Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
Stosowny temat istnieje ;)
http://forumkmf.pl/Thread-Autoplagiaty

Odpowiedz
(21-11-2012, 23:18)military napisał(a): Hm, no ciekawe - na miejscu Verbińskiego gdybym usłyszał taki soundtrack, natychmiast odrzuciłbym Zimmera i więcej z nim nie współpracował.

Radzę trochę bardziej zapoznać się z tematem jak ta muzyka powstawała. Na początku był Silvestri, którego odrzucono. Verbinski bardzo chciał Zimmera, ale ten nie miał czasu, więc jedyne co zrobił, to w jeden dzień napisał ten temat, który wiadomo brzmi trochę jak "Twierdza", następnie jego ludzie z MV/RCP zajęli się resztą. Ogólnie na stworzenie tego score'u miano tylko tydzień. I jeszcze na dzień przed premierą Badelt go montował itd.

Zresztą wystarczy sobie posłuchać później score'u do trójki Zimmera, gdzie warunki były bardziej sprzyjającego i jaki świetny score otrzymaliśmy!

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat: I jeszcze na dzień przed premierą Badelt go montował itd.

Sorry, ale to jakaś miejska legenda - na dzień przed premierą montował, a potem w kilka godzin zostały wykonane kopie, które następnie rozwieziono po całym kontynencie? To jakiś marketingowy bullshit, który ma sprawić, że making of będzie bardziej ekscytujący. Niezła też historyjka, że Zimmer w kilka godzin "napisał" muzykę - po prostu wyciągnął starą partyturę.

I nie interesuje mnie, jak ta muzyka powstała - to jest zwyczajny plagiat, a podczas niektórych scen stają przed oczami obrazy z wcześniejszych filmów, co psuje odbiór całości. Nieważne, kto zadecydował o przyjęciu tej muzyki - to był błąd.

Odpowiedz
To samo można powiedzieć np o soundtracku z Braveheart :P

Odpowiedz
Dawno nie widziałem BH. A to tam zżyna i z czego?

Odpowiedz
Link do odpowiedniego tematu (w którym sam się zresztą wypowiadałeś) pięć postów wyżej.

Odpowiedz
(05-09-2012, 00:55)Bogdan napisał(a): Czyli co, mamy ekipę "Lubimy dwójkę i trójkę" i ekipę "Nie lubimy dwójki i trójki"? Normalnie można zrobić bitwę morską ;)

Ja do żadnych z tych grup się nie zaliczam. Uwielbiam jedynkę i dwójkę, za to trójka jest już dla mnie za długa i pozbawiona fajności poprzedników (trzeci raz to samo już tak nie bawi, szczególnie jeśli jest oparte na tak słabym scenariuszu). Czwórka to kaszana.

Odpowiedz
Ja widać reprezentuję jeszcze inną grupę, bo ja jedynką się wcale nie zachwycam i nie uznaję za żadne arcydzieło i z większą przyjemnością wracam do dwójki (która oczywiście też niczym genialnym nie jest i przydałoby się jej usunięcie kilku scen). Kolejność jest więc taka: 2,1,3,4.

Odpowiedz
Cytat:Kolejność jest więc taka: 2,1,3,4.
U mnie tak samo. Z tym że moze bardziej tak: 2,1..,3....................,4 :)

Odpowiedz
1, 3, 2, 4.

Chyba każdy stworzy osobną grupę :D Chociaż nie, bo są tylko 24 możliwości... I raczej nikt nie upodobał sobie najbardziej 4, chyba, że serio nie znosił pierwszych 3 części.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
1... Której i tak nie uważam za jakiś mega dobry film. Poprawna przygodówka i tyle. Reszta do spuszczenia w kiblu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Tarnowskie Góry - 2,1,3,4!!11

Odpowiedz
A ja zagłosuję inaczej, gdyż uwielbiam bitwę i muzykę z trzeciej części, dlatego też moja lista to:

1,3,2.............................................................................................................................................. 4.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
I rozjebłeś całe forum tym postem.

Odpowiedz
http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=80483

Twórcy "Kon-Tiki" za sterami piątej części.

Odpowiedz
Hura...:/
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Gorsze to niż czwórka nie powinno być, ale wątpię, żeby ci kolesie potrafili nakręcić lepszą przygodówke niż Verbinski.

Odpowiedz
Mimo, że dla mnie ta seria skończyła na trzeciej części, to w ramach informacyjnych mamy tytuł 5 (sic!) części:
"Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales"

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=108110
#istandbydaenerys

Odpowiedz
5 część została przesunięta na lato 2016 roku. Za przyczynę podaje się niedopracowany scenariusz, ale osobiście mam wrażenie że Disney zdał sobie sprawę że w 2015 roku film zwyczajnie mógłby polegnąć w BO.

Odpowiedz
i tak polegnie - a przynajmniej tego mu życzę
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon