17-11-2022, 12:55
|
Quentin Tarantino
|
|
Uwierzę jak zobaczę. H8 i OUATIH miały już być przemontowywane i rozszerzane do postaci seriali, potem miał być "Bounty Law" (w książce jest sporo fajnego dobra o nim), teraz jeszcze coś... Quentin zawsze bardzo dużo zapowiadał, a realizował najwyżej co piąty pomysł. Jak jak zrobi i pokaże to dopiero się ucieszę, nie wcześniej.
A czytał ktoś tą jego najnowszą książkę? Bo dla mnie Tarantino robi się coraz bardziej zadęty i pretensjonalny w swoich opiniach.
17-11-2022, 13:17 (17-11-2022, 20:35)Paszczak napisał(a): Miałem na myśli to całe Cinema Speculation, nie nowelizację Hollywood. No to epic fail z mojej strony :) 17-11-2022, 21:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2022, 21:54 przez Bibliomisiek.)
Tymczasem kolejna burza rozpętana. Według Quentina gwiazdy Marvela to nie gwiazdy ;)
https://variety.com/2022/film/news/quentin-tarantino-marvel-killed-movie-star-1235439798/ 23-11-2022, 09:48
https://www.filmweb.pl/news/Quentin+Tarantino+krytykuje+Marvela.+Simu+Liu+broni+i+narzeka+na+bia%C5%82e+Hollywood-148543
Cytat: Jeśli dostępu do kinowego gwiazdorstwa broniliby tylko Tarantino i Scorsese, nigdy nie dostałbym szansy zagrania głównej roli w filmie za ponad 400 milionów dolarów. yup, taki django miał tylko 100 mln usd budżetu a kundun ledwo 28 :(
tak że o.
23-11-2022, 12:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2022, 12:49 przez f.lamer.)
Jak Megalopolis zarobi tylko część swojego budżetu to też będą mu wypominać krytykę świętego MCU, chociaż Megalopolis jest finansowane przez samego Coppolę i jest najciekawszym projektem Hollywood od wielu wielu lat i oglądanie się na to ile zarobi nie ma najmniejszego sensu.
Właśnie po to pytają wciąż tych uznanych reżyserów o MCU. Tarantino powiedział zgodnie z prawdą, że Disney robi casting na reżyserów by nakręcili sceny dialogowe a sceny akcji są obmyślane i reżyserowane przez komitet wykonawczy. I tak dobrze, że ci fanatycy przyczepili się do Marvela a nie do czegoś, co ma szanse wybić się ponad przeciętność. Top Gun Maverick stał się jednym z ulubionych filmów Tarantino a Marty uwielbia klasyki kina gatunkowego. Oni nie są snobami a wielu zależy by tak przedstawić ten konflikt zamiast jako krytykę słabej jakości. 23-11-2022, 13:09 Cytat:Reżyser zaznaczył jednak, że z zasady nie ma nic przeciwko filmom o superbohaterach: Sam jako dziecko zbierałem jak szalony komiksy Marvela. Gdyby te filmy wychodziły, kiedy miałem 20 lat, byłbym absolutnie zadowolony i kochałbym je. Ale też nie byłyby one wówczas jedynymi filmami, jakie powstają. Byłyby też inne. Ale, wiecie, teraz mam prawie 60 lat. Nie ekscytuję się nimi zbytnio. Uwielbiam takie pierdolenie. Trzy tytuły w roku to teraz ''jedyne filmy jakie powstają''. Wcale Hollywood nie produkuje rocznie setek filmów w każdym gatunku. Wszędzie widzę takie bredzenie, że ''hurr durr z kina pozostał tylko Marvel'' wbrew faktom. Kto by pomyślał, że parę produkcji superhero w roku mogło doprowadzić do histerii wśród tylu ludzi. 23-11-2022, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2022, 13:38 przez Kerev.) (23-11-2022, 13:37)Kerev napisał(a):Cytat:Reżyser zaznaczył jednak, że z zasady nie ma nic przeciwko filmom o superbohaterach: Sam jako dziecko zbierałem jak szalony komiksy Marvela. Gdyby te filmy wychodziły, kiedy miałem 20 lat, byłbym absolutnie zadowolony i kochałbym je. Ale też nie byłyby one wówczas jedynymi filmami, jakie powstają. Byłyby też inne. Ale, wiecie, teraz mam prawie 60 lat. Nie ekscytuję się nimi zbytnio. Może i tak, ale jeśli mowa o blockbusterach, to już niestety nie mogę się zgodzić. Oprócz superhero za 100mln+ nie powstaje obecnie NIC lub jak cud się stanie to jakaśtam jaskółka raz na rok. Mainstreamowe kino historyczne, katastroficzne, sensacyjne, jakietamkolwiek w zasadzie nie istnieje. Wszystko co chce być czymś poważniejszym niż te pierdolety superhero musi się obecnie przenieść na streaming, bo w kinie nie ma na to miejsca prawie wcale. 23-11-2022, 13:56 Cytat:Marveloza to nie tylko produkty Marvela. To cały sposób robienia filmów i myślenia o nich. Nawet jeśli miał to na myśli... to i tak się myli. Marvelizacji mogą ulec tylko blockbustery, czyli znowu, ile filmów w roku? Po za tym co tak naprawdę jest nowego w podejściu Marvela? Kiedy blockbustery nie były wykalkulowanymi, marketingowymi produktami dla mas? 23-11-2022, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2022, 14:05 przez Kerev.)
Dlaczego dziś nawet nie oczekujemy, że ktoś nakręci blockbuster na poziomie Predatora albo Parku Jurajskiego czy T2?
23-11-2022, 14:05
Problem polega na tym, że wcześniej była różnorodność, a teraz jej nie ma. I widać już silne oznaki zmęczenia obecną sytuacją w kinach. Albo wytwórnie na nowo wymyślą mainstreamową rozrywkę albo zdechną, bo coraz więcej widzów woli zostać w domach.
23-11-2022, 14:06 (23-11-2022, 14:05)Lashly napisał(a): Dlaczego dziś nawet nie oczekujemy, że ktoś nakręci blockbuster na poziomie Predatora albo Parku Jurajskiego czy T2?Ja oczekuje i nawet wiem, ze w grudniu taki zobacze. To bedzie sequel Avatara.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-11-2022, 14:20 (17-11-2022, 12:46)Kryst_007 napisał(a): Tarantino robi serial w przyszłym roku!https://youtube.com/shorts/03nIAnrRFRs?feature=share
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
24-11-2022, 20:12 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |