Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
(19-03-2012, 22:07)military napisał(a): W przeciwieństwie do ciebie ja jeszcze tego filmu nie widziałem.
Ale trailer chyba obejrzałeś? Bo piszę wyłącznie o rzeczach, które tam widać.

Odpowiedz
No cóż, ja w trailerze widziałem tylko hologramy które pełnią funkcję "ale to będzie wyglądało w 3D".

Odpowiedz
Rozmowy z osobami które kierują się jedną zasadą - zjebać wszystko co się da, nie zważając na (bez)sens wypowiedzi przestały mnie bawić, zatem mówię pas, może ktoś inny będzie chciał walczyć z twoimi mądrościami :)

Odpowiedz
Jeśli ktoś chce walczyć z opinią, to jest, mówiąc delikatnie, kompletnym i nieuleczalnym idiotą.

Odpowiedz
Mieć opinię, a - powtarzam - kierować się wyłącznie chęcią zjebania czegoś za wszelką cenę to dwie różne rzeczy. Zresztą powinienem się wycofać w momencie, gdy napisałeś że będzie chujnia, bo osoby siedzące na krzesłach nakręcone są tak samo jak w AVP <pada na ziemię powalony dawką głupoty>

Wracając do konkretów, mam wrażenie że Scott zrobi nam psikusa i rozbijający się statek Space Jockeyów nie jest tym samym co w Alienie, ot wydarzenia w Prometeuszu będą stanowić wskazówkę co mogło się stać, że tamten statek się rozbił. Inna rasa przybyła na planetę i spotkało ją to samo, co ludzi?

Odpowiedz
Byłoby fajnie, ale jestem niemal pewien, że dostaniemy tą samą planetę i ten sam statek co wygeneruje szereg dziur do samodzielnego łatania przez fanów wobec Aliena.

Ale przynajmniej żaden debil nie zarządził monitorów CRT :D

Odpowiedz
Cytat:Mieć opinię, a - powtarzam - kierować się wyłącznie chęcią zjebania czegoś za wszelką cenę to dwie różne rzeczy.

Widzę że lepiej znasz moje zamiary niż ja sam. Jak mnie wkurzają takie lemingi, co uważają że potrafią myśleć za innych.

Odpowiedz
(20-03-2012, 10:11)military napisał(a): Widzę że lepiej znasz moje zamiary niż ja sam. Jak mnie wkurzają takie lemingi, co uważają że potrafią myśleć za innych.

Od kiedy lemingi uważają, że potrafią myśleć za innych?! o.O

Odpowiedz
Robią to tylko lemingi specjalnej troski.:)

No cóż, wkurzył mnie Mierzwiak, pisałem w afekcie. Sorry. Po prostu nie wmawiaj mi, że robię coś z innych pobudek niż w rzeczywistości. Już pisałem, że wisi mi zgodność z oryginałem i mam po prostu nadzieję na solidny film, niekoniecznie na dobry prequel. Choć wolałbym, żeby pokazana technologia współgrała z tym, co widać w oryginale, bo moim zdaniem za bardzo to ona nie współgra. Koniec, kropka.

Odpowiedz
I uważasz, że lepiej w sztuczny sposób robić jakieś retro-futurystyczne pierdy w nowym filmie, niż zdawać sobie sprawę, że Alien powstał w 1979 roku? Przez takie myślenie dwa oba filmy w 2012 roku miałyby nierealistycznie przedstawioną technologię. Na szczęście twórcy Prometeusza nie poszli tą drogą i technologia w tym filmie będzie współczesnym wyobrażeniem o przyszłości. Zupełnie tak jak w Alienie z 1979 roku.

Odpowiedz
Cytat:I uważasz, że lepiej w sztuczny sposób robić jakieś retro-futurystyczne pierdy w nowym filmie, niż zdawać sobie sprawę, że Alien powstał w 1979 roku?

Tak. Po prostu lubię tę stylistykę. A jeśli uważasz, że to nie będzie 'realistyczne', to mogę cię zapewnić, że za 30 lat z takim samym politowaniem będziemy patrzeć na Prometeusza.

Odpowiedz
Proszę ile poruszenia potrafi wywołać trailer. :) Jestem ciekaw czy ten temat dobije do setki przed premierą filmu? :P
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-03-2012, 10:07)Craven napisał(a): Byłoby fajnie, ale jestem niemal pewien, że dostaniemy tą samą planetę i ten sam statek co wygeneruje szereg dziur do samodzielnego łatania przez fanów wobec Aliena.

Nie zacytuję teraz, ale Lindelof na bank powiedział, że to nie jest planeta z Aliena, ani nie jest to też ten sam statek.

Odpowiedz
(20-03-2012, 11:23)military napisał(a):
Cytat:I uważasz, że lepiej w sztuczny sposób robić jakieś retro-futurystyczne pierdy w nowym filmie, niż zdawać sobie sprawę, że Alien powstał w 1979 roku?

Tak. Po prostu lubię tę stylistykę. A jeśli uważasz, że to nie będzie 'realistyczne', to mogę cię zapewnić, że za 30 lat z takim samym politowaniem będziemy patrzeć na Prometeusza.

Niezupełnie. Inaczej patrzę na 30-letni film a inaczej na film nowy. Pewne rzeczy wybaczam starym filmom. Jeśli natomiast ktoś dzisiaj robi film za nic mając współczesne pojęcie o technologii to jest dla mnie obiektem drwin.

Odpowiedz
Gdyby Scott miał pojęcie o technologii, wiedziałby że w kosmosie bohaterowie nie mogliby po prostu chodzić po statku kosmicznym. Rozumiem, że nie oglądasz np. X-menów, bo ich twórcy nie mają pojęcia o biologii ani fizyce.

To tylko film.

Odpowiedz
(20-03-2012, 12:35)military napisał(a): Gdyby Scott miał pojęcie o technologii, wiedziałby że w kosmosie bohaterowie nie mogliby po prostu chodzić po statku kosmicznym.
Że bo czemu? Zakładamy sztuczną grawitację, jak w milionie innych SFów.

(20-03-2012, 12:35)military napisał(a): Rozumiem, że nie oglądasz np. X-menów, bo ich twórcy nie mają pojęcia o biologii ani fizyce.
Zawieszenie niewiary. Zupełnie mylisz temat. Przypominam, że to Ty wyskoczyłeś z głupotami pokroju ładowania monitorów CRT na Prometeuszu.

Odpowiedz
Panowie, wiecie tak jak i ja, że ten dialog to już nawijka dla nawijki od co najmniej strony :)

Odpowiedz
Z jednej strony - robisz założenie, że jest sztuczna grawitacja (choć nie da się jej uzyskać na statku o takiej budowie jak Prometeusz; jeśli zakładasz że się da, to równie dobrze możesz wierzyć w czary). Z drugiej - nie tolerujesz niezgodności z możliwościami techniki. Z trzeciej mówisz o zawieszeniu niewiary - w filmie mogą znajdować się dowolne głupoty, jeśli tylko będzie się trzymał kupy. Z czwartej strony - kiedy dochodzi do kwestii zachowania spójności z poprzednią częścią serii - nie, stop, nie można dawać monitorów CRT.

Tu nie możesz zawiesić niewiary ani zrobić założenia, że w tej rzeczywistości, owszem, wykorzystują CRT. Więc masz linię czasu, w której CRT wyewoluowało w hologramy i LCD, a potem w CRT. Bo to lepsze niż przedstawienie świata, w którym po prostu wykorzystuje się monitory CRT. CRT sprawiłoby, że film stałby się chujowy. Przeczysz sobie w dosłownie każdym zdaniu.

Odpowiedz
(20-03-2012, 12:50)military napisał(a): Ale bredzisz, tego się po prostu nie da czytać na trzeźwo.
Póki co sam serwujesz festiwal debilizmu oczekując, że film w 2012 nie wprowadzi płaskich monitorów, bo w innym filmie z przed 33 lat ich nie było.

Czym innym jest aspekt świata typu - mamy statki kosmiczne, napęd FTL, sztuczną grawitację a czym innym jest wpychanie tam monitorów CRT. Może jeszcze kasetowego boomboxa dać murzynowi? Weź kilka spokojnych wdechów i opamiętaj się.

Odpowiedz
Wytłumacz mi, co jest debilnego w wyrażaniu życzenia, żeby zachowano stylistykę spójną z jednym z najbardziej wizualnie charakterystycznych filmów s-f w historii? Poważnie pytam.

I druga rzecz: na tej samej zasadzie możesz powiedzieć, że ktoś będzie debilem, twierdząc, że jakiś reżyser w 2012 roku zrobi czarno-biały film rozgrywający się we współczesności.

A co do inwektyw - usunąłem. Nawet nie mam zamiaru ubliżać ci między wierszami, tak jak ty robisz to w każdym poście. Po prostu nie na tym polega dyskusja. Nie warto robić z siebie zaperzonego ćwoka w rozmowie o monitorach z trailera jakiegoś bzdurnego filmu. Szkoda, że uważasz inaczej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon