Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
(11-04-2012, 17:30)MauZ napisał(a): ja właśnie tak robię. (...)nie czytam newsów/tekstów/dyskusji o tym filmie i tak dalej.
...

Tak przypadkowo, wstrzeliłeś w ten temat i postanowiłeś odpowiedzieć na przypadkowy post. Zamknij oczy.

[Obrazek: prometheus-mural.jpg]

[Obrazek: prometheus-ship.jpg]

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(11-04-2012, 17:22)nawrocki napisał(a): Ja proponuję najzdrowsze podejście - olać wszystko, co związane z filmem (fotki, trailery, viralove materiały, dyskusje na forum) i pójść do kina bez wyrobionej przed seansem opinii :)

Dokładnie, Tak zamierzam zrobić, potem wybrać się do kina i mieć przez 2 h banana na ryju podczas seansu filmu.

Odpowiedz
No, nie wiem, Scott w jednym z wywiadów już prawie, że się przyznał, iż w kinach nie zobaczymy jego wersji :)

Odpowiedz
Zobaczymy, czy nie do kina i tak trzeba będzie pójść, najwyżej obejrzy się potem "właściwą" wersję na Blu-ray.

Odpowiedz
(11-04-2012, 18:35)Mierzwiak napisał(a): Zaczynam rozumieć czemu Anielski sfiksował :)

on był nie teges już jak tu przyszedł :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ale ogólnie o co chodzi i co się stało?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(11-04-2012, 19:44)Mefisto napisał(a): on był nie teges już jak tu przyszedł :P

True.

@Lawrence: Anielski_zamulacz wyleciał / się wyrzucił z forum.

Pierwsza fotka dziwna, strach się bać. Druga fajna.

Odpowiedz
Pierwsza fota... Prometeusz z dziurą w miejscu wątroby? :>

Odpowiedz
Taaa, poza tym interesujący wyciąg z tej samej fotki: http://img838.imageshack.us/img838/126/toph2ndmural.jpg

Odpowiedz
@Craven To, że Anielski sfiksował i dostał, czy też poprosił o bana to wiem. Mnie bardziej intryguje skąd nagle po tak wielkim fapowaniu się "Prometeuszem", nagle pojawiają się jakże odmienne opinie, mówiące o gównie i rozczarowaniu roku? :/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Skąd? Bo jest kolorowo, disnejowsko, młodzieżowo z wypas hologramami na statku i tematyką o kosmitach.

Odpowiedz
(11-04-2012, 23:00)Lawrence napisał(a): @Craven To, że Anielski sfiksował i dostał, czy też poprosił o bana to wiem. Mnie bardziej intryguje skąd nagle po tak wielkim fapowaniu się "Prometeuszem", nagle pojawiają się jakże odmienne opinie, mówiące o gównie i rozczarowaniu roku? :/

E ja tam od początku się o Danikena ciskam. Ale w ocenianie przed premierą się nie włączam.

Odpowiedz
A kto mówi o gównie? Szczególnie, że Scott poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Niemniej fakt faktem, że im więcej info o filmie, tym większa wtopa się zapowiada.

Odpowiedz
Cytat:Scott poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Przy Robin Hoodzie zszedł :P

Cytat:fakt faktem,

Nie ma mowy o żadnych faktach w tym zakresie.

Odpowiedz
Scott jest kozak jeśli dostanie dobry scenariusz, dlatego o "Counselora" nie boję się ani trochę - będzie epa. W przypadku "Prometeusza" właśnie co do Lindelofa mam ewentualne wątpliwości.

Odpowiedz
Ciekawe też jak bardzo za scenariusz odpowiada Jon Spaihts który pisał pierwsze wersje skryptu. Sam Lindelof mówił, że pewne rzeczy pozostały a że tamten gość napisał beznadziejny Darkest Hour to nie napawa zbyt optymistycznie.

Zresztą niedawno pojawił się wywiad z pierwotnym scenarzystą:

http://collider.com/jon-spaihts-prometheus-world-war-robot-interview/157982/
koronex1989

Odpowiedz
Pierwotny scenariusz Darkest Hour nie był tak beznadziejny. A jego Shadow 19 jest absolutnie zajebisty. Więc gość potrafi pisać... Boję się tylko, że przez Danikenowskie pierdy i Darkest Hour koleś może przepaść razem z Shadow 19.

Odpowiedz
To będzie genialny film jeśli scenariusz pisze ten co napisal Darkest Hour :) Czekam podwójnie. A nie potrójnie, bo inny powód to Fassbender.

Odpowiedz
(12-04-2012, 10:42)Gieferg napisał(a): Przy Robin Hoodzie zszedł :P

Bo poddał się producentom i zrobił normalny film, a nie to co początkowo zakładano. Prometeusz jest jednak z tego co czytam niemalże autorskim projektem i w dodatku powrotem do źródeł.

Odpowiedz
Śledzę forum avpgalaxy i wynika że film zgodnie z oczekiwaniami ma PG-13 a czas trwania zamyka się w godzinie i 59 minutach(bez napisów końcowych)
koronex1989

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon