Oscary 2017
Ludki z Collidera będą raczej w tym czasie klaskać i wiwatować :) Swoją drogą, coś czuję, że Oscara w zamian za reżysera Klienta odbierze Meryl Streep i walnie taką przemowę, że Gibson z Vaughnem całkiem wyłysieją. Przy okazji, ostatnio znalazłem filmik z płomiennej, zwycięskiej przemowy Michaela Moore'a, sala przyjęła go buczeniem. Sporo pozmieniało się przez 15 lat.

Odpowiedz
Gdyby Gibson nie był nominowany, to bym zlał w tym roku, bo poza "Hacksaw Ridge", "Arrival" i od biedy "Manchester by the Sea", reszta nominowanych po mnie kompletnie spłynęła lub w ogóle nie podobała, a polityczny pierdolnik wcale nie pomaga.

Więc liczę na wiele zbliżeń na Zabójczą Broń :)

Odpowiedz
Hej poratuje ktos wieczorem dzialajacym linkiem? Thank you from the mountains ;)

Odpowiedz
(26-02-2017, 13:33)Grievous napisał(a): Więc liczę na wiele zbliżeń na Zabójczą Broń :)
Próbkę dał już na Globach podczas stand upu w wykonaniu Streep, nie wiem jak on tam dzisiaj wysiedzi :)

Odpowiedz
Cytat:Czy 20 lat temu miałem telewizor UHD?
Czy 20 lat temu było coś takiego jak Blu-ray?

Odpowiedz sobie na te pytania, po cichu, a następniej zastosuj do własnej rady i zamilknij. Na zawsze.

Więc inaczej - Czyli twierdzisz, że członkowie Akademii, którzy decydują o przyznaniu nagród nie mają prawa tego robic? W końcu oglądają jakieś DVD z przeszkadzajkami więc ich głosy są nieważne. Właśnie odkryles najwiekszy przekret w dziejach Oscarów ™ :-o
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mam pytanie związane z nagrodami dla scenariuszy. Czy przy wyborze nominowanych a także później zwycięskich tytułów akademicy mają wgląd w scenariusze właściwe? Czy to oceniają na podstawie gotowego filmu? Nigdy jakoś nie dotarłem do takiego zagadnienia.
.

Odpowiedz
Przypuszczam, że wszystko zależy od głosującego :D Jakby nie patrzeć scenariusze ląduja często w sieci ("Manchester") więc pewnie ci którzy tego potrzebują czytają skrypty.

Odpowiedz
Tak, mogą przeczytać jeśli chcą, nie wiem niestety czy są dodane do płyt dla członków Akademii z gałęzi scenariuszowej, chyba tak, bo nawet w wywiadach z THR ktoś wspominał o czytaniu skryptu Manchesteru. Scenariusze są dostępne w sieci.
http://nofilmschool.com/2017/01/download-x-10-screenplays-nominated-2017-oscars-right-now

Odpowiedz
(26-02-2017, 10:27)simek napisał(a): (...) wstaję o 1, z koleżankami otwieramy barek i jedziemy :)

[Obrazek: giphy.gif]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(26-02-2017, 15:17)shamar napisał(a): Więc inaczej - Czyli twierdzisz, że członkowie Akademii, którzy decydują o przyznaniu nagród nie mają prawa tego robić?
Co twierdzę? Dobrze się czujesz?

(18-01-2017, 22:33)Mierzwiak napisał(a): Nie rozumiesz: zakładam że ktoś kto łechta swoje gałki oczne czymś takim w dupie ma kino, bo kino to określona jakość, więc skoro oglądasz takie kopie (nie zasłaniaj się dystrybutorem, to żałosne), to jesteś dla mnie ostatnią osobą, która powinna zabierać głos (i to w tylu nudnych do wyrzygania postach) na temat tego, że jakiegoś filmu nie ma w kinie.

W skrócie: skoro oglądasz takie kopie (...), to jesteś dla mnie ostatnią osobą, która powinna zabierać głos (...) na temat tego, że jakiegoś filmu nie ma w kinie.

Gdzie (poza twoją głową) tu jest coś o prawie do oceniania filmu?

Odpowiedz
No i czego nie rozumiesz, w tym pytaniu?
Uważasz, że to sprawiedliwe, że Akademicy, którzy oglądają filmy bez określonej "kinowej jakości" powinni oceniać te filmy a tym bardziej przyznawać najważniejsze filmowe nagrody na podstawie takich zamierzchłych marnych kopii?

O to pytałem. Skoro zarzucasz komuś, że ogląda film w marnej jakości to jaką masz argumentację, że nie powinien tego robić?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar, ty odstawiłeś leki? Lepiej do nich wróć, bo chyba nie rozumiesz o czym pisze Mierzwiak.

Nie chodziło mu o członków Akademii, tylko ludzi, którzy oglądają screenery, przez co same filmy mają słabsze wyniki w Polskich kinach, przez co nie zostają w ogóle wyświetlane w naszym kraju (patrz: Fences).

Gdzie ty tam widzisz coś o przyznających Oscary?

Odpowiedz
(26-02-2017, 19:01)shamar napisał(a): No i czego nie rozumiesz, w tym pytaniu? 
Nie rozumiem po co mi je zadajesz poruszając kwestię której moja wypowiedź nie dotyczyła.

(26-02-2017, 19:01)shamar napisał(a): Uważasz, że to sprawiedliwe, że Akademicy, którzy  oglądają filmy bez określonej  "kinowej jakości" powinni oceniać te filmy a tym bardziej przyznawać najważniejsze filmowe nagrody na podstawie takich zamierzchłych marnych kopii?
Nic nie uważam, w nosie mam co i czy w ogóle oglądają Akademicy. Nigdzie nie pisałem o prawie do oceniania filmów na podstawie kiepskich kopii!!!

(26-02-2017, 19:01)shamar napisał(a): Skoro zarzucasz komuś, że ogląda film w marnej jakości to jaką masz argumentację, że nie powinien tego robić?
Niczego nikomu nie zarzucam, pisałem że skoro komuś nie przeszkadza obejrzenie czegoś takiego to nie powinien płakać, że film nie wejdzie u nas do kin.

Chcesz mi dalej wmawiać że moja wypowiedź dotyczyła tego co sobie uroiłeś a nie tego o czym pisałem?

Odpowiedz
Moje ostateczne prognozy:

Best Picture
La La Land

Best Directing
Damien Chazelle, La La Land

Best Actor in a Leading Role
Denzel Washington, Fences

Best Actress in a Leading Role
Emma Stone, La La Land

Best Actor in a Supporting Role
Mahershala Ali, Moonlight

Best Actress in a Supporting Role
Viola Davis, Fences

Best Writing (Original Screenplay)
Kenneth Lonergan, Manchester by the Sea

Best Writing (Adapted Screenplay)
Barry Jenkins, Moonlight

Best Animated Feature
Zootopia

Best Foreign Language Film
The Salesman

Best Documentary Feature
O.J.: Made in America

Best Documentary Short
The White Helmets

Best Short Film (Animated)
Pearl

Best Short Film (Live Action)
Ennemis Intérieurs

Best Music (Original Score)
Justin Hurwitz, La La Land

Best Music (Original Song)
City of Stars, La La Land

Best Film Editing
Tom Cross, La La Land

Best Cinematography
Linus Sandgren, La La Land

Best Art Direction
La La Land

Best Costume Design
Jackie

Best Makeup
Star Trek Beyond

Best Sound Mixing
La La Land

Best Sound Editing
Hacksaw Ridge

Best Visual Effects
The Jungle Book

Odpowiedz
(26-02-2017, 19:20)Juby napisał(a): shamar, ty odstawiłeś leki? Lepiej do nich wróć, bo chyba nie rozumiesz o czym pisze Mierzwiak.

Cicho tam. Pytałem o coś innego.

(26-02-2017, 19:21)Mierzwiak napisał(a): Chcesz mi dalej wmawiać że moja wypowiedź dotyczyła tego co sobie uroiłeś a nie tego o czym pisałem?

Nie wmawiam tylko pytam. Tutaj tego nie napisałeś ale w innych tematach często odnosisz się do "jakości", czy nie?

Odpowiedz
Tutaj też odnosiłem się do jakości... <facepalm>

Odpowiedz
Mocno życzeniowe typy, bo nie widziałem wszystkich nominowanych filmów:

Najlepszy film: Manchester by the sea
Reżyer: Lonergan/Chazelle, nie mogę się zdecydować :)
Aktor: Casey Affleck
Aktorka: Emma Stone
Aktor drugi plan: Shannon
Aktorka drugi plan: Kidman
Scenariusz oryginalny: Manchester by the sea
Scenariusz adaptowany: Arrival
Muzyka: Hurwitz
Piosenka: City of stars
Efekty: Strange
Zdjęcia: La La Land
Montaż: La La Land

Odpowiedz
a co mi tam, też zabawie się w typowanie (po dwukropku kto moim zdaniem wygra, w nawiasie komu kibicuję)

Najlepszy film: La La Land, z małymi szansami Moonlight (Manchester by the Sea)
Reżyseria: Damian Chazelle (Lonergan)
Aktor: Casey Affleck (Affleck albo Mortensen)
Aktorka: Emma Stone, z szansami Isabelle Huppert (Huppert)
Aktor drugi plan: Mahershala Ali (Ali)
Aktorka drugi plan: Viola Davis, ale Williams ma szanse (Williams)
Scenariusz oryginalny: Manchester by the Sea, ale nie zdziwi mnie La La Land (Manchester by the Sea)
Scenariusz adaptowany: Moonlight (Arrival)
Muzyka: Hurwitz (Mica Levi)
Piosenka: City of stars (Can't Stop The Feeling)
Efekty: Księga dżungli (Księga lub Strange)
Zdjęcia: La La Land (La La Land)
Montaż: La La Land (Arrival)
Montaż dźwięku: Przełęcz ocalonych (Arrival)
Dźwięk: La La Land (Arrival)
Film animowany: Zwierzogród (Kubo)
Kostiumy: La La Land, ewentualnie Jackie (Jackie)
Scenografia: La La Land (Fantastyczne zwierzęta)
Charakteryzacja: Legion samobójców (Legion)
Film nieanglojęzyczny: Klient (Toni Erdmann)
Dokument: O.J. Made in America (O.J. Made in America)

Odpowiedz
(26-02-2017, 20:15)Mierzwiak napisał(a): Tutaj też odnosiłem się do jakości... <facepalm>

W całkowicie bezsensowny sposób. Tylko po to, żeby się przywalić, że ktoś coś ogląda z kiepskiego screenera.

Koniec tematu. Wytknę to w każdym kolejnym miejscu, gdzie będziesz komuś zarzucał, że w słabej jakości to nie jest właściwe oglądanie.

Odpowiedz
(26-02-2017, 22:59)shamar napisał(a): Wytknę to w każdym kolejnym miejscu, gdzie będziesz komuś zarzucał, że w słabej jakości to nie jest właściwe oglądanie.
NICZEGO TAKIEGO NIE NAPISAŁEM! Ja pie...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon