Oscary 2017
Efekty organiczne (Davy Jones, Neytiri etc) > efekty nieorganiczne (skafandry, stacje, satelity etc) :)

Tak, Grawitacja imponuje, ale jak dla mnie 99% mocy strony technicznej tego filmu to nie tyle jakość CGI, co po prostu reżyseria i zdjęcia, a więc wykorzystanie efektów a nie one same jeśli wiesz co mam na myśli.

Odpowiedz
@Mierzwiak odnośnie Caseya- masz racje, zbyt to uogólnilem acz moim zdaniem zwycięstwo Leo całkiem zasłużone.
I odnośnie Grawitacji, pełna zgoda!

A tak w ogóle to ten Horizon polecacie?

Odpowiedz
(26-01-2017, 16:21)Kuba napisał(a): A tak w ogóle to ten Horizon polecacie?

Tak, bardzo dobre, solidne, mocne i męskie kino.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Którego i o której czasu polskiego są Oscary? W nocy z 26 na 27?

Odpowiedz
Ostatnia niedziela lutego, coś koło drugiej w nocy, tradycyjnie kilka godzin/kilkanaście minut przed transmisją pojawią się tutaj linki do Pro7, ABC i innych streamów.

Odpowiedz
Dzięki, bo muszę sobie wolne rozpisać :P

Odpowiedz
(26-01-2017, 16:42)Krismeister napisał(a):
(26-01-2017, 16:21)Kuba napisał(a): A tak w ogóle to ten Horizon polecacie?

Tak, bardzo dobre, solidne, mocne i męskie kino.

Dzięki, kolejny film obok "Nocturnal Animals", "Fences", "Moonlight" i "Manchester by the Sea" który mam nadzieję obejrzeć przed galą.

Ile zazwyczaj rozdanie trwa? Słyszałem, że w tym roku ma być krótsze, ale nigdy nie oglądałem więc nie wiem ile trwa normalnie.

Odpowiedz
po 5 się skończy
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Uh, no to trochę trwać będzie, no nic, będzie trzeba się poświęcić.

Odpowiedz
Na bank będę oglądał, możliwe że też postawie u buka na kilka kategorii. I chyba obiecałem jednej dziwce że spędzimy oscarową noc. :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jak dla mnie nominacja dla Amy Adams za Arrival byłaby niezasłużona (nie widziałem jeszcze Zwierząt nocy), miała już w swojej karierze w chuy lepszych ról i byłoby szkoda, jakby za coś takiego dostała Oscara :) co prawda wolałbym ją od Meryl Streep, no ale wierzę, że jeszcze w tej dekadzie Amy statuetkę będzie miała za coś wybitnego :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Na pewno Stone była w tym roku lepsza, ale moim zdaniem Adams powinna chociaż nominacje dostać bo jednak rola w "Arrival" była świetna a nie łatwa do zagrania, grunt, że film dostał nominacje w elemencie w którym był najlepszy, czyli w reżyserii. Statuetka jest po za zasięgiem Villeneuve, ale mam nadzieje, że za rok przy Blade Runnerze ją wywalczy.

Odpowiedz
Tylko ja uważam, że 'Nocturnal animals" powinno dostać nominacje przynajmniej za scenariusz adaptowany?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Nie tylko ty. Ponadto za reżyserię i zdjęcia.

Odpowiedz
W piątek nagrody przyznała Gildia Montażystów/ACE (dramat: "Arrival"; komedia: "La La Land"), gdy ubiegłej nocy Gildia Producentów/PGA ("La La Land"). Organizacje te mają moc, by zmienić bieg wyścigu, jak dowiedzieliśmy się przy okazji starcia "The Social Network" z "The King's Speech" czy filmu Linklatera z "Birdmanem", ale tym razem nie zapowiada się na to, by miały nas czekać jakiekolwiek zwroty akcji; jeszcze tylko Gildia Reżyserów/DGA i znikną ostatnie wątpliwości co do nieuniknionego oscarowego tryumfu "LLL".

Odpowiedz
Nadal jednak wątpię w główne zwycięstwo LLL i tutaj typowałbym Moonlight lub ewentualną niespodziankę pod postacią Manchesteru. LLL ma pewny tryiumf w kategoriach technicznych i za reżyserie no i muzykę.

Odpowiedz
Gildia Aktorów/SAG (najważniejszy prekursor kategorii aktorskich) jest świeżo po rozdaniu.

Nagroda za najlepszą obsadę trafiła do "Hidden Figures", dowodząc, że "LLL" naprawdę jest nie do zatrzymania, skoro nawet pod nieobecność filmu nie mogą wygrać jego najwięksi konkurenci, czyli "Moonlight" i "Manchester".

Nagrody indywidualne trafiły z kolei do Washingtona, Stone, Aliego i Davis. Stone i Davis to już pewniaczki nie do zdarcia, Ali w zasadzie też, chyba, że BAFTA wymyśli coś oryginalnego... W kategorii pierwszoplanowej mamy natomiast wyścig, bo oto Washington zmiótł Afflecka, za którym, sądząc po reakcjach, branża niespecjalnie przepada. Przypominam, że po 2004 każdy zwycięzca nagrody SAG w tej kategorii poszedł po Oscara.

Odpowiedz
WOW, bardzo fajna wiadomość z rana! Denzel to absolutna czołówka moich ulubionych aktorów i już po trailerze Fences pisałem, że będzie walczył o najważniejsze nagrody, mimo typowych dla siebie tricków i improwizowanych tekstów ("Okey, alright"). Kategoria Najlepszy Aktor właśnie stała się jedną z najbardziej interesujących mnie podczas tegorocznego rozdania. Nie widziałem jeszcze żadnej z tych dwóch ról, ale tak na goło kibicuję Denzelowi.

Szkoda, że Stone wygrała SAG, bo jest teraz bezsprzeczną faworytką, a też liczyłem na ciekawą walkę z jedną z moich najukochańszych aktorek, Portman.

Zwycięstwo La La Land to dla mnie oczywista oczywistość odkąd film zdobył 7 Globów. Wydaje mi się, że film zgarnie też tyle Oscarów. Odpadnie scenariusz, Gosling, montaż dźwięku, piosenka (jedna z nich), kostiumy i scenografia. W najbardziej optymistycznym scenariuszu może być nawet 10 (odpadnie tylko Gosling, montaż dźwięku, jedna z piosenek i kostiumy)!

Odpowiedz
(30-01-2017, 11:09)Juby napisał(a): Nie widziałem jeszcze żadnej z tych ról, ale tak na goło kibicuję Denzelowi.
Na scenach z Goslingiem w LLL zasłaniałeś oczy?

Odpowiedz
No przecież oczywiste jest, że pisałem o Afflecku i Washingtonie. Z nominowanych widziałem Goslinga i Garfielda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon