Pacific Rim (2013-2018)
Coraz mniej dobrych wiadomosci na temat sequela.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zobaczycie, że to będzie Straight to DVD ostatecznie.

Odpowiedz
Trochę tak to wygląda, jakby miało być. Czytając te newsy aż się przypominają te wszystkie tanie sequele hitów z czasów VHS kręcone bez udziału głównych aktorów oryginału.

W sumie nie zależy mi tu specjalnie na kontynuacji - wolałbym coś innego w pokrewnej tematyce (tylko bez kaiju), like this:

Odpowiedz
Budżet pewnie będzie się mieścił między 120-150 milionów, więc wątpię, prędzej to porzucą, szczególnie, że kiedy pierwsza część miała premierę? a oni nawet nie zaczęli kręcić, czas działa na niekorzyść, mnie już przestał sequel interesować, mimo iż bardzo lubię jedynkę, a teraz jeszcze Hunam odszedł...

Odpowiedz
Wspaniala wiadomosc to taka, ze w przyszlym miesiacu wchodza na plan. Ze starej obsady wraca na pewno Max Martini, nie potwierdzono Perlmana jeszcze, ale wydaje mi sie to tylko kwestia czasu.

Odpowiedz
Można oficjalnie założyć temat, bo reżyser zapowiedział wejście na plan w przyszłym miesiącu.

Kontynuacji nie będzie jednak reżyserował Guilermo Del Toro, reżyserię powierzył niejakiemu Steven S. DeKnight autorowi serialowych epizodów Daredevil, Spartacus. Jest pewna obawa, że stworzony specyficzny klimat świata nie zostanie zachowany, aczkolwiek Hiszpan zostaje na stanowisku producenta.

Za historię odpowiedzialne jest duże grono osób:
Travis Beacham
Emily Carmichael
Derek Connolly
Zak Penn
Kira Snyder
Jon Spaihts
Guillermo del Toro
Mam nadzieję, że tylu scenarzystów nie zwiastuje haosu fabularnego.

W rolach głównych nowe twarze:
Scott Eastwood
John Boyega
Gwiazda The Force Awakens ma grać syna Pentecosta. Ze starej obsady wraca na pewno Max Martini, pewnie na dniach potwierdzą Perlmana- nie widzę innej opcji.

Z przecieków i z tego mówił wcześniej Del Toro, akcja będzie się dziać kilka lat po wydarzeniach z pierwszej części, w świecie bez Kaiju w którym ludzie wykorzystają Yeagery do innych celów. Oczywiście ostatecznie Kaiju i tak się pojawią i będzie naparzanka robotów z potworami.

Szkoda starej obsady, szkoda, że nie reżyseruje Del Toro. Mimo wszystko kibicuję projektowi, liczę na film nie mniej widowiskowy od pierwszej części i dający tyle samo rozrywki oraz na efekty specjalne od ILM:)

Odpowiedz
Del Toro i Beacham w tym gronie scenarzystów to pewnie tylko "Based on characters created by..." albo "Story by", więc de facto scenarzystów jest "tylko" pięciu.:)

Odpowiedz
I z tych pięciu dwóch to "koty" a pozostała trójka to twórcy scenariuszy do takich dzieł jak Prometeusz, Jurassic World, Elektra, X-Men: Ostatni bastion, Incredible Hulk, Inspektor Gadżet...Wesoła gromada. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(26-07-2016, 14:27)Danus napisał(a): Coraz mniej dobrych wiadomosci na temat sequela.

każda złą wiadomość mająca sprawić, że toto nie powstanie to DOBRA wiadomość. Mniej gniotów w kinie, lepiej dla KINA. :D
loading podpis...

Odpowiedz
Jakąś laskę zaangażowali do sequela, znaczy, że jednak robią ten film, ale szczerze mówiąc... to bez Del Toro i Hunnama, nie bardzo mam ochotę go oglądać :(

Odpowiedz
Hunnam i Kikuchi to powinny być pierwsze punkty do odhaczenia na liście twórców sequela. Śmiało można wywalić np. wkurzających naukowców (i film by na tym zyskał), ale para głównych bohaterów filmu siłą rzeczy powinna znaleźć się w kontynuacji. A może tylko mi się tak wydaje. Nie miałem obiekcji, kiedy np. z "Transformers" wyleciał Sam Witwicky, bo jakoś nie zyskał sobie mojej sympatii, ale akurat postacie z "Pacific Rim" (znaczy Mako Mori i... no, jakkolwiek nazywał się bohater Hunnama) szczerze polubiłem.

Odpowiedz
(16-08-2016, 13:14)Danus napisał(a): Za historię odpowiedzialne jest duże grono osób:
Travis Beacham
Emily Carmichael
Derek Connolly
Zak Penn
Kira Snyder
Jon Spaihts
Guillermo del Toro
Mam nadzieję, że tylu scenarzystów nie zwiastuje haosu fabularnego.

Ale oni wszyscy nie pracują nad aktualną wersją scenariusza. Beacham i Del Toro pracowali nad historią, na samym początku. Później Beacham musiał zająć się czymś innym i do napisania scenariusza zaangażowano Penna. Jako, że studio nie chciało dać zielonego światła, del Toro angażował innych scenarzystów, aby napisali nowe (czyt. tańsze do realizacji) wersje. Po tym jak Del Toro przestał być reżyserem, projekt przeszedł gruntowną modyfikację, bo DeKnight miał nieco inne pomysły na sequel. M.in. stąd kolejni scenarzyści.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I mam nadzieję, że to nie odbije się na jakości filmu. To dobrze, że krecą sequel, ale niech nie obniżają poziomu:)

Odpowiedz
Nie wiem czy śledzicie newsy, ale Pacific Rim wyszedł już na UHD. Ludzie piszą że sekwencja w Hong Kongu w HDR to najpiękniejsza rzecz jaką widzieli :)

Odpowiedz
Ale czy gówno w efektownym papierku to nie ciągle niesmaczne obrzydliwe gówno? :]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Tak. Tylko jak to się ma do "Pacific Rim"? :)

Odpowiedz
Że to niesmaczny, nudny, żenująco głupi film. Kolorowy jedynie i to nawet za bardzo więc brak pozytywów. :]

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/movies/news/788031-first-photos-from-the-set-of-pacific-rim-maelstrom#/slide/1

Pierwsze foty z planu.

Nie spierdol tego DeKnight.

Odpowiedz
Nikt z obsady nie wraca?

I czy tylko ja mam nieodparte wrażenie, że zanosi się na "tani sequel"?

Odpowiedz
Nie tylko Ty. Też mi się kojarzy to póki co z produkcją straight to DVD.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon