Oscary 2015
[Obrazek: giphy.gif]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(23-02-2015, 17:58)Mental napisał(a): A było coś o Murzynach i zastrzeleniu "Potulnego Olbrzyma"? Kilku znajomych z poznańskiego oddziału KKK esemesuje, że było :)

Czarni chcieli wypuszczenia czarnych z więzień.
Było więc o murzynach o gejach i o równych prawach kobiet. Political correctness w pełnej krasie. :P

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
@SonnyCrockett O to Ty wiele pamiętasz. A ja myślałem, że to była mocno zakrapiana noc ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ten moment z Emmą to najsłodsze co widziałem od dawna - ma ktoś ten obrazek w jakości ultra duper super hade?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
- Birdman i Simmons <3
- Keaton #smuteczek
- Ida - nie oglądałem, więc się nie wypowiem, sikanie w gacie "bo Polska" mnie nie interesuje

Plus:

[Obrazek: B-fd1BjIAAAE89T.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: B-ffmBNCEAElbvv.jpg]

Odpowiedz
Ciekawe czy ktoś zauważył, że każdy film z nominowanych w kategorii "najlepszy film" zdobył przynajmniej jednego Oscara. Birdman i GBH po 4, Whiplash 3, Gra Tajemnic, Teoria, Selma, Boyhood i Snajper po jednym.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Dwie decyzje szacownej akademii mi nie spasowały - brak Oscara dla Whiplash za scenariusz (kosztem skryptu do Imitation Game) i statuetka dla Redmayne'a (szkoda trochę, że Keaton nie wygrał). Ogólnie gala całkiem spoko - pierwszy raz od kilku dobrych lat jestem zadowolony z wyboru najlepszego filmu - Birdman jest super. Przemowa Pawlikowskiego bardzo fajna, przemowa tych murzynów od piosenki z "Selmy" śmieszna (w złym znaczeniu). Harris jako prowadzący ok-ey, aczkolwiek dostał kilka kiepskich żartów do sprzedania.

Odpowiedz
Cytat:Ciekawe czy ktoś zauważył, że

Ciekawe, czy ktoś zauważył, że nikt na gali nie wspomniał, że w 2015 roku mija sto lat od premiery jednego z największych światowych hitów wszech czasów. O osobie reżysera tego filmu też nie było wzmianki.

Neither Griffith nor BIRTH got a mention, but we did get women’s rights, black civil rights, the plight of gays, suicide, ALS, Alzheimer’s, and Mexican immigration. Hollywood wouldn’t exist without BIRTH — and the Dolby Theater complex at Hollywood and Highland was built to echo Griffith’s INTOLERANCE.

Odpowiedz
No i trochę szkoda, że za zdjęcia nagrodzony został Emmanuel Lubezki, bo wygląda to jakby Akademia nabrała się jedynie na zwykłą sztuczkę.

Odpowiedz
I jakaż to sztuczka?

Odpowiedz
Standardowa sztuczka gwarantująca Oscara, do kupienia w każdym sklepie dla iluzjonistów.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(23-02-2015, 22:30)simek napisał(a): I jakaż to sztuczka?
Ktoś tu chyba nie wie, że twórcy Birdmana wcale nie ukrywają, że efekt jednego ujęcia został uzyskany w postprodukcji :)

Odpowiedz
[Obrazek: ida-poster-de-it.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ida lubi obwąchiwać firany?

Odpowiedz
Słyszałem że robią sequel pt. "frIda" z Salmą Hayek.

Odpowiedz
(23-02-2015, 22:44)shamar napisał(a): [Obrazek: ida-poster-de-it.jpg]
Wyglada jak plakat Greya.

Odpowiedz
Różnica pomiędzy takim "Boyhood" a "Birdmanem" polega przede wszystkim na tym, że w "Boyhood" ktoś zdecydował się dopisać film do sztuczki, a w "Birdmanie" ktoś zdecydował się dodać sztuczkę do filmu. Kluczowa różnica. "Birdman" broni się właściwie pod każdym względem jako całe dzieło, "Boyhood" wcale.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
[Obrazek: klYZuPN.jpg][Obrazek: BAGmtoy.jpg]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Pierwsza fota przypomniała mi jak obrzydliwa z twarzy jest Moore.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon