Oscary 2008
Artemis napisał(a):ty nie lubic to sobie mozesz - jej pozycja jako faworytki to fakt i twoje widzimisie tego nie zmieni:)

to była odpowiedź na pytanie: co mam do AH, więc czytaj po całości, nie po łebkach

Cytat:akurat jolie byla swietna, gorzej z paltrow

Jolie była dobra i tyle, a na myśli miałem to, że obie panie otrzymały statuetkę, a potem przyjemnie poszły w komerchę, nic szczególnego sobą nie reprezentujac (Changeling jest nowe i się nie liczy, bo nie widziałem)

Mefisto napisał(a):to zdanie jest troche bez sensu, co nie? :)

nie, jeśli założyć, że głosują ci sami ludzie :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Jolie była dobra i tyle, a na myśli miałem to, że obie panie otrzymały statuetkę, a potem przyjemnie poszły w komerchę, nic szczególnego sobą nie reprezentujac
Paltrow to akurat w zasadzie nie WYSZŁA z komercji.

Mefisto napisał(a):
Cytat:to zdanie jest troche bez sensu, co nie? :)
nie, jeśli założyć, że głosują ci sami ludzie :)
To... żart... prawda...?
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
nie, to akurat prowokacja Artemis, ale wszystko popsułeś, Ty :P

Odpowiedz
desjudi napisał(a):gdzie Springsteen? gdzie Jack White&Alicia Keys?

Springsteen rozumiem - kawałek świetny, zasługuje przynajmniej na nominację. Ale ten knot z intra QoS nie zasługuje nawet aby go wspominać. To jeden z najgorszych elementów filmu Forstera oprócz montażu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):nie, to akurat prowokacja Artemis, ale wszystko popsułeś, Ty :P
oj mefi, ty i te twoje wielopoziomowe, blyskotliwe zarty

mi w piosenkach brakuje absolutnie cudownego gran torino...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):ten knot z intra QoS nie zasługuje nawet aby go wspominać.

a mi sie podobał ten knot, o! i co? 8)

Odpowiedz
Jak to i co? I masz dobry gust :)

Odpowiedz
desjudi napisał(a):- TDK... szkoda, że Akademii zabrakło jaj do nominowania w najważniejszych kategoriach najważniejszego (?) filmu roku.

Niestety. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że bądź co bądź był to najlepiej recenzowany film roku. Przy tak wysokich notowaniach wśród krytyków fakt iż jest to adaptacja komiksu powinna mieć znaczenie drugorzędne.
Zwłaszcza jeżeli weźmie się pod uwage dużą przepaść w ocenach dzielących nowego Batmana od przeciętnie przyjętych "Buttona" i "Reader".
Ale musze powiedzieć, że byłem zaskoczony. W ostatnich tygodniach wyścigu szanse TDK gwałtownie rosły. Przy wszystkich tych zwycięstwach wśród poszczególnych gildii oraz krytyków "stanowych" TDK zdawał się pewniakiem w nominacjach.

desjudi napisał(a):- The Wrestler. też przepadł tam, gdzie przepaść wcale nie musiał.
Too true... :cry:
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
[Obrazek: 52119-01.jpg]

plakacior - dla mnie ok, choć bez jakiejś większej rewelacji

Odpowiedz
Wlasnie obejrzalem The Reader. Fakt, ze taki beznamietny i niesamowicie meczacy twor (myslalem, ze moda na czerstwe adaptacje literatury skonczyla sie w zeszlej dekadzie) znalazl sie w piatce najlepszych filmow jest dla mnie jakims nieporozumieniem. Nie wiem juz czy Winslet dostanie tego oscara, czy nie. Pewnie tak, bo kategoria jest malo konkurencyjna (Streep wprawdzie wciaga kreacje Winslet nosem i to wyraznie nie wkladajac w swa role zbyt duzego wysilku, ale to jest tutaj nieistotne), aczkolwiek jest to jedna ze slabszych kreacji, jakie widzialem w wykonaniu tej aktorki. To samo tyczy sie zreszta Fiennesa.

Odpowiedz
Ten pierwszy plakat, to rzeczywiście bez rewelacji, ale ten już jest bardzo dobry.

[Obrazek: gfx243990jr4.jpg]

Odpowiedz
Jakuzzi, zgadzam się z Tobą w 100%.
Po Stephenie Daldry spodziewałem się czegoś przynajmniej dobrego.
O ile film zaczynał się całkiem dobrze to już po kilku chwilach (dorastanie chłopca) stacza nisko i porusza się ruchem jednostajnym prostoliniowym, niestety.

Nie wiem też co stało się z Kate Winslet, bo odwaliła kawał roboty w Revolutionary Road a tutaj jest bardzo przeciętna.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):aczkolwiek jest to jedna ze slabszych kreacji, jakie widzialem w wykonaniu tej aktorki. To samo tyczy sie zreszta Fiennesa.
W zasadzie prawda, choć komentowałbym raczej role niż kreacje. Kreacja Winslet jest dobra, tyle że rola nie pozwala na Bóg wie co. Tym bardziej w przypadku Fiennesa, który znów jest płaczliwy i żałosny. Nie lubię go w takich rolach strasznie.

Btw, dlaczego to jest w wątku o Oscarach zamiast albo w minirecenzjach, albo po prostu w nowym wątku o "Readerze"? ;)

Odpowiedz
Bo minirecenzji nie pisze, a na osobny watek dwa, trzy zdania to przeciez za malo. Poza tym chodzilo mi o kontekst nominacji oscarowych, nie zas analize czy probe zainicjowania dyskusji.
Juz wszystko jasne? :)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Bo minirecenzji nie pisze
Bunt? :P

Nie no, ok, co do meritum to się zgadzam. Zawiódł mnie "Reader", bo spore sobie robiłem nadzieje. Co prawda nie powiedziałbym, że film jest słaby, bo jest poprawny (choć ma kompletnie schrzanione tempo i warstwę emocjonalną), ale to zdecydowanie nie ten poziom, którego należało się spodziewać, a w piątce nominowanych filmów "The Reader" zajmuje miejsce co najmniej trzem lepszym produkcjom.

Odpowiedz
http://www.vanityfair.com/culture/features/2009/03/actors-directors-portfolio200903?slide=1 - fajne foty pod oscarowe, najlepszy Clint, najgorszy duet Batmanowski z powodów wiadomych (mogli sobie darować, jak rany :roll: )

Odpowiedz
Dlaczego darowac?
Zdjecia fajne. Tylko skad tam Tom Hanks? No i czemu Clint nie z Jolie? 8)

Odpowiedz
Zdjęcie Ledgera pochodzi z 2005 roku i zostało zmontowane z fotką Nolana.

Odpowiedz
No dobra, ale co w tym zdjeciu takiego zlego?

Odpowiedz
Nie wiem, spytaj Mefisto, ja tylko mówię że to montaż:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon