Pacific Rim (2013-2018)
Charlie Day dzieli się pomysłami na "Pacific Rim 2"

Odpowiedz
[Obrazek: 3vgd.jpg]

Może z energetyków sie zwróci? ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
czy ktoś jeszcze na tym forum, oprócz mnie ma problem z wyrzuceniem tego filmu z pamięci? Chociaż na chwilę?
Tak mi utkwił w pamięci, gdzie bym nie był, albo nucę muzykę, albo oglądam spoty, klipy, w domu trailery i non stop zastanawiam się co tu zrobić by jeszcze raz ten film zobaczyć!
Nie pamiętam by ostatnio jakikolwiek film wywarł, aż takie wrażenie.
Dlatego ubolewam nad głupota amerykańskiej gawiedzi.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(08-08-2013, 13:33)Danus napisał(a): czy ktoś jeszcze na tym forum, oprócz mnie ma problem z wyrzuceniem tego filmu z pamięci?

Nie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Hejterów nie pytam:)

Odpowiedz
u mnie się utrzymywało kilka dni i minęło.
Za to seans dwóch sezonów Black Mirror trzyma w garści przez kilka tygodni. I to jest właśnie to, co lubię i czego żaden blockbuster nie umie :)

Odpowiedz
(08-08-2013, 14:14)nawrocki napisał(a): Tylko fanbojów? :)

Tak:)

Odpowiedz
u mnie po 4 seansach mam cholerną ochotę na 5 i nie wiem czy pod koniec sierpnia sobie nie zafunduję, non stop tłukę soundtrack z motywem głównym i kilkoma innymi utworami, MASAKRA :)

Odpowiedz
Ja też mam ochotę na powtórkę, a niektóre sceny twardo siedzą w mózgu.:)

Odpowiedz
(08-08-2013, 13:33)Danus napisał(a): czy ktoś jeszcze na tym forum, oprócz mnie ma problem z wyrzuceniem tego filmu z pamięci?
Ja sobie o nim przypomnę, jak wyjdzie na blu, a do tego czasu nie zawracam nim sobie głowy :P

Odpowiedz
Ja mam chęć na powtórkę i kto wie czy nie pójdę drugi raz jak wybiorę się na Elyzjum:P
A seansu na Blu już się nie mogę doczekać.

Odpowiedz
(08-08-2013, 14:17)desjudi napisał(a): u mnie się utrzymywało kilka dni i minęło.
Za to seans dwóch sezonów Black Mirror trzyma w garści przez kilka tygodni. I to jest właśnie to, co lubię i czego żaden blockbuster nie umie :)

A tymczasem z dzisiejszego artykułu:
"Największym truizmem naszych czasów jest stwierdzenie faktu, że seriale telewizyjne są tak samo dobre, emocjonujące i zaskakujące jak filmy kinowe."

To w końcu jak?
;)

Odpowiedz
Bo są, ale niekoniecznie blockbustery :) Taki "Mud" ma większą siłę rażenia niż "Pacific Rim".

Odpowiedz
Ale czy ma większą siłę rażenia niż "Black Mirror"?
Seriali nie traktuje się jako dzieł sztuki, jak niektóre arcydzieła kinowe. Nie wiem, czy słusznie. Czas pokaże.

Odpowiedz
(08-08-2013, 14:12)Danus napisał(a): Hejterów nie pytam:)

Oceniłem film na 7, więc raczej daleko mi do hejterstwa. Jestem zdrowo zdystansowany :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Czas już dawno pokazał :) W ciągu ostatniej dekady amerykańska kinematografia nie zrobiła NICZEGO co byłoby lepsze od "The Wire".

Odpowiedz
The Wire to serial, nie liczy się:)

Odpowiedz
Mud podobnie tkwi w głowie jak Black Mirror, ale troche w inny sposób, bo mniej intelektualnie, a bardziej emocjonalnie :)

Cytat:Seriali nie traktuje się jako dzieł sztuki, jak niektóre arcydzieła kinowe. Nie wiem, czy słusznie. Czas pokaże.

no i w tym kłopot, ja jednak seriale traktuję jako dzieła sztuki - trochę inaczej działające, ale pod względem dramaturgi, bohaterów, wizji i wszystkiego tego, co zwykle dostarcza film, oferujące tyle samo. A często nawet więcej (kino policyjne i The Wire, western i Deadwood).
Pacific Rim jest świetne w swojej kategorii - letniego blockbustera - i w sumie tyle. Aż tyle.

Odpowiedz
(08-08-2013, 13:33)Danus napisał(a): non stop zastanawiam się co tu zrobić by jeszcze raz ten film zobaczyć!
To oczywiste, że jesteś na głodzie. Drgawki i wymioty jeszcze nie wystąpiły jak sądzę? :)

My friends think I've gone crazy
My judgements getting kinda hazy
My esteem is gonna be affected
If I keep it up like a Pacific Rim-sick crackhead

:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon