Niektórzy trolują dla zasady, ja zamierzam się dobrze bawić w kinie.
19-03-2012, 11:29
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Ridley zrób rimejk Aliena w czyde, z full CGI bo ludzie się czepiają o hologramy!
Niektórzy trolują dla zasady, ja zamierzam się dobrze bawić w kinie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-03-2012, 11:29 Cytat:Przypadkiem siedziała. No bez jaj. Ekran z tylną projekcją uznajesz za "holograficzny"? Równie dobrze mogła siedzieć przed monitorem z wygaszaczem-akwarium - napisałbyś, że pływała w holograficznym oceanie? 19-03-2012, 11:53
I tak oto military zrobił grunt pod następną, nic nie wnoszącą dyskusję :)
WIDMO
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 19-03-2012, 11:55 (19-03-2012, 11:53)military napisał(a):Cytat:Przypadkiem siedziała. "czy czymś takim" 19-03-2012, 13:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 13:19 przez Gieferg.)
to nie był żaden hologram, tylko zwyczajny rzut dżungli na ścianę z jakiegoś projektora i tyle :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-03-2012, 18:49
A czemu nie? Mogliby to łatwo wytłumaczyć: CRT możesz rzucać o ścianę i wytrzyma, LCD się niszczy z byle powodu i ma martwe piksele.:) Poza tym lepsze już LCD niż hologramy, które po prostu nie będą istnieć, a jeśli będą, to nigdy nie staną się tak funkcjonalne jak tradycyjne ekrany (z tego samego powodu, z którego Kinect i Wiimoty nie wypchnęły z rynku padów, wyglądających z grubsza tak samo od 1982 roku).
19-03-2012, 19:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 19:01 przez military.) (19-03-2012, 19:00)military napisał(a): A czemu nie? Mogliby to łatwo wytłumaczyć: CRT możesz rzucać o ścianę i wytrzyma, LCD się niszczy z byle powodu i ma martwe piksele.:)To debilne wyjaśnienie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. (19-03-2012, 19:00)military napisał(a): Poza tym lepsze już LCD niż hologramy, które po prostu nie będą istnieć, a jeśli będą, to nigdy nie staną się tak funkcjonalne jak tradycyjne ekrany (z tego samego powodu, z którego Kinect i Wiimoty nie wypchnęły z rynku padów, wyglądających z grubsza tak samo od 1982 roku).Tia... I maszyna cięższa od powietrza nigdy nie będzie mogła latać. Nie da się również dolecieć na Księżyc. Udowodnione naukowo. M.in. przez największego polskiego matematyka. 19-03-2012, 19:33 Cytat:I maszyna cięższa od powietrza nigdy nie będzie mogła latać. Holograficzny ekran ma taką funkcjonalność jak samolot machający skrzydłami. 19-03-2012, 20:00
military, czekam na dzień, w którym nie będziesz wyciągać swoich przemyśleń z tyłka, chociaż jak na razie nic nie zapowiada, by ten stan miał się zmienić :)
(19-03-2012, 19:00)military napisał(a): Poza tym lepsze już LCD niż hologramy, które po prostu nie będą istnieć, a jeśli będą, to nigdy nie staną się tak funkcjonalne jak tradycyjne ekranyWłaśnie dlatego w Prometeuszu (o ile chcesz traktować ten i jakikolwiek inny film jako w miarę poważną wizję przyszłości) masz tradycyjne wyświetlacze ORAZ trójwymiarowe hologramy, które pełnią określoną funkcję. Najlepszym tego przykładem jest fragment skanu statku Jockeyów - lepszej formy rezultatu takiego skanu aniżeli w formie hologramu 3D nie znajdziesz. (19-03-2012, 19:00)military napisał(a): z tego samego powodu, z którego Kinect i Wiimoty nie wypchnęły z rynku padów, wyglądających z grubsza tak samo od 1982 roku)Ale wiesz że na chwilę obecną nie można mówić o tym, że jest choćby szansa na to, by pady zostały wypchnięte z rynku? Wiesz dlaczego? Bo nie ma dla nich alternatywy. Gdyby Kinect i Move obsługiwały 100% gier moglibyśmy o tym rozmawiać, a tak? Nie wiem czemu o tym wspominasz. A tak, motyw tyłka :P Co do Aliens i Weaver siedzącej na tle ściany wyświetlającej las - można to było rozwiązać w bardzo prosty sposób i najpierw nakręcić Weaver faktycznie siedzącą na ławce gdzieś w plenerze, po czym przejście od pleneru do poczekalni z już wyłączonym hologramem załatwić montażem albo green screenem, ale może Cameron o tym nie pomyślał, a może byłoby to za dużo dla sporego jak na tamte czasy budżetu. Niemniej gdyby kręcił to dzisiaj, na pewno nie ograniczyłby się do zwykłej ściany. ![]() "Chujnia!", "Disney!", "Gówno!" i "Padaka!" za 3... 2... 1... :) 19-03-2012, 20:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 21:54 przez Mierzwiak.) Cytat:Właśnie dlatego w Prometeuszu (o ile chcesz traktować ten i jakikolwiek inny film jako w miarę poważną wizję przyszłości) masz tradycyjne wyświetlacze ORAZ trójwymiarowe hologramy, które pełnią określoną funkcję. W przeciwieństwie do ciebie ja jeszcze tego filmu nie widziałem. Cytat:Niemniej gdyby kręcił to dzisiaj, na pewno nie ograniczyłby się do zwykłej ściany. Więc całe szczęście, że Aliens powstał w '86, bo dziś byłby avataropodobnym kupsztalem. Swoją drogą, motyw tylnej projekcji mówi o miejscu tyle, ile nie powiedziałby żaden wypierdziany z komputera hologram 3D. Mówi, że stacja, w której przebywała Ripley, jest tak mała i ciasna, że ekran to jedyna możliwość ucieczki od klaustrofobii i spotkania z naturą. Trójwymiarowy hologram byłby denną popisówą - typowym avatarowym gównem. 19-03-2012, 22:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 22:10 przez military.)
Mel jako aktor skończył się na Payback. Tak samo jak Scott, który zaczął rozmieniać się po Gladiatorze. Jak za sprawą Promka nie będzie znów wśród rozgrywających, to nie będzie już nigdy. A co do tej Naomi R-coś, to nie widziałem jej jeszcze w żadnym filmie, ale jako kobieta wybitnie mi się nie podoba :/
19-03-2012, 22:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2012, 23:09 przez Anielski_Pyl.) (19-03-2012, 22:07)military napisał(a): Trójwymiarowy hologram byłby denną popisówą - typowym avatarowym gównem. Boyle pokazal taka zabawke w Sunshine i wyszlo zajebiscie, ale tam nie chodzilo o efekt dla samego efektu, bo to w tym zazwyczaj lezy problem. (19-03-2012, 22:55)Mental napisał(a): Na okładce nowego EMPIRE jest Mel! Radujmy się! To pikus, spekulacje odnosnie piatki!!! Nawet dziadek Glover i stryjek Mel beda bardziej zajebisci niz 99% wspolczesnych amerykanskich gieroi :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-03-2012, 01:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2012, 01:30 przez Bucho.)
Za dużo gadacie o "Prometeuszu". Za dużo pierdolicie bzdur, krótko mówiąc. Wiem, co mówię, bo sam przez to przechodziłem, jarając się jak głupi "Public enemeis". I po co to? Teraz się zacznie dosłownie wylew i erupcja syfu - klipy, plakaty, fotki, pamperki, bezmózgie wywiady, znowu klipy. Moja rada jest taka - zapomnijcie o tym filmie, w lipcu zasiądziecie z pustą głową, wyposzczeni i będzie zajebiście. Inaczej zabijecie ten film i potem będziecie udawac, że wam się podobał, podczas gdy ja wam powiem, że był chujowy, a wy mi nie uwierzycie i powiecie, że mam spierdalać ;)
20-03-2012, 01:47 Jutro obadam sprawe Zabojczej Broni i dam znaka.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-03-2012, 01:57
"Empire" w ogóle super się czyta. Ale robię to tylko na stojąco, wertując strony. Niestety całe pismo strasznie drogo kosztuje.
20-03-2012, 01:57
nie no, w UK jest tanie :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-03-2012, 04:04 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,176 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,752 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |