21-07-2015, 21:12
|
Pixar Animation Studios
|
|
Szczerze powiedziawszy dinozaur wygląda jak z jakichś tanich animacji, ale reszta? Wow, na bank jestem w kinie :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
Mnie się nieco bardziej podobał wcześniejszy wygląd tych postaci :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-07-2015, 21:39
Jestem na "nie" i podtrzymuję to, co pisałem wcześniej. O ile tła wyglądają oszałamiająco, a od strony merytorycznej aż kojarzy się Wall-E (czyli minimum dialogów, maksimum treści wyrażanej gestami, spojrzeniami, mruknięciami czy czymś takim), to już ten dzieciak i dinozaury są po prostu okropne. Zbyt mocno odstają od reszty, wyglądają jak wklejone z innej bajki...
21-07-2015, 21:56
Juby, no przeciez w trailerze dzieciak mowi "hello", zreszta nie ma szans na film bez slowa mowionego, Walle to byla inna broszka, zreszta tez tylko do pewnego momentu.
Trailer wylaczylem w polowie, wyglada jak kolejny robiony od linikji projekt...Dreamworks, ktory z gory mozna ocenic na Shamar/10 Projekt dinka mega slaby, poprzedni byl lepszy, ale tylko jako kreska 2D (cos w stylu kreskowek WB/Dr Seus) no i do tego nie trawie miksowania dinkow z jaskiniowcami. Slabe to.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
21-07-2015, 21:58
Ja zawsze daje kredyt zaufania Pixarowi, zwłaszcza teraz po świetnym "Inside Out". Animacja wygląda cudnie, aż oczy cieszy, dinozaur również budzi sympatię. Czekam.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
21-07-2015, 22:12
Zaczynam się przekonywać do projektów postaci, ale wciąż uważam, że wygląda to jak animacja Dreamworks, a nie Pixara. Poza tym ten kreskówkowy wręcz wygląd dinozaurów kompletnie nie pasuje do otoczenia, które ilością detali i ogólnym wyglądem ociera się w niektórych ujęciach o fotorealizm.
22-07-2015, 10:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2015, 10:36 przez Mierzwiak.)
How To Train Your Dinosaur. Wygląda dziwnie, gdyż mamy niesamowity kontrast między wyglądem dinozaura(ów), a oszałamiająco pięknym, fotorealistycznym otoczeniem. Pewnie to cel zamierzony. I wiadomo motyw przyjaźni i takie tam, widzieliśmy wiele razy. Ale nie powiem, że moje serce nie biło szybciej przy tym zwiastunie. jestem na tak.
22-07-2015, 12:35 (22-07-2015, 10:36)Mierzwiak napisał(a): Poza tym ten kreskówkowy wręcz wygląd dinozaurów kompletnie nie pasuje do otoczenia, które ilością detali i ogólnym wyglądem ociera się w niektórych ujęciach o fotorealizm. Dokładnie. Przykładowa jaszczurka z początku i wygląd tych roślin mnie rozwaliły, a potem ta zielona morda jak z jakiejś taniej gry - albo ten dysonans będzie miał odbicie fabularne, albo ekipa po prostu popłynęła.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-07-2015, 14:43
A mnie się ten Dinuś podoba ze względu sentymentalnych. Jak byliśmy o wiele młodsi dostaliśmy od znajomej mamy podobnej wielkości pluszowego dinozaura, prawie podobne tylko nasz był niebieski. Nazwaliśmy go Dinuś i mamy z nim wiele miłych wspomnień. Tak też kiedy widzę tego dinozaura od razu mam skojarzenia z naszym Dinusiem i to bardzo miłe skojarzenia. :)
22-07-2015, 15:08
Piękna historia dziadku. Szkoda, że nijak nie ma się do wyglądu filmu :>
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-07-2015, 15:09
Animacja wygląda przepięknie i dobrego wrażenia moim zdaniem nie psuje nawet wygląd Dinusia. Wierzę w Pixara, bo zwyczajnie nigdy się na nich nie zawiodłem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 24-07-2015, 21:17
http://www.filmweb.pl/news/Wszystko%2C+co+chcecie+wiedzie%C4%87+o+animacjach+Pixara+i+Disneya-112968
Trochę średniawo brzmi ten opis fabuły nowego Toy Story. Z kolei t-rexy z Dobrego dinozaura wyglądają całkiem ok, jesli weźmiemy pod uwagę paździerzowaty wygląd głównego bohatera. Wygląda na to, że ten wygląd dinusia to zamierzone działanie Pixara. Gigantic na pierwszy rzut oka tez nic ciekawego, ale za to Coco może być świetne. A sequel Nemo jest tak samo potrzebny jak sequel Aut. Czyli wcale.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
15-08-2015, 10:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2015, 10:35 przez Pelivaron.)
Sequel Nemo dla mnie nie istnieje, zwłaszcza że na pierwszy plan wysuwają tą irytującą Dory (której dla mnie mogło by nawet w jedynce w ogóle nie być i film by zyskał).
Opis Toy Story 4 przypomina trochę dwójkę, gdzie znowu ktoś gdzieś zaginął i zabawki ruszają na poszukiwania. Może być bardzo dobra, kolejna część albo totalne rozczarowanie.
15-08-2015, 11:31
wow, żaden z tych projektów nie brzmi ani trochę interesująco - czyżby jednak Pixar zaczął się mimo wszystko wypalać?
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-08-2015, 13:35
No w sumie teraz zaczął się wypalać, bo wrócił do łask świetnym "Inside Out".
15-08-2015, 13:53
Mogliby zrobić sequel o którejkolwiek innej postaci z "Gdzie jest Nemo", tylko nie o Dory. Lubiłbym ten film gdyby nie ona. Dla mnie to najbardziej drażniąca i irytująca, nieznośna postać ze wszystkich filmów Pixara.
Pozostałe tytuły wyglądają interesująco. Wolałbym jednak kiedyś zapowiadaną drugą część "Dawno temu w trawie" niż sequel "Iniemamocnych". Jeżeli jednak czekali tak długo to mogą mieć jakiś wyrąbisty scenariusz. Podobnie długo minęło zanim zdecydowali się na "Toy Story 3", więc i tu można spodziewać się perły. "Coco" z opisu bardzo, bardzo przypomina całkiem przyzwoitą zeszłoroczną "Księgę życia". Ale cieszy, że to oryginalny pomysł, z nowymi postaciami. Jestem dobrej myśli. Tak samo jak o "Good Dinosaur". "Toy Story 4". Czekam bardziej niż na nowe Star Wars. "Auta 3". O matko, Lasseter jest chyba zdesperowany, by zrobić w końcu w uniwersum Aut dobry film.
Maciek Niedźwiedzki, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2013.
15-08-2015, 15:34
Pomysł na Finding Dory bardzo spoko (Ed O'Neill w obsadzie)! Na Toy Story 4 też. Reszta mało mnie obchodzi. Good Dinosaur obejrzę na pewno, o Coco na razie nie wiem nic, reszta - Pixar popadł w sequelizację jak DreamWorks. :(
Po przecenianym Inside Out, który nie jest powrotem Pixara do arcydzieł pokroju trylogii Toy Story, żaden z nadchodzących projektów studia nie jest dla mnie must see. No może TS4. 17-08-2015, 11:10 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Incredibles (Pixar) | Pelivaron | 56 | 12,346 |
10-08-2024, 15:54 Ostatni post: Pitero |
|
| Co w duszy gra / Soul (2020, PIxar) | Pelivaron | 11 | 6,285 |
13-09-2021, 21:46 Ostatni post: Lawrence |
|
| Onward (Pixar) | Pelivaron | 30 | 6,970 |
06-07-2020, 20:01 Ostatni post: Kryst_007 |