Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Oconnel napisał(a):a przy okazji, wiecie że pilot tego helikoptera gra w filmie Predatora? :D

Wiemy, wiemy. Informację masz pewnie z płyty bonusowej "Predator" 2dvd.
Dość dawno temu Adi zamieścił to w swojej analizie.
http://www.kmf.org.pl/fx/predatorr.html :)

Odpowiedz
Może nie do końca jest to news o Predatorze ale jednak. John McTiernan, rezyser Predka idzie do więzienia:

Cytat:John McTiernan going to Jail!
Date : September 25, 2007 Writer : Clint Morris

Sounds like John McTiernan won’t be signing up for too many pre-strike projects.

The “Die Hard” and “Predator” director – I could also say ‘Rollerball’ but the guy’s suffered enough without being reminded about the other mistakes he’s made – has been sentenced to four months in Prison for lying to the FBI about hiring disgraced private eye Anthony Pellicano to illegally wiretap producer Charles Roven.

Apparently McTiernan, who also helmed one of my favourite films 1990’s “The Hunt for Red October”, told the judge he didn’t deserve to go to jail because a) he didn’t commit that bad of a crime b) he suffers from depression.

Needless to say, the guy with the gavel slammed it down hard and let McTiernan know that he’ll meet a few people in the slammer who suffer from the blues. In other words, it’s a lame excuse for trying to squeeze out of the sentence.

"He (McTiernan) will certainly not be the only depressed man in custody," Judge Dale S. Fischer said during the Monday court hearing. "He has shown no remorse, just excuses."

The full story is up at Variety.

All I can say is, look out for the next big prison movie - - The man’s going to no doubt get inspired big time inside those walls. I feel it. I see it.

Odpowiedz

:lol:

Odpowiedz
:shock: :lol:

Nieźle się uśmiałem :D Oglądać ten skrót przez dwie minuty to niezły ubaw, ale oglądać to przez dwie godziny (czy ile tam trwa) to by musiała być niezła katastrofa :D

Odpowiedz
Stworek wygląda podobnie do pierwotnego zamysłu twórców predatora, przynajmniej mi się z tym skojarzył. CGI wyjątkowo tandetne, to jakas produkcja telewizyjna?

Odpowiedz
Dżizas... :P ostatnio tak sie smialem na "Klątwie doliny węży"
muzique

Odpowiedz
freak_outXP napisał(a):Trochę gorsze:
Pamiętam jak to wychodziło na wideo, stare dzieje.

Nie wiem czy to, czy inny rip-off, ale na tvnie też był film o maskującym się kosmicie w dżungli i oddziale komandosów :lol:

Tak się zastanawiam, co sobie myślą twórcy takich filmów? Że skoro Predator powstał 10 lat temu, to jest już tak stary że nikt tego nie pamięta?

Odpowiedz
możecie przetrząsnąć całą historie kina, ale gwarantuje wam - lepszego kadru nie znajdziecie:) ja nie żartuję.

[Obrazek: bicepsarnoldasl3.jpg]

Odpowiedz
Nie wiem czy jest takie pojęcie, jeśli nie, to je wprowadzam: MUSCLE EXPLOITATION. Objawia się również niemającym żadnego znaczenia eksponowaniem umięśnionych klat.

Odpowiedz
Mental, nie znasz sie, najlepsze ujecie w historii kina tez jest z Arnim, ale pochodzi Terminatora i pokazuje go celujacego "w ekran" z pistoletu z laserowym celownikiem. Wyraz twarzy, zajebisty plaszcz, giwera, zadymiona dyskoteka - nic tego nie przebije. A nie jakies tam prezenie mulow, jak sobie myje rece to mam podobne widoki.

Odpowiedz
military napisał(a):jak sobie myje rece to mam podobne widoki.
Jedną rękę masz białą a drugą czarną? :wink:

Odpowiedz
Mowie ze kiedy myje - po myciu sa juz tego samego koloru. ;)

Odpowiedz
military napisał(a):Mental, nie znasz sie, najlepsze ujecie w historii kina tez jest z Arnim, ale pochodzi Terminatora i pokazuje go celujacego "w ekran" z pistoletu z laserowym celownikiem. Wyraz twarzy, zajebisty plaszcz, giwera, zadymiona dyskoteka - nic tego nie przebije.

a zatem umówmy sie, że bicepsy są na drugim miejscu :)

Odpowiedz
patrząc na rękę Arniego dociera do mnie, dlaczego po otrzymaniu strzała od Predatora nie stracił ramienia :)

Odpowiedz
Patrząc na rękę Arniego dociera do mnie, że ma wielki biceps.

Odpowiedz
Dokładnie chyba zapomnieli już o Predatorze i o przysłowiu które mowi.."Choć byś krowie dał kakao, nie wydoisz czekolady".

Odpowiedz
Podczas oglądania filmu kadr ten sugeruje że to co komandosi spotkają podczas misji będzie miało przejebane:)
Bo po jej wykonaniu już niekoniecznie.

Odpowiedz
kadr ten prezentuje tylko jedno: bicepsy Schwarzennegera są wciąż mocne - mimo iż w przeciwieństwie do Commando czy Conana zasłonięto je koszulką :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
i to jest w nim najwspanialsze: powstał po to, by zaprezentować bicepsy Arnolda:) jak widać, każda okazja dobra:)

Odpowiedz
Obraz McTiernana to poezja w czystym wydaniu. Dobry pomysł z kosmitą polujacym na ludzi dla trofeów, umiejętne budowanie klimatu co brakuje w wielu tego typów produkcji. Niewątpliwie duzą zaletą filmu jest rola Arnolda. Ale na najwieksze brawa zasluguje Kevin Peter Hall, za to jak zaprezentował nam sposób bycia łowcy, to jak się porusza(biega, skacze). Wspaniałe dzieło które wpisało sie w annały swiatowgo kina.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon