OSCARY 2026
(16-03-2026, 00:04)Dr Strangelove napisał(a): Będzie sensacja i Murzyni przegrają z PTA.
Mówiłem?
Słuchajcie ekspertów!!!

(16-03-2026, 04:13)nawrocki napisał(a): Bawi mnie, że Penn dołączyl do wąskiego grona aktorów z trzema Oscarami na koncie i nawet nie pojawil się na gali. :)
Lubię Penna ale to tak z półtora Oskara za dużo jak na niego.

No Prop, mam nadzieję, że dzisiejszy dzień wygląda tak - o 5 rano sms do kadr, że bierzesz na żądanie, a teraz jesteś już mocno pijany, a cała rodzina czeka z zapasami trunku, żeby Cię podlać jak wytrzeźwiejesz?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Za co Jordan dostał Oscara? To wiedzą tylko w Hollywood.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Jak to za co? Za dwukrotnie częstszą zmianę kostiumów, bo przecież zagrał dwie postaci. Ja wciąż niezbyt pamiętam który brat był w którym ujęciu, ale czytałem polskich recenzentów twierdzących, że Jordan zagrał tak wybitnie, że od razu po spojrzeniu i wyrazie twarzy widać na którego brata patrzymy.

Odpowiedz
Pamiętajcie, KURVA, SCENARIUSZ ORYGINALNY:

Film o 2ch braciach, gdzie 1. połowa to zwyczajna fabula (niezwiastująca twistu) a 2. to horror z wampirami polującymi na gości baru na odludziu.

Quentin zasłużył wtedy na tego Oscara.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Biedny Szalamet.
No ale jak się zadziera z lobby baletowo-operowym to nie ma lekko. Myślę, że może już kończyć karierę powoli.

Odpowiedz
Wyjatkowo irytujacy Zyd, najwyrazniej nawet "swoi" to zauwazyli.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(16-03-2026, 09:29)Dr Strangelove napisał(a): No Prop, mam nadzieję, że dzisiejszy dzień wygląda tak - o 5 rano sms do kadr, że bierzesz na żądanie, a teraz jesteś już mocno pijany, a cała rodzina czeka z zapasami trunku, żeby Cię podlać jak wytrzeźwiejesz?
Nie piję w ogóle.
Wiadomo, że Oscary to bzdura a ta ceremonia to już w ogóle wydawała się daremna na ile zdążyłem się zorientować przysypiając nad telefonem. Ale traktuję nagrody dla PTA jako uznanie dla dotychczasowej filmografii. Nadrobiłem Marty Supreme jakiś czas temu i mimo wielu atutów jednak nie mogę go uznać za film lepszy niż OBAA. A przynajmniej nie fajniejszy do oglądania. Pomimo z kolei wad filmu Andersona i mojego rozczarowania. Fajnie, że dostał swoje 5 minut, wydaje się, że autentycznie się cieszył i był wzruszony. Mam nadzieję, że nie zdziadzieje przez to. Ciekawe co dalej. Z jednej strony calu czas czekam na film formatu TWBB. Z drugiej, może niech wróci z czymś kameralnym ale bardziej andersonowskim.

Spoko mimo wszystko, że Trier dostał. Szkoda, że za słabszy film niż jego najlepsze.

Chalamet irytuje, ale przecież Jordan to był najsłabszy z całej stawki. Może nawet zdecydowanie najsłabszy.

Odpowiedz
(09-03-2026, 13:40)Dr Strangelove napisał(a): Ale akurat prawdę powiedział. To sztuka dla 1 procenta milionerów, którzy chodzą do opery tylko dlatego, że wypada i żeby kochanka mogła się pochwalić nową kolią z brylantów. A 95% nie ma pojęcia o czym ta gruba baba na scenie wyje :)

&

(09-03-2026, 16:43)PropJoe napisał(a): Nie chodzi o to co powiedział, ale jak. Jednak z pewną pogardą. No bo niby ma rację. Opera i balet to niszowe dziedziny i kontekst jest chyba taki, że on nie chciałby tego robić ale szerszy to nawet taki, że nie chce, żeby kino się stało takim baletem czy operą. Bo gadają o tym, że zmienia się publiczność, zmienia się sposób "konsumowania" treści itd. Chodzi o arogancki sposób, w jaki to mówi. W odniesieniu do dziedzin sztuki, które przetrwały nie bez powodu kilka stuleci więcej niż kino. W dodatku są to dziedziny, może dziś elitarne, ale jednak będące ważnym elementem upadającej cywilizacji zachodu. Powinno ci zależeć na bronieniu dobrego ich imienia. ;) Trochę jakby powiedzieć, że po chuj nam jakieś malarstwo, przecież jest Canva i AI. Trochę też śmieszą takie teksty od gościa, który z się rozpływa nad swoją rolą, czyli jednak traktuję tę robotę trochę jak sztukę a nie tylko masową rozrywkę. Zresztą sam wypłynął jednak na kine, które można jednak uznać za niezależne.

Team Prop, europejski faszysta! :)

Ogolnie rozumiem doktorowe podesjcie, bo jebac lans-bogoli, ale no wlasnie, moze to i snobistyczne pierdolety, ale jakby nie bylo to europejska sztuka wyzsza, a w przypadku teratru majaca swoja historie wmontowana w same fundamenty naszej cywilizacji.

Takze Zyd niech sobie gardzi jakimis zydowskimi jaselkami, ale od "naszego" niech sie odpierdoli :)

Co wiecej, moze bym mu te pyszalkowatosc i arogancje wybaczyl, gdyby reprezentowal soba cos wiecej niz fabryke Goyslopu (peak zostal osiagniety w jego filmie zreszta - patrz. scena z miodem), ktora sama w sobie tez zdycha w konwulsjach i coraz mniej obchodzi kogokolwiek, moze poza miejscem docelowego przesylania pogardy :)

Mowiac krotko, chuj Zydowi w oko...w dupe to bym mu pewnie jeszcze przyjemnosc sprawil :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ej, ale gość tylko powiedział, że nie interesuje go opera i balet i że to niszowe dziedziny kultury.
Więc nie wiem o co tutaj mielibyśmy się napierdalać :)

(16-03-2026, 11:27)PropJoe napisał(a):
(16-03-2026, 09:29)Dr Strangelove napisał(a): No Prop, mam nadzieję, że dzisiejszy dzień wygląda tak - o 5 rano sms do kadr, że bierzesz na żądanie, a teraz jesteś już mocno pijany, a cała rodzina czeka z zapasami trunku, żeby Cię podlać jak wytrzeźwiejesz?
Nie piję w ogóle.
Ale będzie jakaś skromna uroczystość? Choćby z Muszynianką?

Odpowiedz
Ja liczę na to, że trzy Oscary dla PTA chociaż odrobinę przybliżą go do realizacji kolejnego projektu, który powinien być lepszy niż OBAA. Swoją drogą coś o nim cicho, zero ploteczek, żeby Anderson chociaż o czymś nowym myślał.

(16-03-2026, 11:58)Dr Strangelove napisał(a): Ej, ale gość tylko powiedział, że nie interesuje go opera i balet i że to niszowe dziedziny kultury.
Bądźmy precyzyjni, powiedział, że nikt o to nie dba, a nie, że on ma w dupie :P

Odpowiedz
(16-03-2026, 11:58)Dr Strangelove napisał(a): Ale będzie jakaś skromna uroczystość? Choćby z Muszynianką?
W weekend może obejrzę Mastera albo Inherent Vice albo TWBB.
Co do tego picia jeszcze to prawie w każdej przemowie Andersona jaką słyszałem w tym sezonie, nie tylko na Oscarach, wspomina on o alko. Dziś nawet przy wspomnieniu Somnera był gin & tonic. Na koniec coś o tequili.

Co do kolejnego projektu to o ile nie ma czegoś napisanego lub zaczętego przynajmniej to chyba nie za bardzo miał czas na pisanie. Chociaż przy okazji nagród chyba właśnie gildii scenarzystów mówił o tym, jak lubi pisanie i nie może się doczekać, kiedy jutro rano znów usiądzie do pracy.

Tak czy inaczej, mam nadzieję, że ten sukces sprawi, że finansowanie kolejnego projektu ma zagwarantowane i skróci mu to przygotowania do ponownego wejścia na plan.

Odpowiedz
(16-03-2026, 11:58)Dr Strangelove napisał(a): Więc nie wiem o co tutaj mielibyśmy się napierdalać :)

Sam widzisz, jaki talent plemienni maja do nakrecania i dzielenia ludzi...another day, another jewish trick :)

Odpowiedz
:)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No laska jest irytująca i trochę nadekspresyjna, ale w czym tutaj problem? Rzuca się, bo ktoś ją dotknął? Popchnął? Tyle zrozumiałem plus, że to rude. Może ma rację. Nie mam potrzeby jej oglądać w kolejnym filmie PTA. Ona sama coś tam wspominała, że gada z nim o kolejnym projekcie. Nawet pojawiły się kuriozalne plotki o sequelu czy tam prequelu o Perfidii. Myślę, że ryzyko oglądania jej gdzieś na drugim planie w kolejnych jego filmach jest spore.

Z drugiej strony, chyba tego nie wrzucałem to może na zamknięcie tematu... Ponoć to między innymi dlatego PTA ją zaangażował. shamar dostanie zawału, kolega, który gustuje w czarnoskórych (sorry nie pamiętam który) pewnie dostanie czegoś innego. Na mnie nie działa, zupełnie nie w moim typie. Ale jako występ, kontrola ciała itd. całkiem spoko.

Odpowiedz
No co, zajebiście zgrabna dupa. A czy z twarzy komuś pasuje to już zupełnie inna sprawa :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(16-03-2026, 13:06)PropJoe napisał(a): kolegia, który gustuje w czarnoskórych (sorry nie pamiętam który) pewnie dostanie czegoś innego.

To był Ted.

Odpowiedz
Mnie praktycznie żadna czarna nie pasuje. Choc są takie (z Etiopii?) ktore mają normalne rysy twarzy..

Swoją drogą, Zendaya. Przecie ona wczoraj wygladala tam jak zupelna BIAŁA. Najwyzej jak troche opalona.

Bylo?

Odpowiedz
Jak szkolne wycieczki po seansach kinowych.

Oczywiście że ci bogole nie będą kalać się sprzątaniem, bo od tego są Meksykanie na najniższej krajowej.

Odpowiedz
Tylko, że to wygląda na balkon, gdzie siedzą prawdopodobnie nie ci zepsuci celebryci, tylko albo jacyś członkowie Akademii trzeciego sortu albo nawet dziennikarze. Sam widziałem wczoraj na X zdjęcia wrzucane mniej więcej z takich miejsc przed jakiegoś krytyka. Ten Negila też zakładam nie poszedł specjalnie zdjęcia zrobić tylko cyknął po wyjściu swoich. Kto tam myślicie siedział i rozsypał popcorn? Leo ze Spielbergiem?

Odpowiedz
Może Szalamet? Myślał, że to opera.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon