Oscary 2022
#OscarsFanFavorite

Na razie prowadzi "Cinderella" Amazona!! Ach, szkoda, że w trakcie ceremonii nie będzie Oscara dla najpopularniejszego filmu. Twórcy tego gniota odbierający statuetkę to byłoby ostateczne upokorzenie.

Odpowiedz
To ten film, którego obsada odjebała na zakorkowanej ulicy jakiś cringe fest? Za samo to dałbym im honorową Malinę. Należy im się.

Odpowiedz
Jestem za! Chyba też zagłosuję na Cinderelle :)

Odpowiedz
Co ciekawe innym tytułem, który zyskuje na popularności jest... "Minamata" z Deppem :D

Dżizas, ale to by było piękne, tak symbolicznie oczywiście, jakby ten film został wyczytany w czasie Oscarów :)

Odpowiedz
Aż chyba zagłosuję na "Minamatę" (mimo, że filmu nie widziałem). Niech opadnie Amberowej szczęka xDDD

Odpowiedz
Też zaraz zagłosuję na Deppa :D

[Obrazek: 2gGZCpY.png]

:D

Odpowiedz
https://variety.com/2022/awards/awards/oscars-2022-telecast-categories-cut-1235187841/

No ładnie, np. muzyka, montaż i dźwięk nie zostaną pokazane.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Kolejna cudowna decyzja: każdy przecież wie, że problemem gali oscarowej są wręczane na niej nagrody, a nie przymulaste monologi prowadzących i wręczających statuetki, nie smętne wykonania piosenek i nie przerwy reklamowe. Przecież gdyby ze stoperem policzyć, to samo wyczytywanie nominowanych i zwycięzców, ich przejście na scenę i przemowy to jest pewnie ze 30-40% czasu antenowego. To cała reszta jest do wycięcia, a nie wręczanie nagród!

Czyli jeśli wygra ta polska Sukienka, to i tak tego nie pokażą. Ciekawe kiedy i czy w ogóle Akademia udostępni nagrania z przemowami zwycięzców?

Aa sorry, doczytałem, że jednak wręczą wcześniej, żeby wmontować w szybszej wersji do transmisji.

Odpowiedz
(21-02-2022, 11:23)Pelivaron napisał(a): Też zaraz zagłosuję na Deppa :D

[Obrazek: 2gGZCpY.png]

:D

Jak to niby działa? Mogę se zagłosować z 10 kont?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Już raz mieli przecież wcielić w życie pomysł by nie pokazywać zwycięzców niektórych kategorii, który został wybuczany nie tylko przez Internet, ale i przez większość Hollywoodu. Niczego się nie nauczyli w tej Akademii?

Odpowiedz
(23-02-2022, 01:37)Pelivaron napisał(a): https://variety.com/2022/awards/awards/oscars-2022-telecast-categories-cut-1235187841/

No ładnie, np. muzyka, montaż i dźwięk nie zostaną pokazane.

Ale wiocha. Przecież reakcje zwycięzców w tego typu kategoriach są najbardziej szczere i widać że to wyróżnienie wiele dla nich znaczy. To już wolałbym aby wycięli przemowy aktorów o mleku krowy czy innych pierdołach.

Chociaż i tak nie zamierzam tego oglądać, więc whateva...

Odpowiedz
Nie pokażą Hansa Zimmera odbierającego statuetki. Pewnie nie pojawi się na gali.

Odpowiedz
Ale prawdziwe pytanie to "who gives a shit?" Ogląda to jeszcze ktoś? W ogóle chce to ktoś oglądać?

[Obrazek: giphy.gif?cid=790b7611766fbbd4866b9d442f...y.gif&ct=g]

Odpowiedz
Ja bym zrobił z tego sesję drinking game, ale do tego musieliby przenieść transmisję na sobotę wieczór ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Gdyby nominowani byli na poziomie tych z lat 70 - wczesnych 2000, ograniczyli cringe do minimum, skrócili czas trwania do jakiejś godzinki-półtora skupiając się tylko na rozdaniu nagród i udostępniliby jakąś normalną, darmową transmisję przez internet...
[Obrazek: sure-why-not.gif]

EDIT: A i niech przeniosą to z niedzieli na sobotę.

Odpowiedz
To zawsze było lizanie się po dupach. Ogólnie nagrody branżowe to straszna żenada i oglądanie tego od zawsze było ciut dziwne. No ale sam się latami interesowałem. Teraz jednak wrażenie, że to wszystko jest tylko imprezką dla znajomych, gdzie chcą sobie zrobić miło jest jakieś tysiąc razy większe, niż jeszcze nawet kilkanaście lat temu.
.

Odpowiedz
Nie licząc żartu z ogłoszenia nominacji:

oraz bólu dupy gwiazd (JL jeszcze chyba przed wyciekiem):

to autentycznie nie pamiętam NIC z Oscarów w ostatnich latach. Aaa, dobra - jeszcze żenada z wynikami przy LLL i Moonlight.

W tym roku też nie zamierzam oglądać.

Odpowiedz
A ja serio nie pamiętam jaki film wygrał główną kategorię rok temu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Ja od jakiś +/- 10 lat wbijam w Oscary, wiem mniej więcej jakie są nominacje ale jakoś bez szczegółów. W tym roku to nawet nie wiem kto jest nominowany

Odpowiedz
To samo. Jeszcze 7 lat temu pasjami nadrabiałem nominowanych przed galą i wybierałem faworytów. Dzisiaj nawet mi się nie chce sprawdzać. Wydaje mi się, że nasze pokolenie najmocniej interesowało się biegiem oscarowym na co wpływ miały złote czasy przystępnego inteligenckiego kina Weinsteina z drugiej połowy lat 90tych i początku dwutysięcznych. My się zestarzeliśmy, kino dzisiaj już tak nie działa, a pokolenie tiktoka ma wyjebane na treści dłuższe niż 15 sekund, chyba, że to odcinek Euforii ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon