Predators (Robert Rodriguez)
To, że dwójka jest filmem lepszym to nawet nie podlega wątpliwości.
Niestety nie zmienia to faktu, że Rodriguez wypiął się na 2 i zrobił kontynuację 1. Kontynuację niestety wyglądającą jak sen niedorozwiniętego fana Predatora.

Wstydź się Robercie.
Zresztą oglądałem ostatnio jego film o kamieniu spełniającym życzenia. Jak koleś, który kręci takie gówna, może nakręcić dobry film o Predatorach?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Co z tego ze się wypiął skoro w żaden sposób tego nie pokazał w filmie?

Odpowiedz
A to trzeba jakoś pokazywać, że się wypięło na dwójkę, czy wystarczy dać do zrozumienia, iż film jest kontynuacją jedynki i nic nie wspominać, że Predator odwiedził ziemię jeszcze w innym miejscu niż dżungla z jedynki?.

Odpowiedz
Cytat:A to trzeba jakoś pokazywać

Trzeba :P Póki w samym filmie nic na to nie wskazuje, Rodriguez może nawet utrzymywać, że Predators to kinowa wersja Gumisiów i tak samo będzie mi to wisieć i powiewać jak to co mówi o P2.

Odpowiedz
Dziwne rozumowanie:\
Nie zmienia to jednak faktu, że Predators to cuchnąca do dzisiaj kupa której nie mam zamiaru oglądać drugi raz. No chyba, ze ktoś mi za darmo BD sprawi na prezent, to być może zerknę:)

Odpowiedz
A mówiłeś wcześniej że i tak kupisz na BD bo to jednak Predator :P

Odpowiedz
Nie, jednak nie! Ostatnio przypomniała mi się scena finałowego starcia Twardziela Brodyego z Predem, która na szczęście skutecznie odstraszyła mnie od zakupu tego filmu. Za darmo bym przygarnął, nie inaczej:)

Odpowiedz
A Terminatora Salvation jakoś kupiłeś :P

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):A Terminatora Salvation jakoś kupiłeś :P
Bo ma fajny Steelbook:P

Odpowiedz
Cytat:Predators jest filmem ZDECYDOWANIE lepszym od P2.

Niezły żarcik, masz takich więcej?

Odpowiedz
Phil napisał(a):Predators jest filmem ZDECYDOWANIE lepszym od P2
Jakkolwiek nie pałam sympatią do P2, film ma sporo zapadających w pamięć, klimatycznych scen. Z Predators zostało mi w głowie tylko traumatyczne wspomnienie roli Fishburne'a. Brrrrrr.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):W żaden sposób jej nie zaprzecza więc nic nie stoi na przeszkodzie by tak to traktować.

Tylko, że wiesz babka grana przez Brage wspomina o Dutchu a nie wspomina, że pozniej Pred urządzał masakre w LA. Dziwne nie ? W miescie polowal na niego cały specjalny zespół a ona wspomina tylko najemnika z dzungli.

EDIT - już dalej to napisano.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A wg mnie film daje radę i nie sili się na pretensjonalność.
Spokojnie mogę sobie go zapuścić raz na miesiac, bo to porządny film przygodowy, a ja lubię filmy przygodowe.
Czy ktoś zaprzeczy, że bohaterowie mieli niezłe przygody? :razz:
Jedynka była przygodowa, dwójka nie, no i wyżej wymieniony.
Słaby punkt - Twardy Adrien z rakiem krtani porozumiewajacy się onlinerami.
Takiemu kolesiowi daje się z liścia na przywitanie - wtedy od razu normalnieje i częstuje fajkami.
Ps.
Laurence daje radę, mi się podobał, niezły przypał choć wg scenariusza został zdjęty z ekranu w durny sposób. Lubię scenę jak chichocze w swojej kryjówce i brzuch mu się trzęsie... <ok>

Odpowiedz
unknown napisał(a):A wg mnie film daje radę
Brawo. Tylko widzisz, mnóstwo tutaj ludzi, dla których czas zatrzymał się na epoce VHS, a podnieś rękę na pierwsze części Predzia czy takiego Johna McClane'a, to zaczną rozróbę jak Obrońcy Krzyża, hłehłe...

Odpowiedz
Anielski_Pyl napisał(a):...ludzi, dla których czas zatrzymał się na epoce VHS...

Jesli epoka VHS jest tu synonimem dobrego kina... Znaczy, że co ? Trzeba kupować i dostrzegać plusy w kazdym gównianym dzisiejszym filmie bo mamy inna epoke ? inne standardy ?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie. Bo wiele osób pewne, hmm, sympatyczne filmy z przełomu lat 80/90 podbija do miana arcydzieł, których w ogóle nie czuję, np. Die Hard, Predatory, czy o zgrozo - trylogia Indiana Jones.

<koniec offtopu>

Odpowiedz
unknown napisał(a):Takiemu kolesiowi daje się z liścia na przywitanie - wtedy od razu normalnieje i częstuje fajkami

Caly tekst o kinie przygodowym, to takie pieprzenie o Helenie, ale za ten tekst masz plusa <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Tylko widzisz, mnóstwo tutaj ludzi, dla których czas zatrzymał się na epoce VHS, a podnieś rękę na pierwsze części Predzia czy takiego Johna McClane'a, to zaczną rozróbę jak Obrońcy Krzyża, hłehłe...

Hłehłehłe... ale jesteś mega zakurwiście inteligentny. Wiedz, że ja każdemu, kto kwestionuje kultowość ery vhs w tak denny sposób jak ty, odwalam łeb od tułowia, a tułów od reszty ciała, a potem traktuję zwłoki chlorem, żeby proces rozkładu stracił smród zgnilizny. Dla własnego dobra lepiej udawaj głuchoniemego, bo kaleki oszczędzam ;)

Odpowiedz
O to właśnie mi chodziło, mówiąc o Obrońcach Krzyża :D

Odpowiedz
Cytat:Caly tekst o kinie przygodowym, to takie pieprzenie o Helenie, ale za ten tekst masz plusa
Pewnie ze pieprzenie ale to mój stały argument - moja Helena pyta "to co sobie dziś obejrzymy", a ja na to - "Jak to co? Jakiś przygodowy".
No weź sobie w drinkowo-nagrodowy weekend zapuść jakieś rozkminianie bulu egzystencji i że świat do dupy przez niemożliwość zrozumienia co inny homo sapiens knuje, a może kocha...
W kinie liczy sie przygoda, marzy mi się "Ania na zielonym wzgórzu 875" tylko świat filmu jeszcze nie dojrzał...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości