23-01-2016, 10:16
|
Pitbull
|
|
Spodziewam się serialu, który pewnie pojawi się po premierze "Nowych porządków" .
,,Nawet kałuże odbijają Słońce''
23-01-2016, 11:59
Szkoda. Miałem nadzieję na coś fajnego czy chociaż zjadliwego, a tu lipa. No nic, poczekam jeszcze na jakieś opinię i wtedy zdecyduję czy iść do kina. Ale jeśli jest tak jak piszecie to Vega chyba już na zawsze pogrzebał swoją reżyserską karierę.
23-01-2016, 12:36
Wchodzę na filmweb zobaczyć obsadę. Żem się uśmiał na widok Lindy. Co Vega miał w głowie, nazywając strasznego szefa mafii złowrogim przydomkiem "Babcia"? :D Chryste
24-01-2016, 21:13
W sumie juz nie chodzi o samo nazewnictwo, ale ilosc uzytego slowa, bo chyba pada w filmie 2 razy.
25-01-2016, 02:16
Wróg myśli, iż ktosik o ksywie "Babcia" to niepoważny przeciwnik i śmieje mu się w twarz. By po chwili zarobić śmiertelny cios. Jak to mówili w "Batman: Dark Victory": "Najsilniejszy jesteś, gdy przeciwnik ciebie nie docenia." Taki wróbel ma sympatyczny wyraz dzioba, a potrafi okrutnie zadziobać pisklęta konkurencyjnych ptaków. A zreszta co ja się wysilam. Pewnie Vedze taka myśl ani razu nie zaświtała, gdy pisał o scenariuszu :).
Dialogi niewyraźne. A jak są wyraźne to słabe. 13-02-2016, 00:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2016, 00:22 przez OGPUEE.)
PITBULL NOWE PORZĄDKI
Mój Boże, co za tępy, nieprzyjemny film. Przed obejrzeniem nie wiedziałem nic o twórczości Vegi, więc ten kolaż wytatuowanych karków, betonowej Warszawki i super męskich mężczyzn karykaturalnie silących się na uliczne twardzielstwo, wziął mnie nieco z zaskoczenia. Tzn. już gruba, zapijaczona, gburowata morda Grabowskiego na szaro-burym plakacie filmu, sugerowała, że Pitbull będzie chciał sprawić bym fizycznie poczuł smród starych komisariatów, ale aż takiej karykatury się nie spodziewałem. Lubię swojski, osiedlowy temperament i słownictwo w Polskiej twórczości az macz az de nekst gaj, ale oglądanie tego filmu było trochę jak słuchanie przy wódce irytującego kumpla z podwórka, pierdolącego o ziomalskich przygodach, których intesywność i niewiarygodność wzmaga się wraz z ilością wypitych kieliszków. To silenie się na filmowe twardzielstwo przefiltrowane przez Polskie "klimaty" było tak nieprzekonywujące i przesadzone. Darek z tym swoim irokezem (of kors) i skwaszoną miną psiego gówna na dywanie, pokazującą jak to chłopak ma cały świat w dupie, wyglądał jakby był wyciągnięty z jakiejś filmowej parodii. No i ten przytłaczający mhok i szarzyzna. To nie jest ciężar porządnie napisanych, jankeskich sensacji/kryminałów gdzie brud świata przedstawionego ściskał gardło. To jakiś dziwaczna pretensja, która w najlepszym przypadku jest sztuczna i nieprzekonywująca, a w najgorszym po prostu odrzucająca i sprawiajaca, że film był nieprzyjemny w tej swojej agresywnej betonowości. No i ja pierdolę, ten scenariusz. Takiego burdelu i nieczytelnego związania wątków, to ja nie widziałem w żadnym filmie od lat.Co tam się właściwe działo? I przepraszam bardzo, niech ktoś mi wytłumaczy, ale czy oni próbowali między Lindą a Darkiem zawiązać jakąś nić męskiego porozumienia, ala Pacino i De Niro w Heat? Temu miała służyć ta scena na pomoście? W sensie głowny zły filmu ni z gruchy, ni z pietruchy, bez żadnego scenariuszowego podbudowania, pojawia się na moment w życiu głownego bohatera i zupełnie apropo niczego, pomaga mu documować łodkę do pomostu, i od razu rodzi się pomiędzy nimi męska sztama? Etap pierwszy - Linda zamoczył garniak w wodzie. Etap drugi - "Ty i ja nie różnimy się tak bardzo". Rotfl. Polska szkoła scenopisarstwa, Jisas kurwa ja pierdolę. Przyzaję, że film miał sporo dobrych tekstów i parę razy się dobrze uśmiałem, ale tak poza tym to PITBULL był raczej niezamierzenie śmieszny
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
14-02-2016, 12:54 Cytat:Takiego burdelu i nieczytelnego związania wątków, to ja nie widziałem w żadnym filmie od lat. To obejrzyj "Służby Specjalne" tego samego twórcy. 14-02-2016, 14:10
Obejrzałem se ten klip parę postów wyżej i ja pierdole, chu już z tym nieszczęsnym ogórkiem, ale czy w tym kraju nikt nie potrafi po prostu nagłośnić dialogów w filmie? O co tu w ogóle chodzi? W Służbach było to samo, część kwestii po prostu umykała. Czy nie ma w Polsce kogoś obcykanego w zbieraniu dźwięku tzw. mikrofonem i kogoś innego, ktoby to w postprodukcji potrafił ogarnąć? Gdzie leży problem, wie ktoś? W sprzęcie z prl? Bo chyba nie w ogólnej nieudolności dźwiękowców. Może oni powinni każdy jeden dialog nagrywać osobno, w studiu.
14-02-2016, 21:55
Lepiej nie. Podkładanie głosu wychodzi im jeszcze gorzej niż nagrywanie go.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 15-02-2016, 00:00
Polskie reklamy też bardzo często mają dobre efekty specjalne, scenariusze i reżyserię. Bo nie tworzy ich to towarzycho wspólnej adoracji :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 15-02-2016, 21:57 Cytat:Elektryzujące i zdeterminowane - policjantki i dziewczyny z drugiej strony
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
20-05-2016, 10:54
Obecnie Vega to jest faktycznie filmowiec na poziomie tych swoich Ciach i innych Last Minute. Żeby się już totalnie skompromitować nazywa te swoje nowe wypociny Pitbullem.
.
22-05-2016, 16:18
Druga część filmowej trylogii...Pierwsza o facetach, druga o kobietach to trzecia chyba o dzieciach. Pitbull. Szczeniaki.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 22-05-2016, 16:26
Technicznie rzecz biorąc to właśnie kręcą TRZECI film, ale kto by się przejmował detalami.
22-05-2016, 16:31
Vega odcina się od starego Pitbulla. Mimo wszystko pierwszy film ma jednak za wysoki poziom i on nie chce się z tym utożsamiać.
.
22-05-2016, 16:32
Zaraz. Pierwszy klaps w maju, a premiera w listopadzie? Kurde, Polacy robia filmy szybciej niż Amerykanie seriale. ;)
23-05-2016, 11:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2016, 15:54 przez Gal Anonim.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |