Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Cóż tu sie rozpisywać. Malo kto nie oglądał i jeszcze mniejszej ilości się nie podobał (tak wiem że znajdują sie zawsze jacyś odszczepieńcy...;) :lol: ). Klasyk kina akcji i jedna z lepszych rół Arnolda Czarnepaznokcie. Duże giwery, dużo strzelania, gorący klimat (w sam raz do pogody ostatnio), no i jedna z fajneijszych postaci kosmitów - Predziek. Solidna porcja starej dobrej akcji z efektami specjalnymi nieprawdziwymi tylko tak gdzie były naprawde potrzebne. Dzisiejsze akcyjniaki nie mają już takiego kopa a szkoda.

Odpowiedz
Predator fajny jest.

ALE...

Mniej fajny niż Indy. A poza tym druga część Predzia bardziej mi się podoba od pierwszej.

Odpowiedz
Mnie w sumie też dwójka bardziej od jedynki się podoba. A z koleji Indy, Indym, a Predator, Predatorem to kompletnie inne filmy więc nie ma co ich ku sobie porównywać. ;)

Odpowiedz
Blade napisał(a):A z koleji Indy, Indym, a Predator, Predatorem to kompletnie inne filmy więc nie ma co ich ku sobie porównywać. ;)
Noo, w końcu zaczynasz gadać z sensem Blade :wink:
Przecież takie porównanie nie ma sensu, no chyba że to miał taki żart być 8)

A ja generalnie też wolę drugą, rzecz jasna nie znaczy to że jedynki nie lubię.

Odpowiedz
Jedynka wypas, dwójka też, choć dla mnie trochę gorsza od pierwowzoru. Czy słychać za oceanem może coś o 3 części Predatora? Zamiast stawiać na pojedynki obcych można znowu zrobić siekankę w mieście, w dżungli, czy na stacji kosmicznej, czy na innej planecie (np. Mars) :twisted: . Predator Rulezzzzzz :D
The Truth Is Out There

Odpowiedz
Jedynym drażniącym błędem dwójki był fakt, iż Predator odzywa się (powinien siedzieć cicho, wtedy jest znacznie bardziej tajemniczy i pasuje do wizerunku prawdziwego łowcy). No i dzięki dwójce mamy "Alien vs Predator"... hmmm ;)

Odpowiedz
Karol napisał(a):No i dzięki dwójce mamy "Alien vs Predator"... hmmm ;)
To jest poważny argument dla przeciwników tego filmu :D

Odpowiedz
W dwójce jest jakby wiecej akcji szczególnie pod koniec. A i Danny Glover spisal sie dobrze.

Odpowiedz
"Predator" jest do dupy i niczego innego. Jedynie muza Alana Silvestri to mistrzostwo.

A teraz mnie zakraczecie... ;)
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Kra Kra kraaaa !! :twisted:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
widzisz Adi, niektorzy preferuja kurczaki, a inni szlachetna dziczyzne;)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
:D:D - bo "Uciekające kurczaki" to wielki film jest, a łowy przerośniętego Jamajczyka z dredami, to jakieś niewiadomoco. Tam szlachetną dziczyzną jest Arnie :)

Odpowiedz
deina napisał(a):widzisz Adi, niektorzy preferuja kurczaki, a inni szlachetna dziczyzne;)
A co ze szlachetnymi kurczakami? :)

Odpowiedz
najszlachetniejsze kuraki, to mimo wszystko te, z dobrze przyprawioną skórką :)

Odpowiedz
Adi napisał(a):łowy przerośniętego Jamajczyka z dredami, to jakieś niewiadomoco.

Jak niewiadomoco jak wiadomoco. Pierwotna czesc mojej kobiecej natury mi to mowi:)

A szlachetny kurczak to kurczak po krolewsku, ewentualnie z migdalami. Z pewnoscia nie taki co zwiewa z talerza;)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
czy wiecie moze kiedy (lub czy wogole) wyjdzie specjalne, dwu plytowe wydanie Predatora 2 na dvd?
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
Z tego co wiem - w USA i w Anglii juz dawno wyszlo.
Do Polski pewnie dotrze albo za kilka lat, albo wcale :)
Ciekawe, czy - podobnie jak na swietnym, dwuplytowym wydaniu jedynki -
sa polskie napisy... Ja tylko czekam, az ktos wystawi Predatora 2 2DVD np.
na Allegro czy na polskim eBay'u - od razu kupuje, podobnie jak wspomniane
wydanie z czesci pierwszej. Bo sprowadzac z Anglii jednak wciaz za drogo...
A L () E E N

Odpowiedz
czesc pierwsza (2 dvd) juz mam od dluzszego czasu i teraz czekam na wydanie drugiej czesci (wyszla 18 kwietnia). pewnie do Polski wcale nie dotrze niestety. czy sa polskie napisy - tego nie wiem, ale to i tak nie ma znaczenia
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
Ja obie części Predatora zawsze chętnie oglądam, ale wolę tą drugą. Ma lepszy klimat i ciekawsze miejsce akcji. W Los Angeles można dopaść większą liczbę ofiar ;). Przestępcy, gliniarze i cywile są dobrym przedmiotem łowów. Jednak jakby na to nie patrzeć po wybiciu komandosów Predator obniżył sobie trochę poprzeczkę ;).
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Odpowiedz
Przyłączam się do opinii ogółu. Mi też druga część bardziej siępodobała, chociaż nie grała tam tak znana gwiazda jak Gubernator, ale może to nawet lepiej?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon