Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,488
Liczba wątków: 67
(19-03-2012, 01:05)Mierzwiak napisał(a): Film zapowiada się coraz gorzej czy ma coraz słabsze trailery? Bo jeśli to drugie, to who cares? :)
Jedno i drugie. Oczywiście dalej czekam, ale póki co jest gorzej niż było.
19-03-2012, 01:07
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,528
Liczba wątków: 30
(19-03-2012, 00:43)raven.second napisał(a): Znowu to samo. A czy w najzwyklejszej ciężarówce z węglem na pace znajdziesz wyposażenie rodem z nowej karetki pogotowia? Nie.
(19-03-2012, 00:44)Lawrence napisał(a): Może dlatego, że Nostromo to był frachtowiec, który już swoje przelatał, a Prometeusz to statek badawczy, który wybiera się na ważną i bardzo drogą misję. To i sprzęt i technologicznie są do przodu.
To są tylko i wyłącznie Wasze, NACIĄGANE, wyjaśnienia "błędów" scenariuszowych. Ja się tego specjalnie nie czepiam bo film o przyszłości powstały, w dzisiejszych czasach, gdzie mamy podwieszane monitoramy CRT wyglądałby komicznie no ale jakieś niezgranie pozostaje w umyśle.
Jeszcze odnośnie trefnego argumentu "superjednostki": na tej superjednostce mamy też trójwymiarowy, przestrzenny interfejs. Nostromo niby było tak przestarzałe i denne, że nie ma tam ani hologramów ani takiego interfejsu?
No ludzie, o czym Wy piszecie. To jest epoka lotów w kosmos, na granice wszechświata, wielkich statków kosmicznych a Wy stwierdzacie, że statek badawczy ma lepsze "monitory" niż "robotniczy" bo jest co? Bo jest międzygwiezdnym statkiem dla "roboli"?
Jak już pisałem- argument "drozszości" i przeznaczenia, chybiony.
(19-03-2012, 00:45)Gieferg napisał(a): Widząc taki pojazd spodziewasz się, że jest wyposażony we wszelkie najnowsze zdobycze techniki?
Widząc dziś na drodze Autosana czy Jelcza nie wierzysz, ze może mieć na pokładzie GPSa?
Doprawdy osłabiacie mnie tą prymitywną argumentacją.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-03-2012, 01:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:19 przez shamar.)
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
Cytat:To są tylko i wyłącznie Wasze, NACIĄGANE, wyjaśnienia "błędów" scenariuszowych.
Czyś ty oszalał? Chłopaki jeden i ten sam mocarny argument ci podali.
Cytat:Wy stwierdzacie, że statek badawczy ma lepsze "monitory" niż "robotniczy" bo jest co? Bo jest międzygwiezdnym statkiem dla "roboli"?
Dokładnie tak. Starszy mojego kumpla od 30 lat wypompowuje gówno z szamba i nigdy klimatyzacji w środku nie miał.
19-03-2012, 01:20
CGI Paul Walker
PS - żeby nie było, że jestem uperdliwcem dla zasady.
O ile mnie pamięć nie myli, w Aliens jest scena gdzie Hicks i ekipa przeglądają na stole mapę-siatki korytarzy w "2D". Czy baza na obcej, kolonizowanej planecie też nie powinna być wyposażona w najnowsze , najwyższej jakości zastosowania techniczne?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-03-2012, 01:26
Gotham Savior
Stop, wróć! Dyskutować możemy jedynie Promek-statek naukowców - Nostromo-stary statek roboli. A mój przykład z brakiem klimy rozstrzyga spór.
19-03-2012, 01:28
CGI Paul Walker
(19-03-2012, 01:20)Anielski_Pyl napisał(a): Czyś ty oszalał? Chłopaki jeden i ten sam mocarny argument ci podali.
Argumentacja, że w przyszłości na jednych kosmicznych statkach są monitory CRT a na drugich "monitory" holograficzne jest... śmieszna, dziecinnie śmieszna.
No chyba, że "sarkazowałeś".
(19-03-2012, 01:28)Anielski_Pyl napisał(a): A mój przykład z brakiem klimy rozstrzyga spór.
Ok. I got it.
19-03-2012, 01:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:31 przez shamar.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(19-03-2012, 01:26)shamar napisał(a): Czy baza na obcej, kolonizowanej planecie też nie powinna być wyposażona w najnowsze , najwyższej jakości zastosowania techniczne?
Powinna, ale tym samym pytasz się, dlaczego w filmie z lat 80-tych nie ma współczesnego CGI.
Nie pytaj dlaczego w Alien i Aliens nie ma technologii z Prometeusza, co jest z deczka idiotyczne, ale dlaczego takowa jest w Prometeuszu, skoro w Alien i Aliens jej nie było. Odpowiedź jest prosta - jest, bo Scott może sobie na nią pozwolić a wtedy nie mógł. A że gryzie się to z tamtymi filmami? Trudno. Raz, że można to mimo wszystko jakoś usprawiedliwić, a dwa - nie ma takiej rażącej przepaści jak między starymi a nowymi Star Wars. Dla mnie osobiście to nie problem.
(19-03-2012, 01:07)Mefisto napisał(a): Oczywiście dalej czekam, ale póki co jest gorzej niż było.
To pewnie przez te treści które niepokoją też Anielskiego. Dla mnie film zapowiada się tak samo, niczego nowego o fabule się nie dowiedzieliśmy, jest tylko więcej pytań.
19-03-2012, 01:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:38 przez Mierzwiak.)
Gotham Savior
Cytat:To pewnie przez te treści które niepokoją też Anielskiego.
A widzisz :) Mefisto potwierdza, że niepokojące treści w trailerze są i nie wyjąłem ich sobie z odbytnicy.
A paradoks technologiczny to w przypadku shamara czepialstwo na maksa.
19-03-2012, 01:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:39 przez Anielski_Pyl.)
CGI Paul Walker
(19-03-2012, 01:34)Mierzwiak napisał(a): Nie pytaj dlaczego w Alien i Aliens nie ma technologii z Prometeusza, co jest z deczka idiotyczne, ale dlaczego takowa jest w Prometeuszu, skoro w Alien i Aliens jej nie było.
To było celowo odwrócone pytanie, zadane sarkastycznie, wobec Waszych idiotycznych pseudowyjaśnień. Serio, nie widać?
Jak już napisałem- nie mam z tym problemu ale poczucie braku ciągłości będzie. Włączysz sobie Prometeusza, gdzie jeżdżą palcami po hologramach 3D a później Aliena, gdzie mamy monitorki z grafiką z Atari.
Będzie się gryzło.
19-03-2012, 01:43
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Rzecz w tym że w dalszym ciągu nie wiemy czym są te niepokojące treści. Tajemnica większa niż to coś co wyciągnięte zostało z brzucha Noomi :)
(19-03-2012, 01:43)shamar napisał(a): Jak już napisałem- nie mam z tym problemu ale poczucie braku ciągłości będzie.
Tego się nie da uniknąć. Jasne, gdyby Scott chciał, to wszystko włącznie z wyświetlaczami byłoby jak w Alienie, ale chyba sam bym się na coś takiego nie zdecydował.
19-03-2012, 01:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:47 przez Mierzwiak.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,385
Liczba wątków: 128
Shamar napisał(a):Doprawdy osłabiacie mnie tą prymitywną argumentacją.
Zgadnij czym ty mnie osłabiasz.
19-03-2012, 01:46
Gotham Savior
Cytat:Włączysz sobie Prometeusza, gdzie jeżdżą palcami po hologramach 3D a później Aliena, gdzie mamy monitorki z grafiką z Atari. Będzie się gryzło.
No w świętą dupencję! Stronę temu napisałeś, że film okaże się coroczną masówką i niczym nadzwyczajnym (wniosek: film cię nie grzeje), a tutaj nagle takie bzdeciki mają ci dokuczać? Albo jesteś wyjątkowo niekonsekwentny, albo to ja wieczorem zamiast gripexu wziąłem pigułę do herbaty i szaleję.
19-03-2012, 01:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 01:51 przez Anielski_Pyl.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,488
Liczba wątków: 67
(19-03-2012, 01:34)Mierzwiak napisał(a): Dla mnie film zapowiada się tak samo, niczego nowego o fabule się nie dowiedzieliśmy, jest tylko więcej pytań.
No ja się dowiedziałem, bo nie śledzę każdego newsa i nie mam, jak Craven ściągniętych 50-ciu wersji skryptu. Wszystko bazuję na tym, co widzę.
Co widziałem w teaserze: ciekawy, niepokojący i właśnie stawiający mnóstwo pytań montaż, w którym co prawda paru elementów można się domyśleć, ale nic na 100%.
Co widzę w pełnoprawnych zwiastunach: że albo będzie wiało sztampą, albo typowo danikowskim kretynizmem. I pytań, wątpliwości też jest mniej, bo pokazali za dużo szczegółów i właściwie całą fabułę na stół wyłożyli.
19-03-2012, 02:18
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Mefisto napisał(a):albo będzie wiało sztampą, albo typowo danikowskim kretynizmem.
Dochodzę do podobnego wniosku. Oto jakaś zakochana parka paleoastronautów znajduje rysunki naskalne i są tak podnieceni odkryciem, że chwytają się za ręce na znak miłości (suchar nr 1). Wkrótce w tajnej bazie zbierają się naukowcy, którzy popisują się, że mają interaktywne-dotykowo-lansiarskie ekrany i wygłaszają teksty w stylu "To zaproszenie" (Ja: "Pierdolisz, laska") - suchar nr 2. Potem coś tam, coś tam (suchar nr 3) i potem uruchamiają jakąś technologię, której nie powinni uruchomić (suchar nr 4) i potem ziemia się rozstępuje i pojawia się statek kosmiczny (suchar nr 5) i potem laska mówi "źle zrobiliśmy" (suchar nr 6) i potem coś tam, coś tam i koniec.
Wieje bidą ;)
19-03-2012, 08:32
Fhtagn
Liczba postów: 5,361
(19-03-2012, 01:43)shamar napisał(a): Jak już napisałem- nie mam z tym problemu ale poczucie braku ciągłości będzie. Włączysz sobie Prometeusza, gdzie jeżdżą palcami po hologramach 3D a później Aliena, gdzie mamy monitorki z grafiką z Atari.
Będzie się gryzło.
Nie, nie będzie się gryzło i nie będzie żadnego braku ciągłości. Wsiadasz do karetki pogotowia, która dopiero co trafiła do szpitala od firmy produkującej karetki, a po chwili wsiadasz do starego tira z węglem. Albo inaczej - z brudnego, zagraconego tira z węglem wsiadasz do przestronnej furgonetki wojskowej, gdzie jest czysto i jest od groma broni masowej zagłady. Albo jeszcze inaczej - z przemytniczego frachtowca, dostosowanego do potrzeb grupy zaufanych ludzi wchodzisz do wojskowo-badawczej jednostki.
To też się gryzie? Omg, każdy film z tej serii się gryzie, -100/10, wyrzucam płytki przez okno, Scott/Cameron/Fincher/Jeunet to idioci i debile.
19-03-2012, 10:40
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Ogólnie mam gdzieś, jak bardzo będzie to spójne z Alienem - wystarczy że będzie dobrym filmem samym w sobie - ale spójności raczej nie będzie, bo Prometeusz rozgrywa się na ile, 50 lat przed Alienem? Więc o ile można by przełknąć wytłumaczenie, że Nostromo to rzęch, a Prometeusz to nowy pojazd, gdyby filmy rozgrywały się w tym samym czasie, to nawet 20-letni rzęch z Aliena powinien mieć technologię porównywalną z nowym statkiem z Prometeusza.
19-03-2012, 10:47
Fhtagn
To porównaj Nostromo/Sulaco z Aurigą. Tam różnica w czasie jest jeszcze większa, niż 50 lat, a nikt nie płacze, że Auriga w żadnym stopniu nie różni się od pozostałych dwóch statków. Btw, czy przypadkiem na tej stacji orbitującej koło Ziemii Ripley nie siedziała w holograficznym parku, czy czymś takim? Bo pamiętam, że odpoczywała na ławce w otoczeniu roślin, a obok rozciągał się widok na park czy inne zielone tereny...
19-03-2012, 11:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 11:13 przez raven.second.)
Stały bywalec
Liczba postów: 779
Liczba wątków: 1
Ja nie widzę sensu w ogóle sobie tego tłumaczyć, bo i po co. Toż to tylko film. Takie rzeczy są czasami nieuniknione. Podobne wrażenie miałem podczas Gwiezdnych Wojen to co działo się w nowej trylogii wydawało się być bardziej rozwinięte technicznie od tego co było w starej mimo, że raczej powinno być odwrotnie, ale who cares. Tak już jest i tyle.
A ten brytyjski trailer b. fajny. Chodź przestaje już oglądać materiały z tego filmy gdyż nie chce go całego znać przed pójściem jeszcze do kina. Wolę się potem miło zaskoczyć na seansie.
19-03-2012, 11:18
Captain Skullet
Liczba postów: 20,385
Liczba wątków: 128
Cytat:Btw, czy przypadkiem na tej stacji orbitującej koło Ziemii Ripley nie siedziała w holograficznym parku, czy czymś takim?
Przypadkiem siedziała.
19-03-2012, 11:21
Fhtagn
Zatem sprawa załatwiona. Hologramy były, tylko zastosowanie inne.
(19-03-2012, 01:43)shamar napisał(a): Włączysz sobie Prometeusza, gdzie jeżdżą palcami po hologramach 3D a później Aliena, gdzie mamy monitorki z grafiką z Atari.
A później Aliens, gdzie Ripley siedzi w parku będąc na orbicie nad Ziemią.
19-03-2012, 11:27
|