Pacific Rim (2013-2018)
Lawrence napisał(a):I co gorsza jak im mówię, że to film o wielgachnych robotach naparzających wielkie potwory, to ich to też nie rusza. <szok>
Mam to samo, jeszcze nie słyszałem pozytywnych głosów wśród znajomych. Powszechne są teksty w stylu ,,będzie kaszana", ,,wygląda zbyt cukierkowo" itp. No cóż, szkoda.

Wiadomo coś o seansach w 2D?
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Skoro dziś piąteczek... to znaczy, że jeszcze
[Obrazek: TOTAL-RECALL-Two-Weeks-600x279.jpg]

Odpowiedz
(28-06-2013, 12:41)Huntersky napisał(a): Wiadomo coś o seansach w 2D?

W Multikinie na 95% będą seanse 2D.

Odpowiedz
U mnie w kinie jak na razie tylko seanse w 2D.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ale mam nadzieję, że dubbingować tego nie mają zamiaru.

Odpowiedz
Raczej nie, do tej pory już by leciały w kinach zwiastuny zdubingowane.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To film Warnera, tymczasem manię na punkcie dubbingu ma Forum Film, więc spokojna głowa.

Odpowiedz
Hobbit says hi.

Odpowiedz
Dystrybutorem kinowym Hobbita jest u nas Forum Film.

Odpowiedz
Nie wiem czy już widzieliście ten klip:

Ja przez przypadek zobaczyłem i wyjechałem na OIOM!
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
BoxOffice.com obniżyło swoją weekendową prognozę dla Pacific Rim do 40 mln$... U was też, przed seansem Man of Steel, zwiastun robotów był pokazywany w formacie nie wypełniającym ekranu? Czyli jakby to nazwać..."w mniejszym prostokącie"? Z takim podejściem dystrybutora czy kina nie wróżę sukcesu bo nie zrobił on na mnie nawet najmniejszego wrażenia. A przecież powinien.

Odpowiedz
U mnie to wyglądało jak by to było w 4:3...

Odpowiedz
(29-06-2013, 12:36)Szaman napisał(a): U was też, przed seansem Man of Steel, zwiastun robotów był pokazywany w formacie nie wypełniającym ekranu? Czyli jakby to nazwać..."w mniejszym prostokącie"?
A jak ma być pokazywany? Ekran ma proporcje 2,40:1, a Pacific Rim jest w 16:9, nie ma takiej możliwości, żeby po bokach nie było wolnego miejsca. Miej pretensje do Del Toro i autora zdjęć, którzy zdecydowali się na chujowy format. Przynajmniej, w przeciwieństwie do takich Avengers, PR mimo to wygląda zajebiście.

Co do paru wypowiedzi powyżej: nie wierzę że nie potraficie się powstrzymać i oglądacie wszystko jak leci.

Odpowiedz
Dzięki za info, nie wiedziałem, że PR ma inne proporcje obrazu.

Odpowiedz
We Wrocławskim Multikinie Arkady to wyświetlanie zwiastunów "w mniejszym prostokącie" to nic nowego. Problem w tym że zwiastun PR był wyświetlony jeszcze bardziej fikuśny sposób, gdyż to było dosłownie 4:3 (nie 16:9). Całość wyglądała jak kwadrat, a po bokach były WIELKIE czarne pasy.

Odpowiedz
Nie oglądałeś trailerów? ;)

Odpowiedz
W kinie trafiłem po raz pierwszy, a na monitorze...jakoś szczególnie nie rzuciło mi się to w oczy. Jestem raczej laikiem w tych sprawach, normalnie nie warto się przyznawać, ale teraz chyba wypada :)

Odpowiedz
(29-06-2013, 13:00)Mierzwiak napisał(a): Co do paru wypowiedzi powyżej: nie wierzę że nie potraficie się powstrzymać i oglądacie wszystko jak leci.

Co do tego klipu, to paru znajomych krytykowała, że to dziecinada i w ogóle, więc byłem zmuszony go obadać, aby im odpowiedzieć, że wygląda zajebiście! ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
to wygląda okropnie - i nie o wykonanie mnie chodzi, a zamysł: wielkie roboty są bardziej na miejscu niż wszelkiej maści działa i bronie stworzone ludzką ręką, i do tego trzeba dwie osoby do ich kierowania (ale to durne). Jakby tego było mało, to robot ze ultra twardych materiałów nie poradzi sobie z potworkiem więc bierze kontenery do walki, aby sobie pomóc... bosh, filma dla dzieci w wieku lat 10. I jeszcze ta przemowa z trailera... już wiem, że trzeba to omijać szerokim łukiem.
loading podpis...

Odpowiedz
Cytat:wielkie roboty są bardziej na miejscu niż wszelkiej maści działa i bronie stworzone ludzką ręką
NUKE WHOLE CITY, SCREW CITIZENS. Martini, daj spokój, jęczysz a wszystko ma swoje wytłumaczenie, nawet w prezentowanych już materiałach. Konwencjonalna broń nie daje rady, bo bardziej szkodzi niż pomaga przecież. Dwójka ludzi obsługuje robota, tak jak człowiek ma dwie półkule mózgowe - jeden człowiek nie jest w stanie poradzić sobie z czymś tak ogromnym. Kontenery swoje ważą - dodatkowe kilogramy/tony oznaczają większą siłę uderzenia, a że nie było nic innego w pobliżu, to skorzystał z tego.

Klip fajny, szalenie podoba mi się oświetlenie i to, że ogromny robot napieprza ogromnego potwora wszystkim co ma pod ręką jak w normalnej potyczce.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon