OSCARY 2026
Najśmieszniejsze w tym żarcie jest to, że nie ma sensu bo... Penn nie był obecny również na tamtej gali. Więc czy wygrał (jak teraz) czy nie wygrał (jak wtedy) i tak nie wyszedł z żadnej gali z Oscarem czy bez bo po prostu go tam nie było! Nie było go tam! :)

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Antysemitujo!!!

Odpowiedz
Ej, kurva, tam jest spierdolenie umyslowe jak tu z Ukrami. A ten Andreson to pizda.

.

https://twitter.com/THR/status/2033410578497327396?t=erXxT5S95ItSwdXkoZNydQ&s=19
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie widzę w tej odpowiedzi niczego pizdowatego, o co ci chodzi shamar? Tylko tak dokładnie, które zdanie?

Odpowiedz
Widocznie nie oplacasz subskrybcji THR :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dam tutej:
oscars-best-picture-winners-ranked
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O, to fajne. Lubię takie głupie rankingi oglądać :)

Ma ktoś na rozkładzie obejrzane wszystkie te filmy, co zgarnęły najważniejszego "Rycerzyka"?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Zawsze w takich rankingach sprawdzam, na którym jest "Moonlight" - tutaj jest na 9, czyli mamy odpowiedź, że idealnie nadaje się do spuszczenia w klozecie. Za nim są np. "Amadeus", "The Silence of the Lambs", "The Godfather Part II", "On the Waterfront", "Unforgiven", "No Country for Old Men" i jakieś inne 85 lepszych filmów.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Hehe, no jasna sprawa, że Moonlight w pierwszej dziesiątce :P

Przydałoby się trochę konsekwencji w opisach, bo raz dużą rolę odgrywa to, że byli lepsi kandydaci (jak przy Green Book), a raz kwestia zupełnie przemilczana - no niby kto miał wygrać w roku Breaveheart? Babe - świnka z klasą, czy może Apollo 13?

W każdym razie aż sobie człowiek przypomina ile przeciętnych/niezłych filmów dostało najważniejszego Oscara.

Jeszcze inna refleksja, która mnie naszła po przejrzeniu tej listy: jakże niewiele znaczy taki Oscar dla zwycięskiego reżysera (tak, wiem, nagrodę dostają producenci, no ale wiecie o co chodzi). Gdzie jest i co ciekawego nakręcił Paul Haggis po tym jego tryumfie z dupy? Peter Farrelly - kto to w ogóle jest? Sian Heder przez pięć lat od zdobycia Oscara nie nakręciła niczego. Tom Hooper po sukcesie przynajmniej dostał większy budżet, ale nic ciekawego z nim nie zrobił. Michel Hazanavicius wrócił do kręcenia jakiegoś francuskiego przeciętniactwa. Panowie Scheinert i Kwan: chyba tylko kinomani z encyklopedyczną pamięcią kojarzą tytuł ich filmu z nazwiskami, w każdym razie od 4 lat jedyne do czego przyłożyli rękę to odcinek serialu Star Wars. Swoją droga jakby można było wymazać jeden, jedyny sukces oscarowy, to mój głos padłby chyba na Wszystko wszędzie na raz - zwłaszcza te aktorskie Oscary są do komisyjnego odebrania.

(17-03-2026, 14:30)Dr Strangelove napisał(a): Ma ktoś na rozkładzie obejrzane wszystkie te filmy, co zgarnęły najważniejszego "Rycerzyka"?
Ja to ledwo przekraczam połowę :(

Odpowiedz
(17-03-2026, 14:39)Pelivaron napisał(a): Zawsze w takich rankingach sprawdzam, na którym jest "Moonlight" - tutaj jest na 9, czyli mamy odpowiedź, że idealnie nadaje się do spuszczenia w klozecie. Za nim są np. "Amadeus", "The Silence of the Lambs", "The Godfather Part II", "On the Waterfront", "Unforgiven", "No Country for Old Men" i jakieś inne 85 lepszych filmów.
To oczywista prawda, ale tak generalnie nie jest to zła lista. Oczywiście wiele bym tu pozmieniał, ale tak można powiedzieć oddaje mojego "ducha kina".

(17-03-2026, 14:43)simek napisał(a):  Swoją droga jakby można było wymazać jeden, jedyny sukces oscarowy, to mój głos padłby chyba na Wszystko wszędzie na raz - zwłaszcza te aktorskie Oscary są do komisyjnego odebrania.
Pełna zgoda. Jest wiele filmów przeciętnych czy nijakich, które zgarnęły różne nagrody ale jakoś jestem w stanie sobie zracjonalizować, że je dostały.
Ten "film" i jego Oskary to dla mnie kompletna dno.

PTA na 15 miejscu? Składam to na karb nowości :D

Odpowiedz
Wilson Chapman napisał(a):A big problem is Gibson’s own performance as Wallace, which proves too stoic and surface-level cool to have much soul.

