Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Oppenheimer (2023)
Etos pracy etosem pracy, szacuneczek, ale te Nolanowskie budżety to jednak jest jakiś kosmos.

Na Oppenheimera, który miał kosztować ok 100 mln, wydano jednak 180mln$. Potwierdził to sam Nolan w wywiadzie. Dżizas, szaleństwo...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ciekawe czy przy przerwanej promocji z udziałem gwiazd oraz Barbie jako konkurencji są jakieś szanse, że cały budżet się zwróci. Jeśli nie, to pewnie Krzysiu powróci do kina niszowego choćby na chwilę.

Odpowiedz
A Nolan obecnie nie jest w sumie jednym z najgorętszych nazwisk reżyserskich? Ile jest osób, które generują tyle ruchu w internecie przy samym fakcie, że robią film? On chyba jest za mocny, żeby kapa finansowa go teraz jakoś specjalnie dotknęła.

Chociaż z drugiej strony ten obecny cyrk holywoodzki może generalnie doprowadzić do zaciskania pasa.
.

Odpowiedz
Dobrze. Może się kurva skupią na dobrych pomyslach a nie pierdolnikach CGI
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(13-07-2023, 23:28)zombie001 napisał(a): Na Oppenheimera, który miał kosztować ok 100 mln, wydano jednak 180mln$. Potwierdził to sam Nolan w wywiadzie. Dżizas, szaleństwo...

No cóż, zabawy w wybuchy na planie aby zbliżyć się wizualnie do pierdol..ięcia bomby atomowej trochę kosztuje Uśmiech Inna sprawa, że podoba mi się podejście Nolana do odtwarzania realiów epoki. Ot jak jest potrzeba to sobie zbudujemy małe miasteczko na środku wypizgowa. Żadne tam 2 domki i green screen.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(14-07-2023, 00:11)srebrnik napisał(a): Chociaż z drugiej strony ten obecny cyrk holywoodzki może generalnie doprowadzić do zaciskania pasa.
Może doprowadzi i wtedy Nolan będzie kręcił filmy za 120, a nie 180 baniek Uśmiech

Odpowiedz
Popatrzcie na obsadę, tam połowa poszła na gwiazdki.

Odpowiedz
Cytat:As reported in Animated Times, Cillian Murphy, who will be seen as the lead actor in Oppenheimer, has taken home a huge amount of $5 million. On the other hand, Robert Downey Jr and Emily Blunt, who will also be seen in pivotal roles, received less than Murphy’s. As per the reports, RDJ and Emily took home $4 million each.

Apparently, Matt Damon, who will be seen as Leslie Groves in Oppenheimer, was paid $3 million, according to BolaVIP. On the other hand, Florence Pugh, who will be playing Cillian Murphy’s ex, received $1 million as a salary.

Followed by Benny Safdie as Edward Teller received $700,000. Michael Angarano as Robert Serber took home $500,000, and Josh Hartnett as Ernest Lawrence got $400,000 as their salaries.

na główną obsadę bez statystów to tam max poszło może z 30M

Odpowiedz
Pytanie, czy "took home" to znaczy już netto dla aktora? Bo jeśli tak, to koszt dla producenta jest pewnie 1,5-2 razy większy niż te podane kwoty, no ale tak czy siak więcej niż 40 baniek na obsadę raczej nie wydali, więc nadal to jest grubo ponad 100 mln na całą resztę.

Odpowiedz
A ile wziął Lolan? Remi Malek? Florens Piu? Kejsi Aflek? Kenneth Branana? Metju Modine? Gary Olgman?

Odpowiedz

Odpowiedz
Było?

[Obrazek: b9a2d2a33258c0344f8c4747b4de1334.jpg]

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Będzie arcydzieło. Nolan rozsadzi system. Mówię wam. Czuję to. Pierwszy film Nolana, do którego będe miał ochotę wracać jak do Pormka, MV czy Adwokata. Bez końca. Replay value nieskończony.

edit

IMAX w Pozku zajęty. Rezerwacje pod sam korek. Cudem znalazłem sensowne miejsce w sensownych rzędach.

Odpowiedz
Niech zgadnę. 10/10, film roku i stawiasz na szali swoją reputację?
Posłuchaj Mental. Są tu jeszcze ludzie, którzy raz na jakiś czas mają ochotę na przynajmniej przyzwoity film, którego nie zniszczysz swoją klątwą.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
To ty niszczysz filmy swoim brakiem entuzjazmu i defetyzmem. Starzejesz się i marudzisz.

Odpowiedz
Sceny z muzą Ludwiga Göranssona

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
W oczekiwaniu na reckę Mentala, tak żeby mu ewentualnie oszczędzić czasu:

(15-07-2023, 11:01)Mental napisał(a): Nie oglądajcie tego filmu. Jest zjebany. Srogo zjebany. Zaczyna się naprawdę dobrze, sugerując, że będzie to poważny thriller (...), ale potem dzieją się dziwne rzeczy. Końcówka już w ogóle odjeżdża w abstrakcyjne rejony. (...) Wczoraj byłem tak smutny i wkurwiony, że musiałem najpierw się przespać, aby zluzować wora przed napisaniem komentarza.
(...) A idźcie wszyscy wpizdu i zostawcie mnie w spokoju.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Pasuje do każdego filmu który Mental zachwalał przed obejrzeniem.

Odpowiedz
Będzie chyba aktualizacja opisu Mentala w notkach biograficznych użytkowników u dołu forum Uśmiech.

Odpowiedz
96% na Rottenie przy 49 recenzjach

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości