Wtf? Skad Polsat wzial takiego retarda? Pod nazwiskiem widnialo "kinoman" wiec wnioskuje ze wzieli pierwszego lepszego mietka z ulicy, coby mieli kogokolwiek w studiu.
15-01-2015, 15:59
|
Oscary 2015
|
|
Boze, jakis retard o nazwisku Pietras wlasnie wypowiadal sie na temat nominacji. Zapytany o faworytow w glownej kategorii odparl: Chcialbym, aby wygral Whiplash, ale to niemozliwe. To film za 3 mln dolarow, taki film mozemy zrobic u nas po drugiej stronie ulicy. A wygra pewnie Gra tajemnic albo Teoria wszystkiego. Musze jednak zaznaczyc ze nie widzialem jeszcze Snajpera.
Wtf? Skad Polsat wzial takiego retarda? Pod nazwiskiem widnialo "kinoman" wiec wnioskuje ze wzieli pierwszego lepszego mietka z ulicy, coby mieli kogokolwiek w studiu.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
15-01-2015, 15:59 (15-01-2015, 15:49)nawrocki napisał(a): W życiu bym się nie spodziewał nominacji dla PTA za scenariusz. Dziwi mnie pominięcie Foxcatchera przy Best Picture, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że nominowano Carrela i Millera. I Ruffalo! PTA ktoś nawet tu wspominał. Myślałem, że nie pewniak ale szansa była. Fajnie, że chociaż coś zgarnęli. 15-01-2015, 15:59 (15-01-2015, 15:59)Pelivaron napisał(a): Boze, jakis retard o nazwisku Pietras wlasnie wypowiadal sie na temat nominacji. Zapytany o faworytow w glownej kategorii odparl: Chcialbym, aby wygral Whiplash, ale to niemozliwe. To film za 3 mln dolarow, taki film mozemy zrobic u nas po drugiej stronie ulicy. A wygra pewnie Gra tajemnic albo Teoria wszystkiego. Musze jednak zaznaczyc ze nie widzialem jeszcze Snajpera.Pietras od wieeeelu lat prowadzi na TV4 program "Kinomaniak". Kogoś jeszcze śmieszy, że "Selma" jest nominowana za najlepszy film, i oprócz tego ma nominację tylko za piosenkę? Toż to większe kuriozum, niż nominowanie trzy lata temu "Extremly Loud & Incredibly Close", no ale w końcu nie ma się co dziwić, Martin Luther King nie mógł zginąć na marne. :D
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-01-2015, 16:05
Boli mnie olanie Finchera i Gone Girl, tyle dobrego, że Pike jest. No i już po nominacjach widać, że Oscary będą ciekawsze niż Złote Globy :)
15-01-2015, 16:14
4/5 - piosenka ("Grateful" na miejsce "Opportunity")
4/5 - efekty specjalne ("Captain American" na miejsce "Hobbita") 3/5 - dokumenty (bez komentarza, nie nominowali jednego z dwóch faworytów) 3/5 - montaż ("The Imitation Game" i "American Snajper" na miejsce "Gone Girl" i "Birdmana") 4/5 - montaż dźwięku ("Birdman" na miejsce "Guardians of the Galaxy") 4/5 - dźwięk ("Unbroken" na miejsce "Into the Woods") 5/5 - scenografia 4/5 - film animowany ("The Boxtrolls" na miejsce "The LEGO Movie") 4/5 - aktor drugoplanowy (Duvall na miejsce Carella) 4/5 - aktorka drugoplanowa (WTF-Dern na miejsce WTF-Watts) 2/3 - charakteryzacja ("Foxcatcher" na miejsce "The Theory of Everything") 4/5 - kostiumy ("Inherent Vice" na miejsce "The Imitation Game", doskonale) 5/5 - zdjęcia 4/5 - scenariusz adaptowany ("Inherent Vice" na miejsce "Gone Girl", fajnie, ale szkoda, że nie kosztem czegoś innego) 5/5 - scenariusz oryginalny 4/5 - muzyka ("Mr. Turner" na miejsce "Gone Girl") 4/5 - film nieanglojęzyczny ("Mandarynki" na miejsce "Turysty") 3/5 - reżyseria (Miller i Tyldum na miejsce DuVernay i Chazelle) 4/5 - aktorka pierwszoplanowa (Cotillard na miejsce Adams, kocham i żałuję, że nie przewidywałem Marion do końca) 3/5 - aktor pierwszoplanowy (Carell i Cooper na miejsce Gyllenhaala i Oyelowo, bez komentarza) 8/9 - film (przewidywałem 9, bo jeszcze "Gone Girl") Jakieś 81% trafionych w tym roku, czyli było trochę bardziej przewidywalnie, niż sądziłem. Załamka z tym aktorem pierwszoplanowym. 15-01-2015, 16:15
Rzeczywiście szkoda Gyllenhaala i Gone Girl, chociaż akurat scenariusz to kategoria, w której najmniej mi żal filmu Finchera. Słabo, że ten Snajper namieszał, bo i tak sporo słabych filmów w nominacjach. Z drugiej strony super, że Selmę olali, chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby był to i tak lepszy film niż The Theory of Everything i The Imitation Game.
Birdman, Whiplash, Grand Budapest Hotel, oczywiście Inherent Vice a nawet Foxcatcher. Zwycięstwa tych filmów mnie ucieszą, bo to wszystko świetne filmy (Vice nie widziałem, no ale wiadomo;)), nie pamiętam tylu tak mocnych tytułów w ostatnich latach. No i Ida wiadomo. Haters gonna hate, ale ja tam kibicuję. 15-01-2015, 16:34 (15-01-2015, 16:05)nawrocki napisał(a):(15-01-2015, 15:59)Pelivaron napisał(a): Boze, jakis retard o nazwisku Pietras wlasnie wypowiadal sie na temat nominacji. Zapytany o faworytow w glownej kategorii odparl: Chcialbym, aby wygral Whiplash, ale to niemozliwe. To film za 3 mln dolarow, taki film mozemy zrobic u nas po drugiej stronie ulicy. A wygra pewnie Gra tajemnic albo Teoria wszystkiego. Musze jednak zaznaczyc ze nie widzialem jeszcze Snajpera.Pietras od wieeeelu lat prowadzi na TV4 program "Kinomaniak". No to się nie dziwie, że go nie znam skoro prowadzi program w jakiejś gównianej stacji. Dramat typ.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
15-01-2015, 16:45
OK, z wiadomych powodów jestem zły za nominacje za zdjęcia.
Ale poza tym widzę, że Lana Del Rey znowu nie dostała nominacji. Plus dziwię się, że wokół nominacji aktorskich jakoś na razie tak cicho. OK, nie widziałem Snajpera, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że Bradley Cooper był lepszy od Jake'a Gyllenhaala, czy Timothy Spalla. 15-01-2015, 16:45
Fajnie, że Ida za zdjęcia i w tej kategorii mogę kibicować. Ale w tej głównej niech wraca do zakonu :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-01-2015, 16:49 (15-01-2015, 16:33)MOLQ napisał(a): Galadh to dawaj jeszcze typy na statuetki :D Chętnie, na pewno nie omieszkam, ale z tym poczekam na parę branżowych rozdań, ponieważ wygląda na to, że mogą być jeszcze różne zmiany. "The Imitation Game" i "American Sniper" są jednak silniejszymi filmami, niż sądziłem. @PropJoe: Widzę, że mamy bodaj identyczny gust i spojrzenie na te nominacje. Z wyłączeniem "Selmy", akurat wbrew przesłankom to podobno bardzo dobre kino bez pretensji,a Oyelowo jest lepszy od Ejiofora sprzed roku, także dajmy szansę. Nie zdziwię się, jak niedługo będziemy złorzeczyć, że film NIE został nominowany. Dwa ciekawe wnioski? "Foxcatcher" bez nominacji za film mimo wyróżnień za reżyserię, scenariusz, dwie kategorie aktorskie i jedną techniczną kategorię. To jest po prostu niewytłumaczalne i niezrozumiałe, nie mam pojęcia, jak to mogło się stać. Cotillard cieszy przeogromnie, aż sam w nią zwątpiłem, a tu proszę. Ironiczne jest to, że nie udało jej się parę razy pod rząd, gdy ostro prowadziła kampanię za oscarowe baity, a teraz dostała się bez kampanii za subtelną, wyciszoną rolę w filmie nieanglojęzycznym, który nie jest nawet poza nią nominowany. Brawo, Akademio. 15-01-2015, 16:56
Cieszą nominacje dla Polaków, myślę, że Ida ma realne szanse na Oscara, bo dostała jeszcze nominację za zdjęcia. Cicho liczyłem jeszcze na nominację dla Kuleszy, szkoda, woleli wstawić nie mającą zapewne żadnych szans Laurę Dern albo 30 nominacje dla Meryl Streep. Chociaż conajmniej 3 filmy od "Idy" sa lepsze (nie widziałem tylko "Timbuktu") to i tak będę kibicował naszemu filmowi.
Najbardziej przykra niespodzianka: brak nominacji dla Gyllenhaala i LEGO: Przygoda Najbardziej radosna niespodzianka: mało nominacji dla Selmy, dużo dla Whiplash w tym za film i nominacja dla Marion Cotillard.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
15-01-2015, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2015, 17:31 przez Pitero.) (15-01-2015, 16:56)Galadh napisał(a): @PropJoe: Widzę, że mamy bodaj identyczny gust i spojrzenie na te nominacje. Z wyłączeniem "Selmy", akurat wbrew przesłankom to podobno bardzo dobre kino bez pretensji,a Oyelowo jest lepszy od Ejiofora sprzed roku, także dajmy szansę. Nie zdziwię się, jak niedługo będziemy złorzeczyć, że film NIE został nominowany. Pisząc, że dobrze, że olali Selmę miałem na myśli to, że nie chciałem powtórki z 12 Years a Slave lub kolejnego filmu, który dominuje Oscary nie będąc moim faworytem. Niby tego nie wykluczam (bo tak jak piszesz, wygląda na to, że to może być solidny film), ale bardzo mało prawdopodobne, żeby ten film spodobał mi się bardziej niż wymienione wcześniej tytuły, które lubię jak mało które z oscarowych faworytów z ostatnich lat. Dlatego dobrze, że wykluczyli Selmę z wyścigu już teraz, tak na wszelki wypadek. 15-01-2015, 17:38
Meryl Streep...Ciekawe czy te nominacje jeszcze ją cieszą czy już ma poczucie żenady że dostaje je za byle co?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 15-01-2015, 18:20
Niedługo będzie dostawała nawet wtedy, gdy w niczym nie zagra.
Ciekawostka: "Gravity" w amerykańskim BO zarobiło więcej, niż wszystkie 8 filmów nominowanych w tym roku w głównej kategorii razem wziętych. :D
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-01-2015, 18:24 (15-01-2015, 17:15)Lawrence napisał(a): Dick Poop: Wyczuwam tu nienawiść religijną :) (15-01-2015, 16:45)Pelivaron napisał(a):(15-01-2015, 16:05)nawrocki napisał(a): Pietras od wieeeelu lat prowadzi na TV4 program "Kinomaniak". Tylko, ze wiesz no... on prowadził ten program, jak Ty jeszcze pewnie robiłeś w gacie. Wtedy chyba na Polsacie. To był "długi" , jeden z niewielu, programów filmowych w polskiej TV. Konkurencyjny był chyba tylko "program filmowy" Pawłowskiego i Korwin-Piotrowskiej. Więc trochę kuwa szacunku ;) A zresztą wali mnie to :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 15-01-2015, 18:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2015, 19:03 przez shamar.)
Jeszcze bym wywalił dziwną nominacje dla Selmy za film, gdy jest nominowana jeszcze tylko za piosenkę, a w jej miejsce wstawił Foxcatchera i ok :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
15-01-2015, 18:57
Bo i tak powinno być, logicznie rzecz biorąc. No ale pewnie znowu znalazło się spore grono, które zagłosowało na "Selmę", bo tak wypada, nawet filmu wcześniej nie oglądając. :))
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-01-2015, 19:00 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| OSCARY 2027 | Spoilerowo | 8 | 306 |
13-04-2026, 20:14 Ostatni post: Mefisto |
|
| OSCARY 2026 | Pelivaron | 305 | 12,796 |
19-03-2026, 17:40 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| OSCARY 2025 | Kryst_007 | 211 | 10,526 |
16-03-2025, 22:37 Ostatni post: Mefisto |
|
| OSCARY 2024 - wreszcie te nagrody mają sens | srebrnik | 307 | 22,891 |