17-07-2021, 12:15
|
PLEBISCYT: Najlepsze seriale
|
|
Każdy zagłosuje na co chce, ale delikatnie sugeruję, że jeśli ktoś na przykład zastanawia się czy dać 5 pkt bardzo popularnemu tytułowi czy po 2-3 punkty temu oczywistemu i drugiemu mniej oczywistemu to niech rozważy tę drugą opcję.
Zagłosowałem, choć nie widziałem nigdzie przycisku "Zatwierdź", albo "Zakończ", albo czegokolwiek, co by sugerowało, że lista została wysłana. Anyway, poniżej moja lista, bez punktacji.
The Wire Breaking Bad Kompania braci Miasteczko Twin Peaks Edge of Darkness Czarnobyl Poirot Jaś Fasola Biuro (UK) Seinfeld Alternatywy 4 Z archiwum X Justified Leftovers Królestwo Zmiennicy 17-07-2021, 13:33
Crash, nie widzę Twojego głosu. Na końcu powinien być przycisk Wyślij czy coś podobnego. Nie mogę teraz za bardzo sprawdzić na telefonie. Jak chcesz możesz mi podesłać listę z punktacją. Mam nadzieję, że opisy się nie poszły...
Edit: no po każdym tytule klikasz dalej a na samym końcu jest przycisk Wyślij. Jak głosujesz na mniej niż 25 tytułów, musisz przeklikać do końca, zostawiając pola puste, żeby wysłać. 17-07-2021, 13:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2021, 14:15 przez PropJoe.)
1. Twin Peaks - 5 pkt
2. Berserk- 5 pkt 3. Ekstradycja - 5 pkt 4. Na południe od Brazos - 5 pkt 5. Chernobyl - 5 pkt 6. Narcos - 5 pkt 7. True Detective - 5 pkt 8. Mad Men - 5 pkt 9. The Crown - 5 pkt Homeland - 4 pkt The Wire - 3 pkt Cowboy Bebop - 3 pkt Avatar Last Airbender - 3 pkt Czterej pancerni i pies - 3 pkt Glina - 2 pkt Oficer - 2 pkt Breaking bad - 2 pkt Planet earth - 1 pkt Death note - 1 pkt Ślepnąc od świateł - 1 pkt Young Pope - 1 pkt Belfer - 1 pkt Stranger things - 1 pkt Fullmetal alchemist brotherhood - 1 pkt Haunting of hill house - 1 pkt 17-07-2021, 14:11
Moje głosy doszły?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 17-07-2021, 14:26
Crash, patrzę teraz na spokojnie już z kompa, że wypisałeś 16 tytułów i pewnie dlatego twój głos nie przeszedł, bo formularz podzieliłem na sekcje (wydawało mi się tak czytelniej i założyłem, że większość i tak zagłosuje na 25 tytułów) i jeśli głosujesz na mniej to musisz się przeklikać do końca formularza, pozostawiając niewykorzystane części puste. Pisałem o tym, we wstępie, inaczej chyba nie da się ustawić formularza bez jakichś dodatkowych pluginów.
Słabo, gdyby twój głos się zmarnował. Wyślij jeszcze raz lub daj znać tu lub przez pw jak dzielisz punkty (pamiętaj, że jeśli głosujesz na 16 tytułów to punktów do rozdysponowania masz 48 (16x3) a każdy tytuł może dostać od 1 do 5 punktów). Ewentualnie daj znać czy mam wszystkim 16 przydzielić po 3 punkty od ciebie. 17-07-2021, 22:13
Ja od 2 lipca nie miałem pół dnia wolnego, więc niestety też już nie dam rady napisać komentarzy.
Poniżej lista, kolejność według "ważności" ale punktacja wg. tego co chcę wyżej wypchnąć na liście: True Detective 1 5 (tylko pierwszy sezon, jeśli traktować sumarycznie to by się pewnie nie załapał) Breaking Bad 4 Gomorra 5 Monty Python's Flying Circus 3 ZeroZeroZero 4 Rome 4 Poirot 5 Band of Brothers 2 Chernobyl 4 Death Note (2006) 5 Dragon Ball 4 The Wire 2 Blackadder 5 Fawlty Towers 4 Mr. Bean 3 Cowboy Bebop 3 Robin of Sherwood 2 Janosik 1 Ślepnąc od świateł 2 Kariera Nikodema Dyzmy 1 The Shield 1 Sliders 3 BSG 1 Firefly 1 X-Files 1
Polski już nie ma.
18-07-2021, 10:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2021, 10:43 przez Kluski.) (17-07-2021, 22:13)PropJoe napisał(a): Crash, patrzę teraz na spokojnie już z kompa, że wypisałeś 16 tytułów i pewnie dlatego twój głos nie przeszedł, bo formularz podzieliłem na sekcje (wydawało mi się tak czytelniej i założyłem, że większość i tak zagłosuje na 25 tytułów) i jeśli głosujesz na mniej to musisz się przeklikać do końca formularza, pozostawiając niewykorzystane części puste. Pisałem o tym, we wstępie, inaczej chyba nie da się ustawić formularza bez jakichś dodatkowych pluginów. Słabo, gdyby twój głos się zmarnował. Ok, prześlę jeszcze raz. 18-07-2021, 13:02
Nie wpisałem uzasadnień, ale jeśli będzie potrzeba to mogę coś dosłać.
5pkt: Breaking Bad Twin Peaks Battlestar Galactica The Leftovers Utopia 4pkt: The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst Mr. Robot The Expanse Rome Carnivale 3pkt: Chernobyl Neon Genesis Evangelion Kariera Nikodema Dyzmy True Detective Deadwood 2pkt: Black Mirror Cowboy Bebop Third Day Penny Dreadful Fargo 1pkt: Game of Thrones Counterpart Rick and Morty Generation Kill Band of Brothers 18-07-2021, 13:49
Tym razem nie wyrobiłem się z komentarzami, ale przynajmniej przysiadłem trochę nad listą i ułożyłem ją po bożemu. Przesyłam tutaj w razie gdyby coś się zrypało z formularzem.
---5--- 1. Monty Python's Flying Circus 2. Six Feet Under 3. The Shield 4. Breaking Bad 5. The Wire 6. The Office (Michael Scott, nie David Brent) ---4--- 7. Oz 8. The Sopranos 9. The Leftovers 10. X-Files 11. Band Of Brothers ---3--- 12. Succession 13. Rome ---2--- - South Park - Gravity Falls - Adventure Time - Rick & Morty - Young Pope - Chernobyl - Flight Of The Conchords ---1--- - Bojack Horseman - Peep Show - Veep - Twin Peaks - Seinfeld Deadwood i Extras wyleciało z listy, blisko było też Fargo, Big Little Lies i The Shadow Line. Przeglądając zestawienia innych widzę sporą szanse na wysokie miejsca dla Latającego Cyrku i SFU. Elegancko. 18-07-2021, 22:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2021, 22:16 przez Norton.)
Norton, przez formularz też doszło, dzięki.
W spoilerze daję listę użytkowników, od których mam głosy. Zajrzyjcie, może kogoś brakuje, bo się nie przeklikał przez formularz do końca. Ze mną jest to w tej chwili 20 userów. Dziś nie miałem czasu zajrzeć tu ani do formularza. Jutro przejrzę głosy z dziś, mam nadzieję, że nie będzie tam problemów z liczbą punktów - w razie czego będę pisał w wiadomości prywatnej i mam nadzieję, że w ciągu dnia uda się to ogarnąć. Przejrzę też wątek, może ktoś tu wkleił listę a nie wysłał przez formularz. Kapitanie, mam nadzieję, że wyślesz jeszcze z punktacją. simek? srebrnik? Jeśli ktoś zostawił to na ostatnią chwilę to myślę, że nikt nie będzie miał pretensji, jeśli uwzględnię głosy, które dojdą po północy. I tak usiądę do tego najwcześniej jutro koło południa, jak się trochę ogarnę z robotą. Nie obiecuję, ale postaram się dać pierwsze dziesięć tytułów jakoś wieczorem. Zakładam, że łącznie będzie to top 30, może top 40. Chyba, że się okaże, że te dzisiejsze głosy, których jest sporo, sprawiły, że jest sens robić nawet top 50. Bo zakładam, że chociaż 3-4 osoby muszą zagłosować na tytuł, żeby miało to sens. Tak mniej więcej. 18-07-2021, 22:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2021, 22:31 przez PropJoe.)
po 24, szkoda, przykro mi ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
19-07-2021, 00:19
Na razie sprawdziłem głosy z weekendu i poza jednym przypadkiem są prawidłowe. Mam nadzieję, że ten jeden błędny głos zostanie poprawiony, wysłałem pm, i będziemy mieli 22 głosujących. Chyba mniej niż w poprzednich, ale przyzwoicie.
No i potwierdzam, że Kapitan zdążył, nikt już w nocy ani dziś nie dosłał. Every vote counts! 19-07-2021, 09:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2021, 09:45 przez PropJoe.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler