlo: historia mordercy 5. Guillermo del Toro - Labirynt Fauna Najlepszy zespół aktorski 1. 3:10 do Yumy 2. Grindhouse vol 1: Death Proof 3. Mala Miss 4. Prestiz 5. Zodiak Najlepsza scena 1. 300 - This... is... SPARTA! 2. 300 - Leonidas i jego ludzie w akcji 3. Grindhouse Vol. 1: Death Proof - zderzenie czołowe 4. Labirynt Fauna - Ofelia i Pale Man 5. Mala Miss - taniec Olive Najlepszy scenariusz 1. Labirynt Fauna 2. Mala Miss 3. Male Dzieci 4. Prestiż 5. Zodiak Najlepsze zdjęcia 1. Labirynt Fauna 2. Pachnidlo: historia mordercy 3. Prestiz 4. Zodiak 5. Zrodlo Najlepsza muzyka 1. Labirynt Fauna 2. Pachnidlo: historia mordercy 3. Gridhouse Vol. 2: Planet Terror 4. Zabojstwo Jesse'go Jamesa... 5. Zródlo Najlepsza składanka 1. Grindhouse vol.1: Death Proof 2. Lakier do włosów 3. Mała Miss 4. Transformers 5. Zodiak Najlepsza piosenka 1. Hairspray - Good morning Baltimore 2. Mala Miss - Til the end of time 3. A place for us - Most do Terabithii 4. Prosto w serce - Pop! Goes my heart 5. Simpsonowie - wersja kinowa - Spiderpig Najlepsze efekty wizualne 1. 300 2. Labirynt Fauna 3. Piraci z Karaibow: Na krańcu Swiata 4. Transformers 5. Zodiak Najlepsza scenografia 1. Cesarzowa 2. Labirynt Fauna 3. Pachnidlo 4. Piraci z Karaibow: Na krancu swiata 5. Prestiz Najlepsze kostiumy 1. Cesarzowa 2. Labirynt Fauna 3. Maria Antonina 4. Pachnidlo: historia mordercy 5. Piraci z Karaibow: Na krancu świata Najlepsze charakteryzacja 1. 300 2. Labirynt Fauna 3. Pachnidlo: historia mordercy 4. Piraci z Karaibow: Na krancu świata 5. Grindhouse vol. 2: Planet Terror Najlepszy plakat 1. 300 2. Grindhouse vol.1: Death Proof 3. Labirynt Fauna 4. Pachnidlo: historia mordercy 5. Zodiak Najlepszy zwiastun 1. 300 2. Małe Dzieci 3. Piraci z Karaibow: Na krańcu świata 4. Transformers 5. Zrodlo Najlepszy montaz 1. 300 2. Krwawy diament 3. Prestiz 4. Transformers 5. Zodiak Najlepsze wydanie DVD /tu 6, dwie pozycje miały identyczny podział głosów/ 1. Antologia polskiej animacji 2. Kolekcja Studia Ghibli - 12 DVD 3. Labirynt Fauna - 2 DVD, metalbox 4. Pachnidlo 2 DVD 5. Transformers - 2 DVD, metalbox /przepraszam za brak polskich znaków/ 12-02-2008, 00:56
Nominacje do Złotych Krabów 2007 już na stronie:
http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2007/nominacje.html Miło nam, że przez całą dobę nikt nie z forumowiczów nie wypowiedział się choćby jednym słowem na temat naszych nominacji. Dziękujemy i doceniamy <ok>
"It's alive!"
12-02-2008, 22:36
A ja pozwolę sobie przedstawić oficjalne, zajebiste logo Złotych Krabów:
![]() Autorem tegoż cudeńka jest super gangsta masta blasta GREAT GONZO! OKLASKI, kurwa! :) 12-02-2008, 22:39
DUX: Ależ nie ma za co :D
A krab [z przeproszeniem] wyjebany w kosmos ;)
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
12-02-2008, 22:41
Przeklnąłbym se, ale jak młody przeklina to wszystkich denerwuje, a więc - krab prezentuje się wyśmienicie :P
Tak patrzę na te nominacje i mam wielką nadzieję że w kategorii Najlepszy Zwiastun zwyciężą Małe Dzieci. 12-02-2008, 22:50
Snuffer dobrze gada - wódki mu! :D
a krab spoko, ale...nadal nie wiem czemu krab :P to mi się kojarzy z nagrodą za osiągnięcia w świecie przyrody, gdzie gościem specjalnym będzie Custou <muzyka>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 12-02-2008, 23:10 romeck napisał(a):A ja pozwolę sobie przedstawić oficjalne, zajebiste logo Złotych Krabów:Holy fucking great logo, Batman! 12-02-2008, 23:11
A co tam nominacje, kraba wszyscy przyszli podziwiać. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 12-02-2008, 23:52 DUX napisał(a):Miło nam, że przez całą dobę nikt nie z forumowiczów nie wypowiedział się choćby jednym słowem na temat naszych nominacji. Dziękujemy i doceniamy <ok> :arrow: Najlepszy film anglojezyczny Wszystko OK. Dobra konkurencja, ale ma wygrać Prestiż :P :arrow: Najlepszy film nieanglojęzyczny Widziałem tylko labirynt i listy, oba wielce mi się podobały. Nie zgaduję kto wygra. :arrow: Najlepszy film polski - komentarza nie będzie :arrow: Najlepszy film animowany - jestem ciekawy wyniku. Renessaince - ciekawostka wizualna, niestety film pogrzebany przez fakt, że nic poza nią nie oferuje. :arrow: Najlepszy aktor drugoplanowy - Affleck zapewne. No chyba, że doceniony zostanie Ben Foster albo Downey Jr. (świetny aktor, ale tu akurat nie był aż tak rewelacyjny). :arrow: Najlepszy zespół aktorski - fajna kategoria. Prestiż IMO za nagromadzenie świetnych ról i aktorów, choć 3:10 i Zodiak to też mocne pozycje. Małej miss nie widziałem, ale Death Proof mnie nie przekonuje w tej kategorii. Russel jest tam genialny, Zoe świetna, Rosario fajna, ale jakoś nie mam wrażenia, że można ich potraktować jako wybitny zespół. Russel przyćmiewa całość. :arrow: Najlepsza scena - Leonidas i jego ludzie w akcji to IMO giga-uproszczenie. Oni co chwilę są w akcji, więc trochę nie na miejscu nominacja. Ale i tak chyba bym postawił na czołowe zderzenie. :arrow: Najlepsze zdjęcia - Mocna konkurencja. Tylko Zodiaka bym kopnął w tyłek i wstawił trzecich piratów. Ale zrzucę to na kark KMFowej Fincheromanii :-) (i żebyśmy się źle nie zrozumieli - to również mój ex equo ulubiony reżyser). Koniec końców chyba wyróżniłbym Pachnidło za niezwykle graficzne ukazanie zapachów. :arrow: Najlepsza muzyka - Pachnidło, Źródło, Planet Terror - to dla mnie trio godne nominacji :) Postawiłbym na to ostatnie, za świetne brzmienie i przewijający się motyw główny. :arrow: Najlepsza składanka - przyznasz synku, że jak Tarantino złoży, to nie ma... :arrow: Najlepsze efekty wizualne - Transformery i kropka :arrow: Najlepsza scenografia - Cesarzowa :arrow: Najlepsze kostiumy - Cesarzowa :arrow: Najlepsze charakteryzacja - Kolejna mocna konkurencja... :arrow: Grindhouse vol.1: Death Proof - komentarz podobny jak przy składance :) . Dziwi mnie natomiast obecność Zodiaka. Chyba znowu Fincherofilia się odzywa. IMO Plakaty do tego filmu to przykład braku pomysłu konkretnie nawiązującego do filmu. :arrow: Najlepszy zwiastun - 300 to imo kandydat na najlepsze zwiastuny ever. Genialna sprawa. :arrow: Najlepszy montaz - Znowu Zodiak (podobał mi się ale jest moim zdaniem BARDZO przeceniony). :arrow: Najlepsze wydanie DVD - brak mi tu świetnego, dwupłytowego wydania Cesarzowej. 13-02-2008, 12:09
DUX, mówisz masz:
Nominacje sensowne i w większości pokrywające się z moimi opiniami, ale nie pasuje mi Death Proof jako kandydat do najlepszego filmu, Katyń - ugh (to chyba po części z braku innych sensownych filmów), cieszy za to nieobecność Shreka. Porządne nominowane piosenki, nie to co te bezpłciowe kluchy które nominuje Akademia. Jeszcze gdyby tak ktoś z głosujących wytłumaczył mi o co chodzi w kandydatce do najlepszej sceny: "300 - Leonidas in slow-motion" :?: 13-02-2008, 12:25
Dzięki wszystkim za miłe słowa:)
Logo powstało w 3dmaxie, sam krab ściągnięty ze strony z darmowymi modelami 3d (rotfl, pewno myśleliście że sam go wydłubałem). Rolka to efekt operacji boolowskich (wycinania) na cylindrach a taśma to "wyloftowany" wzdłuż ścieżki (spirali) odcinek, pokryty materiałem z mapowaniem nierówności na bazie odpowiedniej bitmapki. Fioletowa poświata to efekt atmosferyczny, na świetle poniżej loga, z odpowiednio ustawionymi parametrami atenuacji (wygasania). I tyle. A, złoto to jeden z gotowych 3dmaxowych materiałów :) Cieszę się, że moje parazdolności się na coś przydają :) 13-02-2008, 13:03
Gonzo - łatwizna ;)
Co się tyczy niejasnej nominacji dla "300", nieco to uściśliliśmy, żeby każdy wiedział o co biega. Poza tym, hOPS dokonał w nominacjach małego udogodnienia dla naszych czytelników i przy takich pozycjach jak PIOSENKA, PLAKAT, WYDANIE DVD, TRAILER i SCENA są dodane linki, pod którymi można dokładnie zobaczyć / obejrzeć / posłuchać nominowanych przez nas rzeczy ;). Przypominam adres: http://www.film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2007/nominacje.html Proszę także zwrócić uwagę na cudnego kraba, jeśli ktoś jeszcze nie zwrócił <rotfl>
"It's alive!"
13-02-2008, 17:15
Wow, jakież było moje zdziwienie gdy po kliknięciu w linka nie przeniosłem się na youtuba, tylko pojawiło się eleganckie okienko z filmikiem. Dobre! Nie wiedziałem że takie cuda się da zrobić. Kiedyś była dyskusja jak na estetykę artykułu wpływa zwykłe wsadzenie filmików no i doszliśmy chyba do wniosku że źle. Dla mnie takie rozwiązanie jak tutaj jest świetne.
13-02-2008, 21:00
Niestety, bajerancką animację okna musiałem zastąpić paskiem ładowania. Pod Internet Explorerem [jak ja tego g. nienawidze] okienko otwierało się na górze strony i trzeba było scrollować żeby cokolwiek obejrzeć. Po podmianie skryptu na mniej efektowny każda przeglądarka wyświetla tak samo.
A takie rozwiązanie z osadzaniem filmiku na pojawiającym się oknie można wykorzystać w każdej recenzji. Np. na spodzie każdej recki są informacje o filmie i możnaby dołączać trailera z youtube [albo innego źródła]. Innych pomysłów na razie nie mam, ale znając pomysłowość przysłowiowego Polaka... :) EDIT: A może tak jest lepiej? http://film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2007/nominacje2.html Dajcie znać :) 14-02-2008, 01:08 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| OSCARY 2024 - wreszcie te nagrody mają sens | srebrnik | 307 | 22,890 |
12-03-2024, 12:38 Ostatni post: Krismeister |
|
| Nagrody - temat ogólny (bez Oscarów, Globów, festiwali) | Pelivaron | 17 | 3,785 |
29-06-2022, 10:59 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Orły (Nagrody Polskiej Akademii Filmowej) | Konrad | 19 | 6,217 |
07-06-2022, 14:22 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Nagrody Forum KMF - RAULKI 2011 | Azgaroth | 63 | 17,908 |
22-01-2012, 17:20 Ostatni post: Hannibal |
|
| Nagrody Forum KMF - RAULKI 2009 | Snuffer | 24 | 6,351 |
02-02-2010, 21:21 Ostatni post: Mefisto |
|
| ZŁOTE KRABY 2009 (nagrody KMF za rok 2008) | DUX | 36 | 7,579 |
10-02-2009, 20:48 Ostatni post: Negrin |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: krab.jpg]](http://film.org.pl/plebiscyty/nagrody_2007/krab.jpg)