LOL. Jedna z najbardziej pamiętnych kreacji w historii kina, cytowana i parodiowana niezliczoną ilość razy co w prostej linii świadczy o tym, że zapisała się na stałe do popkultury jest według Chapmana (kto to w ogóle jest?) problemem "Braveheart". Przynajmniej inicjały autora tłumaczą, gdzie można ten cały ranking spuścić.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
"Wszystko wszędzie naraz" jest spoko, ale cięzko traktować ten film za prawowitego posiadacza Oscara skoro rywalizowało się z "Top Gun: Maverick" :) Osobiście już wolałbym nawet nagrodzić "Fabelmanów" Spielberga albo "Duchy Inisherin" McDonagha. Wyżej też oceniam średnio lubiany tutaj na forum "W trójkącie" Ostlunda, ale... aktorskie nagrody to już bym polemizował z finalnymi werdyktami.

Dobra, Michelle Yeoh to spoko wybór - fajna nagroda bardziej za całokształt (aczkolwiek jakby dostała Ana de Armas za całe zło świata, które przeżyła na planie "Blondynki" też bym się nie obraził), ale reszta Oscarów aktorskich to już jest dobry mindfuck.

Ke Huy Quan dostaje Oscara, pomimo tego, że w stawce jest WYBITNY Brendan Gleeson - slepy51 zauważył, że dzisiaj słowo "wybitny" jest naduzywane, ale w przypadku Gleesona możemy się chyba zgodzić, że on tego Oscara po prostu powinien zabrać ze sobą bo był kapitalny. I nie ma nawet co dyskutować.

Jamie Lee Curtis - rany, to chyba też nagorda za całokształ twórczości, ale... ten Oscar smakuje dobrze dlatego, ze mogliśmy zobaczyć wkurwioną Angele Bassett, która myślała, że dostanie statuetkę za gówno-rolę w "Czarnej Panterze 2". Sam fakt, że ona dostała za to nominacje jest skandaliczny. No, ale generalnie to Kerry Condon powinna być wtedy z Oscarem.

"Duchy Inisherin" zostały wówczas mocno skrzywdzone, bo jeszcze reżyser.

Skoro rezygnujemy z tego nieszczęsnego "Moonlight" to dla mnie OSCARY 2018 i wygrana "Kztałtu wody" zamiast "Dunkierki," "Trzech bilbordów..." (!!!!!), "Nici widmo" to największa wtopa XXI wieku.

A tak generalnie to wiadomo "Zakochany Szekspir " kosztem "Cienkiej czerwonej linii" :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(17-03-2026, 14:30)Dr Strangelove napisał(a): Ma ktoś na rozkładzie obejrzane wszystkie te filmy, co zgarnęły najważniejszego "Rycerzyka"?

Nominowane takze, inaczej sie nie liczy :)

Lista jak lista w sumie, czesc sie pokrywa z moim gustem, czesc nie i tak to sobie tam mozna scrollowac. Przeczytalem pare tych mini-recenzji, no i znowu, czasm imo w punkt, czasem nie, ale do obiadu mozna poczytac.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie widziałem 20 filmów, w większości tych z epoki starego kina, plus jest kilka których już prawie nie pamiętam.

(17-03-2026, 15:11)Bucho napisał(a): Nominowane takze, inaczej sie nie liczy :)
Wszystkich filmów z danego roku, bo przecież nie zawsze nominowany film powinien być nominowany. 
Czyli de facto czy jest ktoś kto obejrzał wszystkie filmy świata?

(17-03-2026, 15:10)Pelivaron napisał(a): A tak generalnie to wiadomo "Zakochany Szekspir " kosztem "Cienkiej czerwonej linii" :)
Przebijam. "Sprawa Kramerów" i "Czas Apokalipsy"!

Odpowiedz
Nominowane wystarcza - tak sobie ustalilem i zostaje :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(17-03-2026, 15:03)slepy51 napisał(a):
Wilson Chapman napisał(a):A big problem is Gibson’s own performance as Wallace, which proves too stoic and surface-level cool to have much soul.

LOL.

Zapomniałem napisać, że to absolutnie lewacka lista i nie radzę czytać opisów, bo dostaje się w sumie wszystkiemu co stare i nie progresywne (Przeminęło z wiatrem to oczywisty przykład, ale chyba najbardziej rozpierdoliło mnie podsumowanie The Best Years of Our Lives).

(17-03-2026, 14:30)Dr Strangelove napisał(a): Ma ktoś  na rozkładzie obejrzane wszystkie te filmy, co zgarnęły najważniejszego "Rycerzyka"?

Jest taki temat autorstwa Cassela (trzymaj się, stary!!!)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kurde, nawet się tam wpisywałem.
Warto by uzupełnić o 2025 i 2026 rok. Jeśli autor nie może to może jakiś moderator by dopisał?

To przecież powinno być na liście dziedzictwa światowego UNICEF-u!

Odpowiedz
Cassel niby od dwóch lat nic nie pisze, ale widzę, że logował się wczoraj. Daję mu czas do jutra, a jeśli sam nie zrobi, to ja odświeżę wątek i może nawet policzę swój wynik.

Odpowiedz
(17-03-2026, 16:21)Dr Strangelove napisał(a): Jeśli autor nie może to może jakiś moderator by dopisał

ale co chcesz za niego napisać jakie filmy widział przez ostatnie 2 lata oscarowe?

Odpowiedz
(17-03-2026, 17:02)Spoilerowo napisał(a): ale co chcesz za niego napisać jakie filmy widział przez ostatnie 2 lata oscarowe?

Uzupełnić (co jak widzę jakaś dobra dusza już zrobiła) pełną listę filmów oskarowych i nominowanych bo Cassel skończył swoją na 2024 roku.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon