Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
koronex1989 napisał(a):z uwagi na to że historia nie będzie się skupiać głównie wokół Obcego a na innym gatunku potwora nad którym pracuje Giger, jakoś to przeboleję
Podsumowując: Obcy potrzebuje R, a inny obcy nie. Dlaczego? A bo tak :lol:

Odpowiedz
Ekipa Scotta przebywająca w Pinewood Studios nie próżnuje. Według SkyMovies zbudowali oni 2,5 metrowego animatronicznego Space Jockeya bazując na oryginalnym designie z pierwszej części i wskazówkach H.R. Gigera. A co do samego mistrza to bierze on udział w projekcie ale jedynie jako konsultant. Według źródła na jakie powołuje się SkyMovies, widzowie będą pod wrażeniem wielkiej głowy odpowiedzialnej za pilotowanie tytułowego Prometeusza.

źródło: zakazanaplaneta.pl

Odpowiedz
koronex1989 napisał(a):No wiesz jakby tak Ridley wzorował się na pierwszej części obcego którą wyreżyserował to być może murzyna trochę przetrzyma :wink:

Oby tylko nie zginął w równie idiotyczny sposób jak Parker :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Na imdb dziś zmieniono status z "pre-production" na "Filming" więc jeśli można im wierzyć to się zaczęło.Nareszcie...

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Jak+%22Prometeusz%22+wiąże+się+z+serią+%22Obcy%22-72220

Chyba w dobrym temacie piszę...

W każdym razie, szanse, że film chociaż w minimalnym stopniu będzie przypominał Odyseję albo nawet pierwszego Obcego są nikłe. Ambitniejsze kino sf ma swoich wielbicieli, ale nikt ich nie traktuje poważnie. Jak znam życie to dostaniemy PG13 gniota, byle tylko osiągnął zysk.

Odpowiedz
Jak pisałem pod tym newsem - jest jedynie nadzieja, że się FOX nie będzie bardzo wtrącał w trakcie realizacji i Scott zrobi chociaż unrated na dvd po swojemu.

Bardziej sceptyczna półkula podpowiada mi jednak, że to tylko kampania promocyjna, a efekt będzie taki jak zwykle.

Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś wspominał, że autorem zdjec bedzie Wolski. Może być klimatycznie.

( pomyliłem tematy )
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wiadomo od daaawna.

Odpowiedz
Damon Lindelof mówi co nieco o Prometeuszu:

http://www.alienprequelnews.com/2011/06/damon-lindelof-talks-prometheus-it-is.html
koronex1989

Odpowiedz
Gotowy film a to co mówi scenarzysta/reżyser to dwie różne rzeczy, które często nie mają ze sobą nic wspólnego, ale nie ukrywam że słowa Lindelofa brzmią kurewsko obiecująco, bo gość prezentuje niesamowicie sensowne podejście do kwestii prequeli, przy okazji w jednym zdaniu zawierając cały bezsens tego co zrobił George Lucas.

Odpowiedz
Oczywiście może wyjść różnie (choć przypuszczam, że jeśli tak to głównie z winy FOXa - tylko też trzeba zauważyć, że FOX filmu nie produkuje, a studio Scotta, więc aż tak się nie powtrącają), ale jak dla mnie jest to chyba najlepiej się zapowiadający blockbuster ostatnich lat. Świetna obsada, ekipa, wygłaszane ze wszystkich stron ambicje o chęci stworzenia czegoś nietuzinkowego.

Jestem napalony jak meksykańska kobyła!

BTW. pamiętacie te ploty o jakiejś "głowie", która miałaby sterować statkiem czy coś w ten deseń? Brzmi goofiasto, wiem. Tak czy siak, gdzieś wyczytałem plotę, że to właśnie ona nazywać się będzie Prometeusz i że na podstawie swoich własnych, niezrealizowanych projektów do "Diuny" (ale tej Jodorowsky'ego) stworzył ją nie kto inny jak Giger.

Odpowiedz
Cytat:BTW. pamiętacie te ploty o jakiejś "głowie", która miałaby sterować statkiem czy coś w ten deseń? Brzmi goofiasto, wiem. Tak czy siak, gdzieś wyczytałem plotę, że to właśnie ona nazywać się będzie Prometeusz i że na podstawie swoich własnych, niezrealizowanych projektów do "Diuny" (ale tej Jodorowsky'ego) stworzył ją nie kto inny jak Giger.

Raczej nie:
http://www.alienprequelnews.com/2011/06/ridley-scott-confirms-prometheus-is.html
Część tekstu:
Scott also confirmed, as we've previously only speculated, that Prometheus is the name of the ship in the movie and that the ship is sent out into space by a large company much like the "company" (Weyland Yutani) we know from the Alien franchise.
koronex1989

Odpowiedz
Daniken = Fail. Niestety zaczyna to wyglądać głupkowato.

Odpowiedz
Czemu? Nie śledzę książek tego gościa ale twierdzenie, że ludzie pochodzą od wyższej cywilizacji jest cąłkiem logiczne.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W którym miejscu?

Odpowiedz
Właśnie w tym, że mogą pochodzić od "wyższej cywilizacji" :) Chyba nie wierzysz, że od Adama i Ewy ?
A kto wie czy tzw. Bóg to nie jest "obca cywilizacja"

Ale racja, odnośnie filmu, głupkowato wygląda to, że ludzie zostali stworzeni przez SJ. Choć równie durne było niewolnictwo "pod" predatorami.

Odpowiedz
Mnie się to podoba, lakoniczne "Space Jockeye stworzyli ludzi" można opowiedzieć na tysiąc sposobów i może to być albo żenujące albo genialne.

Póki co Prometeusz faktycznie wygląda na świeże sci-fi i kolejne skrawki informacji tylko zaostrzają mój apetyt na ten tytuł.

Odpowiedz
Szczegóły fabuły wywołują u mnie mieszane uczucia. Z jednej strony bardzo się cieszę, bo tak jak napisał Mierzwiak, wygląda to na coś świeżego, ale z drugiej strony mam obawy, że wyjdzie z tego nieoglądalny stolec.

Odpowiedz
Wydaje mi się, że ten opis jest prawdziwy. Wszystkie wcześniejsze wypowiedzi na to wskazują i tytuł nawiązujący do mitologii miałby jak najbardziej sens.

Scott może i nie zrobił od jakiegoś czasu dobrego filmu, ale ten pan kiczu raczej nie kręci (oprócz "Legendy" powiedzmy), a poza tym to jego powrót do SF, więc ja tam jestem nastawiony pozytywnie.

Odpowiedz
Jeżeli opis fabuły jest prawdziwy, to tytuł jest banalny i durny. Wychodzi bowiem na to, że ludzie w momencie nazywania statku mieli już świadomość, że w trakcie wyprawy załoga będzie uczestniczyć w wariacji greckiego mitu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon