Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Cytat:No i co z tego, że zrobił ze space jockeyów kombinezon dla albinosów?

To z tego, że zapie**olił. Po całości.
I nie dość, że zrobił z nich kombinezon, to jeszcze tego kombinezonu w filmie praktycznie w ogóle nie wykorzystał.

Odpowiedz
(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): No i co z tego, że zrobił ze space jockeyów kombinezon dla albinosów?
1979: Komnata space jockey'a... woow ten kosmita wygląda w pytkę, gigantyczny, mocno nie ludzki, mimo niby-humanoidalnej sylwetki, jakaś trąbka, zrośnięty z fotelem, kurcze jakie to fajne i obce.

2012: FUUUUUUUU.

Odpowiedz
(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): W ogóle pitolenie o jakiejś spuściźnie i dziedzictwie sagi Alien pachnie mi tak niesmacznym fanatyzmem, że szok.
Twoje słowa pachną ignorancją. Nie masz pojęcia o kinie? To nie zabieraj głosu na jego temat, to bardzo proste. Buziaczki!

Odpowiedz
O, odpisaliście mu, fajnie. Mi się nawet nie chciało.

Odpowiedz
http://bloody-disgusting.com/news/3198662/heres-what-the-prometheus-chestburster-was-supposed-to-look-like/

Cytat:(...) we have a visual rendering of what a chestburster might have looked like in the film via a piece of concept art. If you’ll remember (...), the chestbursting was intended to occur during a sex scene between Shaw and Holloway.

[Obrazek: prometheuschestburst.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zbyt brutalne. Zbyt groteskowe. Zbyt mroczne. Zbyt ponure. Zbyt agresywne. Zbyt logiczne, sensowne, trzymające się kupy, mające ładunek emocjonalny, po prostu nie pasujące do familijnego filmu o odkrywaniu tajemnic ludzkości.

Ile jeszcze takich rzeczy wydostanie się na światło dzienne? I czy w ogóle jest jakaś szansa, by dorwać tekst Spaihtsa w całości?

Odpowiedz
Heh, oglądam Enhancement Pods i okazuje się, że w wersji Spaihtsa Holloway gubi się na statku, a po wielu godzinach znajdują go bez hełmu. Później okazuje się, że podczas nieobecności został zapłodniony przez obcego.

Nie zdejmuje hełmu jak idiota, David nie zachowuje się totalnie losowo.

Czemu to ma sens, a to, co na filmie, nie ma sensu?

Odpowiedz
(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): No i co z tego, że zrobił ze space jockeyów kombinezon dla albinosów?

No i co z tego że Scott ekstremalnie badziewnie rozwinął wątek Space Joskeyów?

(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): Ma mnie to obchodzić?

Fana science-fiction, ba nawet fana filmu, powinno obchodzić gwałcenie filmu-monumentu.

(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): W ogóle pitolenie o jakiejś spuściźnie i dziedzictwie sagi Alien pachnie mi tak niesmacznym fanatyzmem, że szok

Pachanialoby fanatyzmem gdyby Alieny nie mialby spuscizny i dziedzictwa. Ale je mają wiec pisanie o nich to nie fanatyzm.

(17-10-2012, 20:53)paj napisał(a): Poluzujcie gumki w majtkach, bo zdaje się uwierają niektórych

Poluzujmy, niech zrobią remake ojca chrzestnego z Eddiem Murphym jako Vito Coreone oraz z... ucharakteryzowanym Eddiem Murphym jako Michael i Sony

Odpowiedz
Mogą sobie robić w hollywood dowolne rimejki przecież. Kto ich powstrzyma, ty?

Muszę sprecyzować - tak Alien to bardzo dobry film i zainspirował sto tysięcy podobnych tematycznie obrazów, co nie znaczy, że nie można zrobić z tym tematem dowolnej rzeczy. Scott ma do tego oczywiste i niezbywalne prawo i jęczenie różnych frustratów w internecie naprawdę nie ma żadnego znaczenia.
Najzabawniejsze jest to, że film jednak zarabia i będzie zarabiał na dvd, blu ray. Pewnie bedzie druga część i znowu część z was będzie wymądrzać jak to Scott zgwałcił legendę Aliena. Już nie mogę się doczekać. Lubię się czasem pośmiać z ludzi traktujących kinematografię jak jakąś religię. Na tym forum są zdaje się przynajmniej dwie religie - Heat i Alien. Obie pachną fundamentalizmem.

Odpowiedz
Cytat:Scott ma do tego oczywiste i niezbywalne prawo
No akurat w sensie dosłownym prawa do kręcenie czegoś z uniwersum Aliena są zbywalne :) Chyba, że chodzi o to, że Scott jest ojcem Aliena i tylko on ma moralne prawo kręcić kolejne filmy gwałcące legendę.

Odpowiedz
Cytat: Scott ma do tego oczywiste i niezbywalne prawo i jęczenie różnych frustratów w internecie naprawdę nie ma żadnego znaczenia.

Publiczność ma prawo nie lubić jego filmu i jęczenie różnych frustratów w internecie naprawdę nie ma żadnego znaczenia.
Cytat:Lubię się czasem pośmiać z ludzi traktujących kinematografię jak jakąś religię.

Po co tu wchodzisz? To forum KMF, a nie ZPLCOJF - Zbieraniny Przypadkowych Ludzi Czasem Oglądających Jakieś Filmy.

Odpowiedz
Cytat:Najzabawniejsze jest to, że film jednak zarabia i będzie zarabiał na dvd, blu ray.

Hahaha, ale zabawne. A wiesz co jest zabawniejsze? Transformersy lepiej zarabiają więc zapewne tym bardziej nie należy na nie narzekać. Hahaha, ale zabawne, no nie mogę...

Pojechałeś koleś po bandzie teraz.

Odpowiedz
Chce wam się tak? To już trwa od co najmniej dziesięciu stron. Ja tam staram się zapomnieć o tym dziełku i idzie mi to całkiem nieźle, tylko te cholerne 'nieprzeczytane posty' przypominają mi, że Scott spłodził tego potworka i zaglądam tu nie wiadomo po co ;(

Odpowiedz
(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): Mogą sobie robić w hollywood dowolne rimejki przecież. Kto ich powstrzyma, ty?

Ja nie twierdziłem że nie mogą i ja nich nie powstrzymam, ja moge tylko gówno nazwać gównem i to robię.

(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): co nie znaczy, że nie można zrobić z tym tematem dowolnej rzeczy

Nie twierdziłem że nie mogą robić gówna, tylko że zrobili gówno i jest obciach. Kobiety też mogą zostawac kurwami, jesli się jednak nimi staną to nie ma w tej sytuacji nic złego, skoro mogą?!?

(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): Scott ma do tego oczywiste i niezbywalne prawo i jęczenie różnych frustratów w internecie naprawdę nie ma żadnego znaczenia

Nie twierdziłem że Scott nie ma prawa robić filmu-gówna i brukać legendy, tylko że zrobił film-gówno i zbrukał legendę. Nie twierdziłem też, że nazywanie przeze mnie gówna - gównem ma znaczenie, tylko że gówno nazywam gównem.

(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): Najzabawniejsze jest to, że film jednak zarabia i będzie zarabiał na dvd, blu ray

To nie jest zabawne tylko smutne, że film-gówno będzie zarabiał, bo w tych plastikowych czasach wielu sie spodobał, a wielu innych jest zdania że to film-gówno, ale i tak chce mieć w kolekcji wszystkie filmy z tego universum.

(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): Pewnie bedzie druga część i znowu część z was będzie wymądrzać jak to Scott zgwałcił legendę Aliena

Nazywanie filmu-gówna, filmem-gównem to nie wymądrzanie sie, tylko zacna czynność.

(22-10-2012, 12:35)paj napisał(a): Lubię się czasem pośmiać z ludzi traktujących kinematografię jak jakąś religię

Nie trzeba traktować kinematografii jak religii, by stwierdzić oczywistość że pierwsze Alieny to monument w historii kinematografii. Gdyby kinematografie traktowano jak religie, to Ridley Scott już dawno by za Prometeusza zginął w wyniku wybuchu samochodu-pułaki.

Odpowiedz
Pomijając sensowność wracania do tematu, w zasadzie zgadzam się z przedmówcą.

Swoją drogą, paj - czyżby zbieżność nicków z osobą zaciekle broniącą Prometeusza na innym forum, muzycznym nie była przypadkowa?;>

Odpowiedz
Prometheus jest tak monstrualnie głupi, że przyznawanie sie do lubienia go to tak jakby sie przyznawać że sie lubi disco-polo. W takim wypadku lepiej nie bronić go śmiesznym argumentem paja "Zespół X miał prawo nagrać taką muzykę", tylko sie lepiej w poczuciu wstydu nie przyznawać.

Odpowiedz
Nie no spoko. Jak się komuś film podoba to jego problem. Ja szczerze mówiąc sam mam gdzieś legendę Aliena, sorry. Gdyby to był chociaż dobry film nie miałbym specjalnie nic przeciwko niekonsekwencji w stosunku do "poprzednich części". Ale to przecież jest debilny film, sam w sobie, bez względu na to do jakiego uniwersum go przypniemy.
Dlatego też, jedyny mój problem z żerowaniem na legendzie Aliena dotyczy marketingu filmu. Wcale mnie nie śmieszy, że film zarabia i pewnie powstanie kolejna część. To smutne, bo sankcjonuje głupotę.

Odpowiedz
(19-10-2012, 16:40)slepy51 napisał(a): http://bloody-disgusting.com/news/3198662/heres-what-the-prometheus-chestburster-was-supposed-to-look-like/

http://imageshack.us/a/img222/2762/prometheuschestburst.jpg

Zaleciało Cronenbergiem. Ale wyje..na scena by była.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jon Spaihts Prometheus Script
http://www.Prometheus-Movie.com/uploads/112142280-Alien-Engineers.pdf

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon