Oscary 2020
Jeden z niewielu fajnych momentów. Bong dostający pierwszego Oscara :D

[Obrazek: gif?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2F...Fgiphy.gif]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Gość jest kapitalny :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Czy ktoś wcześniej w historii zgarnął 4 oscary w jeden wieczór?

Odpowiedz
Podobno Walt Disney w latach 50., tylko że za różne filmy, a Bong za jeden.

Odpowiedz
Ale Walt Disney to nie jest jeden człowiek. To wielka korporacja. Bong natomiast pisał, reżyserował, produkował... Generalnie fajnie się stało, że wreszcie oscara za najlepszy film dostała produkcja naprawdę dobra.

Odpowiedz
(10-02-2020, 16:05)Corn napisał(a): DiCaprio to w ogóle przykład aktora, który jest absolutnie nijaki, niewiarygodny i zawsze gra to samo tylko tu mówi szybciej, tam głośniej, ale w gruncie rzeczy nie wierzę w żadną jego postać. {opularność DiCaprio jest dla mnie niewytłumaczalna

Nie wierzyłeś np. w bohatera, którego grał w "Co gryzie Gilberta Grape'a" ? Dla mnie to jego najlepsza rola, ale ma wiele innych dobrych, choćby w "Django", "Drodze do szczęścia", "Całkowite zaćmienie" i nie nazwałbym tych ról, że są takie same, ja wierzę w każdą jego postać. Nie mówię że każda rola jest genialna, ale to jeden z tych aktorów, który poniżej dobrego poziomu nie schodzi, nawet w słabszym filmie.

Odpowiedz
Zgoda, pewnie połowa z Oscarów Walta była w gruncie rzeczy za to, że dał zielone światło dla zwycięskiego filmu i wpisał się jako producent.

Odpowiedz
Lepiej niż w "Django" DiCaprio już nigdy nie zagra. Uwielbiam go w tej roli. Samuel L. Jackson też dojebał do pieca - najlepszy jego występ od dekad.

Odpowiedz
(10-02-2020, 16:42)michax napisał(a): Nie wierzyłeś np. w bohatera, którego grał w "Co gryzie Gilberta Grape'a" ? Dla mnie to jego najlepsza rola, ale ma wiele innych dobrych, choćby w "Django", "Drodze do szczęścia", "Całkowite zaćmienie" i nie nazwałbym tych ról, że są takie same, ja wierzę w każdą jego postać.  Nie mówię że każda rola jest genialna, ale to jeden z tych aktorów, który poniżej dobrego poziomu nie schodzi, nawet w słabszym filmie.
No ale te jego wczesne role są kapitalne, a za "Gilberta" powinien zgarnąć ze 4 Oskary. Natomiast "dojrzały" Di Caprio to jest dla mnie jak pisze Corn, wszędzie taki sam. Fakt, że potrafi dobierać role w dobrych filmach, ale czy to "Wilk" czy "Django" czy "Gatsby" to ja tam wszędzie widzę Leo Taki albo Leo Śmaki. Wszędzie jest co najwyżej poprawny.
Może mam jakieś skrzywienie na jego punkcie, ale jak prawie każdy film z nim trafia na listę do obejrzenia i prawie wszystkie w końcu zobaczę, to on nigdy nie jest jakimś specjalnym magnesem.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cytat:Nie wierzyłeś np. w bohatera, którego grał w "Co gryzie Gilberta Grape'a" ?
Wszyscy się na to powołują i ok, masz rację - to jedyna wartościowa rola DiCaprio wg mnie (z tych które widziałem, a Całkowitego zaćmienia nie widziałem)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Obejrzałem przemowę Phoenixa ... on nie grał gościa z problemami, on je ma.
A co do Leo - za Wilka powinien mieć i basta!

Odpowiedz
Problem w tym, że tam jego konkurentem był McConaughey, który zagrał super dobrze w "Dallas Buyers Club", a do tego był świeżo po pierwszym "True Detective", co pewnie mu jeszcze notowania podbiło. Jak dla mnie Leo nie mógł z nim wygrać. Zresztą długo DiCaprio był trochę w sytuacji Toma Cruise'a. Miał dobre role na koncie, ale zawsze trafiał na kogoś lepszego. Rola w "Aviatorze" odbiła się od Foxxa i jego Charlesa. W roku, kiedy nominowali go za rolę w "Blood Diamond", konkurencja była nie do przeskoczenia, bo to Whiataker w "The Last King of Scotland". Za jedną z jego najlepszych ról - myślę o "Django" - w ogóle go nie nominowano, co było kuriozalne. Jedyna niesprawiedliwość spotkała go za pierwszym razem. Rola w "What's Eating Gilbert Grape" to kosmos i na pewno nie powinien przegrać z Jonesem. Nawet mimo kultu tej kreacji.
.

Odpowiedz
No ale w końcu zgarnął za "Zjawę" gdzie faktycznie był wówczas najlepszy z całej piątki nominowanych.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Jak dla mnie to lepszy był wówczas Fassbender. Szkoda zresztą, że nie dostał wtedy Oscara. Może jego kariera potoczyłaby się inaczej.
.

Odpowiedz
Fassy lepszy, ale najlepsiejszy w tamtym sezonie był młody z Room, a nie dostał nawet nominacji.

Odpowiedz
[Obrazek: ykQ3FhN.png]
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Dzwony są nie tylko w Polsce
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
oOO, jest całość

Odpowiedz
Mega :)
Reakcje też dobre :p

Odpowiedz
Uuu, fatalna oglądalność Oscarów.

23.6 mln - to nawet gorzej o 3 mln niż w 2018 roku.

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/oscars-hit-all-time-low-tv-ratings-sunday-feb-9-2020-1278364

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon