Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Ja 1 raz widziałem Planetę Małp od Burtona, w postaci finału na Polsacie. Przełączam pilotem a tam małpy w mundurach. Ale gdy po latach oglądałem wszystkie Małpy od początku, i tak zapomniałem i zrobiło na mnie wrażenie zakończenie. Nawet jeśli było oczywiste, to działało na emocje. Zaskoczenie masz jedno, a jakościowa scena musi się bronić przy każdym seansie.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Jak pierwszy raz oglądałem T2, myślałem z początku, że Arnie jest tym złym. To były czasy :)

Odpowiedz
Nawiasem mówiąc, T2 miał świetny teaser. Panie, teraz już takich nie robio...
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jest temat o teaserach ;)

(10-06-2022, 17:57)Mefisto napisał(a): Akurat finałowe ujęcie Planety małp bardzo szybko przedostało się do popkultury, więc to trochę co innego niż opis Aliena.

Ja go nie znalazłem jak oglądałem w latach 90. I bym się wkurwił jakbym dziś zobaczył okładkę bez znajomości filmu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ted napisał(a):Nawet jeśli było oczywiste, to działało na emocje.
To oczywiste, że Tim Roth był jednocześnie na Ziemi Abrahamem Lincolnem?
Dirk napisał(a):Nawiasem mówiąc, T2 miał świetny teaser.
Fałszywa reklama. Jakiś technik-mechanik na pewno cały film czekał na scenę taśmy produkcyjnej i wyszedł z kina niezaspokojony.

Odpowiedz
(10-06-2022, 19:07)Dirk napisał(a): Nawiasem mówiąc, T2 miał świetny teaser. Panie, teraz już takich nie robio...

No nie robią. Żeby nie odbiegać tematycznie, to zobaczyłem oryginalny zwiastun pierwszego Predatora:

Cóż, dobra szkoła trailerowa. Fakt, nie ukrywają wyglądu Predatora w tym jego gęby bez maski, ale ledwie to są kilkusekundowe urywki, ze nie da się temu przypatrzeć porządnie. A wówczas zwiastuny dostępne były tylko w kinach. I też nie zdradzili jakiego pochodzenia jest Pred.

Odpowiedz
Ten zwiastun też by mi zjebał seans. Zresztą w czasach VHS jak nie czytało się prasy branżowej albo ktoś nie opowiedział to nie było innych spoilerów.
Dlatego takiego "Predatora" m.in. oglądałem na czysto, bez pojęcia o czym będzie.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oczywiście ten trailer zapowiada iście kałowy film, ale popatrzcie na komentarze. Wszyscy zachwalajo.

Odpowiedz
Amerykanów ciężko brać serio. Zresztą ogólnie jak się wchodzi na YT, jakie gówno by nie było to pochwały.

Odpowiedz
(10-06-2022, 18:59)Gieferg napisał(a): Jak pierwszy raz oglądałem T2, myślałem z początku, że Arnie jest tym złym. To były czasy :)

To Arnie nie jest tym złym w T2?! Ale jak to, przecież w pierwszym był!
Gieferg, ale beztrosko rzucasz spojlerami ;)

Najgorzej to moja mama potrafiła zaspoilować film mojemu bratu - i to akurat wspomnianego już tu "Obcego". Oczywiście to bardzo dawne dzieje.
Także ten, uważać trzeba nie tylko na zwiastuny, ale też na to, w czyim towarzystwie się ogląda.

Odpowiedz
OGPUEE napisał(a):zobaczyłem oryginalny zwiastun pierwszego Predatora

Ten zwiastun tylko potwierdza, ile oryginalny "Predator" zawdzięcza genialnemu soundtrackowi Alana Silvestriego.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dobrze gadają:

Odpowiedz
Te wszystkie #woke filmiki są tak samo irytujące jak te filmy, nikt jeszcze nie widział, ale już jest #woke i #rip.

Odpowiedz
Coś czuje, że ten śmieszny predatorek będzie ukoronowaniem filmowego woke gówna i potem będzie już tylko lepiej.

Żartuję oczywiście :)

Odpowiedz
Wait, czyli młoda, ładna Amazonka z plemiona Comanchów ma rozwalić łukiem i kamieniami Predatora, któremu nie dał rady uzbrojony po zęby i zaprawiony w boju oddział najlepszych komandosów dowodzonych przez Arnolda?

#girlpower

P.S. Jak oni zmasakrowali tę markę...

Odpowiedz
Tak. To już wiadome od roku :)

Odpowiedz
W sumie to może mieć jakiś comedic value.

Tak się zastanawiam które filmy mogą mieć największy pokład testosteronu, "toxic masculinity" i tego co tygryski lubią najbardziej i wiem że oryginalny Predator nigdy nie wyleci poza top3. Dałbym tam jeszcze Top Gun i Commando.

Odpowiedz
Normalnie myślałbym, że Predator też będzie kobietą ale... To przecież musi być zły samiec.
To by się dało uratować gdyby ona zabiła go fartem, wcześniej osłabionego przez samców z plemienia ale... Widać, że są fragmenty jak się "uczy walczyć". Jak to przypierdolą w stylu filmów 80s na VHS: czyli główna niemota w 3 dni treningow staje się biegła, by pokonać głównego złola - to będzie cyrk.

Liczę, że ona gdzieś tam ćwiczy od dawna, po kryjomu.

Odpowiedz
Pytam jak najbardziej serio: czy te "Predators" z Brodym warto oglądać? Podobno to niby kopia (nieudolna na pewno) oryginału.

Odpowiedz
Warto bo to w sumie nie jest zly film, jedynie final z Brodym udajacym Arnolda zenuje, ale calosciowo mozna zobaczyc.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon