Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
o ile wyślesz głos :D
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
(31-08-2011, 22:19)military napisał(a): Ciekawe, czy gdyby Pred wyszedł dziś, zrobiłby wrażenie na ludziach przyzwyczajonych do przeładowania efektami i adhd-montażu.

Nie zrobiłby. Przecież dostaliśmy quasiremake czyli Predators i zrobił wrażenie tylko na dzieciach neo.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Predators nie zrobiłby na nikim wrażenia nawet w roku 1850.

Odpowiedz
(31-08-2011, 23:17)Mental napisał(a): Jak będzie plebiscyt 100 najlepszych filmów epoki eighties, "Pred" ląduje u mnie na pierwszym miejscu. Na drugim "The Thing" - tak tylko uprzedzam ;)

Nie bedzie tak lekko, Termek/Die Hard/Zabojcza Bron/jakies 300 innych filmow zaslugujacych na pudlo. Predek bedzie u mnie wysoko, ale juz teraz wiem, ze plebiscyt best of 80' to bedzie orka z dyszlem i homontem na plerach :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(31-08-2011, 23:17)Mental napisał(a): Jak będzie plebiscyt 100 najlepszych filmów epoki eighties, "Pred" ląduje u mnie na pierwszym miejscu. Na drugim "The Thing"

Chyba będę musiał zagłosować podobnie, ewentualnie zamienić The Thing na Die Hard

Odpowiedz
Aliens, Terminator, Die Hard - Predator dopiero gdzieś za ich plecami, prawdopodobnie zaraz za nimi,a przed Batmanem i Lethal Weapon. Przynajmniej na mojej liście.

Cytat:i zrobił wrażenie tylko na dzieciach neo.

dzieci neo to ci, którzy piszą tego typu komentarze.

Odpowiedz
(01-09-2011, 22:45)Gieferg napisał(a): dzieci neo to ci, którzy piszą tego typu komentarze.

Boli Cię, że Ci się taki szajs podoba? :)

Bez wycieczek osobistych proszę. Ma być spokój!
Danus

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Obadajcie, co ludzie robią ze stali, zużytych części samochodowych, łańcuchów od motora itp! Zajebioza do sześcianu i szał estetyczny. Można takie coś zamówić za ciężkie pieniądzory. Prawdziwa sztuka, a nie parujące gówno i miska do prania wraz z drabiną w Zachęcie :)

[Obrazek: predator-2.5m.jpg]

A pod linkiem sam miód.
sam miód

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
czyta Janusz Kozioł, ścieżka lektorska pochodzi ze starego, pirackiego VHSa:

Zauważyliście jak generał puszcza oko do Arnolda po stwierdzeniu:
"Najwidoczniej zboczyli z kursu" ? Przypadek, ale w świetle tego co się później okaże dość zabawny.

Odpowiedz
Piękne czasy, kiedy filmy dla dorosłych nie tłumaczono jak wieczorynek.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Pamiętam tego lektora, gdyż miałem kiedyś właśnie tego pirackiego VHSa:)
Dzięki za przypomnienie Gieferg lat młodzieńczych, oraz to dlaczego nie powinno się oglądać filmy z lektorem, nie ważne jak fajnie są one tłumaczone.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ten sam głos soczyście czytał Split Second. Oczywiście później trafiłem na kilka totalnie spedalonych tłumaczeń, bez "wielkiej pieprzonej broni" i kilku innych cudeniek...

Odpowiedz
Czytał też min. rozszerzoną wersję Aliens na TVNie w 1998 roku, Pulp Fiction na Canal+ (to najlepsze tłumaczenie), Judge Dredda na VHS, piracką wersję Rambo 2 i Szklanej Pułapki. W ogóle jeden z najlepszych lektorów, szkoda że na wydaniach DVD/BD prawie się nie pojawia (mam z nim tylko Draculę Coppoli).

Cytat:oraz to dlaczego nie powinno się oglądać filmy z lektorem

Po piewsze - dlaczego?
Po drugie - co to u licha za łamana polszczyzna?

Odpowiedz
Bo lektor to najgorsze co może być w filmach na równi z dubingiem. Psuje odbiór filmu, zagłusza oryginalną ścieżkę dźwiękową, umniejsza wydźwięk wypowiadanych dialogów. Chyba tyle.

Odpowiedz
So what? Są filmy, które zawsze chętnie obejrzę z lektorem i Predator (do którego mam już trzy ścieżki lektorskie - Gudowski, Knapik, Kozioł - i poluję na kolejne) się do nich zalicza, dotyczy to oczywiście tylko produkcji z ubiegłego stulecia, mniej więcej do połowy lat 90-tych, które widziałem po kilka/naście/dziesiąt razy w tym z napisami oczywiście też.

Odpowiedz
Co z tego? Zadawanie tego pytania w kontekście tak wielkiego filmu jak Predator zahacza o wielkie WTF:)

Odpowiedz
Ty mi tu nie gadaj o WTFach panie "Battle LA 10/10" :)

Odpowiedz
Przyganiał kocioł garnkowi, panie Expendables 10/10.

Odpowiedz
To się dobrali panowie "Commando 10/10" :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Predmo.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon