Oscary 2019
(17-09-2018, 06:30)Kryst_007 napisał(a): Tak sobie patrzę na to co nakręcił wcześniej reżyser tego "Green Book", a to twórca takich klasyków jak "Głupi i głupszy" czy "Sposób na blondynkę" xD Nie spodziewałem się, że Farelly'ego stać na kręcenie kina Oscarowego.
Adama McKaya pewnie też nikt nie podejrzewał, że skończy z oscarową nominacją, podobnie jak Jordana Peele'a, Petera Jacksona czy Roberto Benigniego. Jerry Zucker do czasu "Ghost" tez raczej nie był kojarzony z oscarowym kinem.

Odpowiedz
"Zimna Wojna" polskim kandydatem do Oscara.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Nie zdziwi mnie nawet nominacja za Najlepszy Film.

Odpowiedz
Bez zaskoczenia. Sam nie uważam tego filmu za arcydzieło, ale pogratuluję (jakże pewnej) nominacji. Wciąż lepszy wybór na kandydata do Oscara, jak 3 poprzednie.

Odpowiedz
Chalamet i Weisz dostaną Hollywood Film Awards za role drugoplanowe, a Kidman za całokształt. Te nagrody to akurat początek i drobny wyznacznik wyścigu Oscarowego.
https://www.hollywoodreporter.com/news/nicole-kidman-be-honored-at-2018-hollywood-film-awards-1148269?utm_source=twitter

Odpowiedz
Niby drobny, chociaż w tamtym roku drugoplanowi zwycięzcy się trafili. Najważniejsze, że w takim razie Weisz będzie startować za drugi plan. Stone pewnie też a Coleman za pierwszy.
Ciekawi mnie który aktor dostanie za pierwszy plan bo tutaj rywalizacja będzie bardzo ciekawa.

Odpowiedz
Coleman ma najmniej czasu ekranowego z całej trójki.

Odpowiedz
(14-10-2018, 19:40)harlequinade napisał(a): Coleman ma najmniej czasu ekranowego z całej trójki.

Brando też miał mniej czasu ekranowego w "Ojcu Chrzestnym" niż Pacino, a został nagrodzony za pierwszy plan, w przeciwieństwie do ekranowego syna. 

Odpowiedz
Jakiś link? Podobno Coopera w "Mule" miało być malutko (według ciebie)a po zwiastunie już widać, że będzie drugą główną postacią. Na dodatek tak jak czytałem to właśnie Coleman (ewentualnie Emma) była wymieniana jako pierwszoplanowa aktorka.

Odpowiedz
To, że Coopera strategicznie wstawili do zwiastuna to jeszcze nie znaczy, że ma dużą rolę.

ale jak chcesz sobie pisać przepowiednie to nikt nie broni, wal śmiało z Cooperem z nominacją za Supporting i Coleman za leading :)

"jakiś link", jak chcesz sobie kwestionować to kwestionuj ale wystarczy poczytać trochę to co mówią ludzie którzy widzieli. Zawsze mogą oszukać i sama Coleman ponoć che być jako główna ale tak jak mówię, byłoby to oszukane tak jak Winslet w Reader

Odpowiedz
Typowanie Coopera z nominacją do Supporting było pisane z przymrużeniem oka i to wcale nie było szczególnie skomplikowane. Stwierdzam fakt, ze moze nie będzie go bardzo duzo, ale słowo "malutko" sugeruje cameo/epizodzik, sorry, ale trailer to wyklucza.

Nie wiem co byłoby oszukane, nie widziałem filmu, ale jestem gotowy się założyć, że Coleman będzie walczyć o Leading.

Odpowiedz
Nie znasz takiego zebiegu że znany aktor jest wstawiony do zwiastuna filmu jak najwięcej się da? Scenariusza nie miałam czasu przeczytać i chyba sobie daruje bo do filmu blisko, ale ludzie którzy czytali mówią że mało, typowa rola agenta, film jest Eastwooda i to on dominuje coś jak Cooper w swojej roli w AS u Eastwooda.

"Emma Stone is undoubtedly lead. She's in it the most, and it basically revolves around her".

Olivia Colman może sobie kombinować, w supporting wygra, w leading pewnie nie wygra. Wytwórnia dalej nie wstawiła kategorii na stronce FYC.

Odpowiedz
https://twitter.com/kristapley/status/1051901141544361987
https://www.hollywoodreporter.com/race/oscars-campaigns-decide-lead-supporting-acting-categories-1151124

No proszę :)

Close się zmartwi, Adams otwiera szampana.

lol nie chciałabym być na miejscu Olivii jeśli właśnie pozbawiła się Oscara i wygra z nią np. Gaga dla której to w sumie pierwsza duża filmowa rola :D

Odpowiedz
Cytat:jeśli właśnie pozbawiła się
No tak, bo studio nie miało tutaj nic do gadania :)

Nie wiem zresztą co to za wielkie zaskoczenie. Nie pierwsza sytuacja, gdy nikt nie przejmuje się czymś takim jak "czas ekranowy aktora", w kategoriach pierwszo- i drugoplanowych.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Imo takie ustawienie było pewne od trailera. A wiekszosc tez tak to typowała.

Olivia nadal ma szansę chociaż ciągle uważam, że Gaga jest faworytka. Drugi plan wydaje się wcale nie taki oczywisty, Weisz i Stone są bardzo chwalone, szczerze mówiąc wątpie w większe szanse Adams.

Odpowiedz
Wielkie zaskoczenie bo w drugoplanowej by prawie na 100% wygrała. A studio co może jak aktorka im mówi, że chcę w tej kategorii? To chyba aktor decyduje nie studio. I zwykle idzie tam gdzie może wygrać, tak jak to właśnie zrobił Ali z Green Book.

Adams jest praktycznie motorem napędowym tej historii :) Scena w której Cheyney leży w szpitalu i ona za niego występuje pewnie będzie jej clipem

Odpowiedz
I nic jej to nie da jeśli "Vice" pójdzie drogą "Phantom Thread" czy "Silence", dostanie nominacje i tyle.

Odpowiedz
A czemu ma pójść tą drogą? To jest praktycznie Big Short tylko, że z polityką w tle. Bez echa nie przejdzie jedyny problem to jeśli Amerykanie mają dość swojego obecnego cyrku w realu żeby jeszcze w filmach to oglądać

Odpowiedz
Bo wchodzi do kin na ostatnią chwile, bez festiwali i zaliczenia większości nagród krytykow (nawet jeśli będą zamkniete pokazy to i tak film do większości nie trafi). Jak film trafi do większości ludzi to czołowi kandydaci będą już wyłonieni i chyba tylko naprawdę wybitna rola coś zmieni

Gdyby takie Phantom Thread miało premiere przed sezonem to skończyłoby się na znacznie większej liczbie nagród dla Lesley, DDL czy samego PTA (może z jeden Oscar więcej by wpadł).

Odpowiedz
Big Short też wchodził późno, tylko zaliczył AFI, a niewykluczone, że Vice będzie tam miało surprise screening.

Adams, Carell, Bale i Rockwell świeżo po wygranej to nie jest coś na co machną ręką

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon