OSCARY 2026
Oglądacie to gdzies na streamie? To dajcie namiar.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://www.canalplus.com/pl/liveTV/ w ustawieniach dźwięku wyłączasz polskiego tłumacza i już :)

Szkoda że Sinners cokolwiek zgarnia :/
Na szczęście wszystko na to wskazuje, że best picture dla OBAA, skoro zgarnął za montaż i za obsadę?

Odpowiedz
Gracias. Ale nie wiem czy na tel to zadziala

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Trzymaj, najlepszy link do streamów z nagród:
https://awardstreams.pages.dev/

Ehhh, zdjęcia jednak dla Sinners. :(
Liczyłem, że zgarną montaż i zdjęcia pod rząd i będę mógł napisać, że robi się obiecująco, ale jeszcze nie chcę zapeszac.

Odpowiedz
Gracias. Czyli maja juz 3? 4?

Odpowiedz
(16-03-2026, 02:24)OGPUEE napisał(a): Zerknąłem przez chwilę. Nagroda za casting mnie zaskoczyła. I widzę K-Pop Demon Hunters dostały gołodupca.

I znowu żółci górą.

Odpowiedz
Göransson wybitna skuteczność. 3 nominacje, 3 statuetki.

Bawi mnie, że Penn dołączyl do wąskiego grona aktorów z trzema Oscarami na koncie i nawet nie pojawil się na gali. :)

No i PTA z drugą (i tą najwazniejszą) statuetką. Można iść spać. :)

Odpowiedz
Przez te lata wydawało wydawało się, że PTA ma wywalone na nagrody, ale albo się nieźle krył albo się starzeje...

Przegapiłem minę Chalameta. No, ale niezasłużona nagroda dla Jordana. Trudno.

Odpowiedz
Trochę gwiazd jednak jest obecnych, to tym bardziej nie rozumiem czemu nie pokazują praktycznie nikogo na widowni. Cóż za dziwaczna realizacja tej gali.

Odpowiedz
Fuck yeah!

Odpowiedz
(16-03-2026, 02:58)simek napisał(a): Zamiast wymienić krótko wszystkich w jednym montażu, to pierdolą jakieś smuty, a i tak "zapomnieli" o Bardot.

Ja pierdolę, naprawdę? xD Wstyd jak pizda, ale czego się po lewackich pizdeczkach można spodziewać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dobranoc.
To ile to badziewie dostalo nagrod? 5

Odpowiedz
Dobra, szacun dla PTA za uznanie 1976 roku oscarowego i wspomnienie o "Jaws".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(16-03-2026, 04:39)shamar napisał(a): Dobranoc.
To ile to badziewie dostalo nagrod? 5

4

Odpowiedz
Ważne, że nie Sinners.

03:40 i koniec? Gdzie te czasy, gdy gala kończyła się po 6 rano? :p

Odpowiedz
(16-03-2026, 04:40)slepy51 napisał(a): Dobra, szacun dla PTA za uznanie 1976 roku oscarowego i wspomnienie o "Jaws".
Hahaha. Całą noc siedział cicho, ale się ocknął na słowo klucz.

Dobra, poproszę o zdjęcie PTA w tle forum i trochę szacunku dla mnie za te wszystkie lata szydzenia z mojego fanbojstwa. A to nawet nie jest film na top 5 w jego filmografii.

Odpowiedz
PropJoe napisał(a):Hahaha. Całą noc siedział cicho, ale się ocknął na słowo klucz.

Wiadomo. Idealnie by było, jakby PTA posypał jeszcze głowę popiołem i honorowo oddał swoją statuetkę Spielbergowi w podzięce za "Szczęki" ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(16-03-2026, 04:42)simek napisał(a): Ważne, że nie Sinners.

03:40 i koniec? Gdzie te czasy, gdy gala kończyła się po 6 rano?

Bo w tym roku chyba zaczynali wcześniej.

Ja rozdanie uważam za w miarę satysfakcjonujące. Niech ten PTA i OBAA mają. Sinners dałbym tylko za muzykę, ale wyszło jak wyszło. Dobrze, że mamy jeszcze naszego Grubego Meksa, który przejął na siebie część tych nagród i ostatecznie Kugler obszedł się smakiem w wielu kategoriach.

Szalamet będzie miał traumę...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Po kolejnych trzech latach zarywania nocy, tym razem mocno postanowiłem sobie pójść spać. I słusznie, bo samo rozdanie, tak jak się spodziewałem, okazało się bardzo przewidywalne. 20/24 trafione, spudłowałem w Dokumencie Pełnometrażowym i Animacji Krótkometrażowej, a tak to "OBAA" niespodziewanie przegrało z "Sinners" zdjęcia, choć za to nieco zaskakująco wygrało z filmem Cooglera Casting.

Nadal jestem zdania, że wiara w możliwą wygraną "Sinners" powstała w internetowej bańce. Dostać rekordową liczbę nominacji to jedno, ale żeby blockbuster z wampirami będący gatunkowym miszmaszem miał wygrać BP? Tym bardziej, że było czuć brak wsparcia wśród międzynarodowych głosujących. Cieszę się z triumfu Madigan: druga nominacja po 40 latach, piękna klamra zamykająca karierę, co w dodatku sygnalizuje, że Akademia zaczyna traktować role w horrorach z powagą. Cudownie, że PTA wreszcie został ukoronowany, uważam wszystkie Oscary dla "OBAA" za zasłużone, choć pewnie ucieszyłbym się z wygranej Stellana na drugim planie.

Odpowiedz
Oskary mi zwisają, ale w tym roku wyjątkowo kibicowałem, aby Sinners dostali mniej niż 6 statuetek i to się udało więc gala na plus. Jedyne zaskoczenie to nagroda dla Jordana. Filmu nie widziałem, ale jeśli był to typowy występ z robiącym groźne miny Jordanem to Chalamet może czuć się pokrzywdzony. Wpisujcie miasta, czy mam rację :)

Fajnie, że w kategoriach technicznych znalazło się coś dla Avatara, Frankensteina i F1. A z Goranssona robi się jakiś oskarowy potwór. 42 lata na karku i już 3 sztuki upolowane, nawet Williams nie był w jego wieku tak sowicie nagradzany. Jeszcze 2 oskary i dogoni Johna co byłoby jakimś śmiesznym osiągnięciem patrząc na to, że Szwed dopiero od dekady jest lepiej znany na rynku. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon