Najbardziej pomyslowe zajawki/trailery
Bryndza trajlerowa trwa w najlepsze. Przytłaczająca większość krążących po necie zajawek irytuje schematyzmem. Brak im klasy, charakterystycznej dla materiałów promujących na przykład gry komputerowe. Trailery do Gears of War czy Halo 3 to miniaturowe arcydzieła. Panowie odpowiedzialni za filmowy marketing powinni pobierać lekcje u kolesi z Epica. Zdania nie zmieniłem nawet po obejrzeniu moim zdaniem JEDNEGO Z NAJLEPSZYCH TEASERÓW ever made, mianowicie zajawki do "The Hills Have Eyes 2". Producenci zawiesili sobie poprzeczkę na niebotycznej wysokości - istnieje bowiem niebezpieczeństwo, że film polegnie w starciu z własnym teaserem :)

Polecam: http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=17435

A tak poza tym to zajebiście klimatyczny jest również teaser do Transformerów. Chodzi mi o tę krótką zajawkę z marsjańskim robotem.

Wasze typy? Jeśli znacie jakiś czaderski trailer/teaser, to zapodajcie link. Chętnie rzuce okiem :)

Odpowiedz
Co takiego fajnego w tym teaserze? Nie ma nic prostszego niż wymyślić jakąś scenkę, której oczywiście nie będzie w filmie i wypuścić jako teaser.

Ten teaser jest też nuuuuuuuudny, chociaż trwa tak krótko, omal nie usnąłem.

Podobał mi się teaser do "Silent Hill". Schody, padający popiół, muzyczka z gry i nagle szybki montaż ujęć, które - jako fana gry - przyprawiły mnie o szybsze bicie serca.
Pod jednym względem teaser okazał się lepszy od filmu - zastosowano w nim znany z gry filtr z szumem.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Co takiego fajnego w tym teaserze? Nie ma nic prostszego niż wymyślić jakąś scenkę, której oczywiście nie będzie w filmie i wypuścić jako teaser.

Widać coś jest, skoro wzbudził moje zainteresowanie :)

Odpowiedz
Może kamyki? Słońce? :wink:

Na mnie nie zrobił, i tyle.

Teaser/trailer żadnego innego filmu nie przychodzi mi do głowy...

Odpowiedz

Odpowiedz
Nie kamyki i nie słońce, ale pomysłowość. Konceptu nie można twórcom odmówić. Co więcej, na pewno obejrzę ten film. Po części ze względu na sposób promocji. Nie każdy trailer/teaser musi być podawaną w opętańczym tempie sekwencją głupkowatych scen akcji, poprzedzoną "spokojnym" wstępem. Na filmy, których pierwotnie nie zamierzałem oglądać, zdarza mi się chodzić właśnie dlatego, że komuś się chciało wysilić mózgownicę.

Odpowiedz
apone napisał(a):

Bez komentarza... :))))))))))))

Odpowiedz
Teaser rzeczywiście genialny, aż chce obejrzeć ten głupi film. A może ktoś wie jaki jest tytuł albo wykonawca tej piosenki z Teasera.

Odpowiedz
Ten film jest kapitalny, nawet pisałęm o tym w mini recenzjach, ale moich wpisów nikt naturalnie nie czyta ;)

Mi za to podoba się teaser do Hostel 2. Taki z przymrużeniem oka, całkiem niezły (a filmu i tak nie będę oglądał). Tu macie wersję nawet z przedmową reżysera ;) :

http://youtube.com/watch?v=kO2w0GqZxeE
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz

Mój ulubiony trailer ;)
Konceptualny cholernie.

Odpowiedz
to jest coś na co czekałem długimi latami. i gdy się pojawiło, uaaa, znam każde ujęcie na pamięć 8)

Odpowiedz
Wyśmienity był również ten z ujęciami zza planu. Na początku PJackson mówi, że dopiero teraz technologia pozwala na realizację tego filmu, bach - z 4:3 przechodzimy do 16:9

PS. "... Deep voice, that sounds like a 7 foot tall man, who has been smoking cigarettes since childhood..." też rządzi i jest w mojej kolekcji trailerów.

Odpowiedz
<< 1.33 - 1.55s cud miód

<< jeden z nielicznych oddający w 100 % ducha całego filmu.

<< jeszcze przed ukazaniem się wersji extended już sam początek wywoływał dreszcze.

<< z sentymentu. :)

Odpowiedz
Predator895 napisał(a): << jeszcze przed ukazaniem się wersji extended już sam początek wywoływał dreszcze.
A i tak najbardziej rozpieprza w tym tekst: "The bitch is back" :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon