Gorman: All we know is that there's still no contact with the colony, and that a xenomorph may be involved.
Frost: Excuse me sir, a-a what?
Gorman: A xenomorph.
Hicks: It's a bughunt.
Fani... :)
-- Laozi
25-03-2012, 11:38
|
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
|
|
Hudson: Is this gonna be a standup fight, sir, or another bughunt?
Gorman: All we know is that there's still no contact with the colony, and that a xenomorph may be involved. Frost: Excuse me sir, a-a what? Gorman: A xenomorph. Hicks: It's a bughunt. Fani... :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 25-03-2012, 11:38
Daleko mi do bycia fanem Alienów, uważam, że pierwsze trzy filmy są w pytkę dobre i tyle. Ni cholery nie pamiętam tego dialogu z Aliens, w pamięci pozostało, że bohaterowie mówili o obcym jako o bestii, albo "tym czymś".
25-03-2012, 13:39
The URL contained a malformed video ID.
-- Laozi 25-03-2012, 18:35
Wonderconowy exclusive z paroma nowymi ujęciami:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-03-2012, 22:36
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
27-03-2012, 23:10
I cytacik z Ridleya:
Cytat:Right now I don?t know where we are. The question is, do you go for the PG-13, or do you go for what it should be, which is R? Financially it makes quite a difference, or the risk makes quite a difference, and yet you also have to apply the question ? if you soften it, will you financially suffer? As opposed to just going for the throat and gambling. Essentially, it?s kinda R. The little bastards will still get in anyway, so what?s the difference? It?s not just about blood, it?s about ideas that are very stressful. I?m not an idiot, but I?ll do everything I can to get the most aggressive film I can.Wydaje mi się że i tak będzie Rka. Zawsze mogą dać PG-13 i walnąć sci-fi monsters, sci-fi violence i inne bzdury w uzasadnieniu, ale jeśli w grę wchodzą bolesne zgony związane z mutacjami, deformacje ciała, jakieś stwory wyciągane z Noomi i mroczny, niepokojący klimat (oby!) to MPAA może nie być takie łaskawe, a i Scott nie będzie w stanie aż tak pociąć filmu, żeby było PG-13. 29-03-2012, 11:43
Scott może mieć mało do gadania. Po obejrzeniu masy wywiadów z tym gościem można dojść do wniosku, że jego ogólnie satysfakcjonuje to, że na dvd wyda sobie wersję 5-godzinną, więc dopóki ma taką możliwość, wersję kinową jest w stanie oddać w ręce producentów.
29-03-2012, 12:29
Z jego perspektywy to w sumie przewrotnie sensowne - dostaje dużo kasy i może zrobić film jaki mu się podoba. A że do kin trafi jakaś okrojona wersja - jego to nie obchodzi, pewnie w domu ma własną salę kinową i ma kina dla mas gdzieś.
29-03-2012, 13:01 (29-03-2012, 13:01)Craven napisał(a): Z jego perspektywy to w sumie przewrotnie sensowne - dostaje dużo kasy i może zrobić film jaki mu się podoba. A że do kin trafi jakaś okrojona wersja - jego to nie obchodzi, pewnie w domu ma własną salę kinową i ma kina dla mas gdzieś. I ma rację. Jak dla mnie może sobie być w kinie przycięte jeśli musi o ile tylko na blu-ray dostanę właściwą wersję (a w przypadku Scotta jest to więcej niż prawdopodobne). W kinie obejrzę tylko raz, to do wersji na płycie będę potem wracał. 29-03-2012, 15:30
Noomi strasznie wygląda na tej okładce
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-03-2012, 15:33 Cytat:Noomi strasznie wygląda na tej okładce Bo generalnie do bycia urodziwą jej daleko... Cytat:W kinie obejrzę tylko raz, to do wersji na płycie będę potem wracał. Kogo to obchodzi, jak i ile będziesz oglądał? Załóż sobie osobny temat i tam prywatę uprawiaj. Skończ z chamstwem. Nie chcę tu widzieć "przypierdalania się do użytkowników" (z taką adnotacją mi ten post zgłoszono). Jak nie zluzujesz, warny polecą hurtowo, bo to nie pierwsza skarga, a ja odnoszę wrażenie że wprowadzasz naprawdę niezdrową atmosferę i co drugiej osobie działasz na nerwy ;) Snuff 29-03-2012, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2012, 16:05 przez Snuffer.)
A mnie się uroda Rapace podoba. Wygląda jak twarda babka. Brakuje teraz takich w kinie. Dobrze wyszła na zdjęciu.
29-03-2012, 15:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2012, 16:07 przez military.)
Mi też się Noomi podoba, ale na tym zdjęciu wygląda jak jakiś... android
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-03-2012, 15:57
Po takiej dawce fotoszopa każdy by wyglądał jak android :)
-- Laozi 29-03-2012, 15:58
Rapace w jakiś sposób kojarzy mi się z młodą Weaver. Nawet nie że jest jakoś specjalnie podobna, po prostu jakiś taki specyficzny typ urody.
29-03-2012, 16:01
A ja się wyrwę i napiszę, że dla mnie ważne jest, aby i kinowa wersja nie była jakaś przycięta i "ugrzeczniona". Gdyż dla mnie nawet najlepszy sprzęt nie zastąpi atmosfery w kinie. I tak to mogę sobie tylko pomarzyć co to wtedy było po raz pierwszy na wielkim ekranie w kinie oglądać "Alien" czy "Aliens".
29-03-2012, 16:51 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Alien (1979) reż. Ridley Scott | Anonymous | 362 | 64,264 |
16-05-2026, 20:15 Ostatni post: Westcoast |
|
| Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott | military | 1,201 | 254,861 |
07-03-2024, 14:24 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |