McMillan Man
Liczba postów: 6,536
Liczba wątków: 51
Mam pierwszy sezon na DVD, w te święta powinienem obejrzeć.
22-12-2007, 19:21
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Na początku roku wypożyczyłem całą pierwszą serię i zmobilizowałem rodziców, z którymi obejrzałem całość w kilka dni. Po prostu rzecz rewelacyjna. Klimat, realizm, świetne aktorstwo, miażdżące dialogi i równie mocny scenariusz. Rzecz absolutnie wyjątkowa, polecam serdecznie! Czas na drugi i ostatni niestety sezon...
Odetchnąłem z ulgą - czyli nie tylko ja doceniłem ten serial. W Klubie przeszedł bez echa (nawet ktoś go zjechał z tego co pamiętam, że nudny itd. :x ), nigdzie się o nim nie mówi, nikt nie zna. Czy tematyka historyczna aż tak wszystkich odstrasza?
23-12-2007, 18:03
Nowy
Liczba postów: 403
Liczba wątków: 4
Nie jest tak,że o nim się nie mówi-HBO reklamowało go tak samo mocno jak np. Sopranos.
Ja ostatnio obejrzałem oba sezony (w jakieś dwa miesiące) i muszę powiedziec, że bardzo mi się podobał-właśnie bardzo realistyczny,dobrze zagrany,świetnie zarysowane postacie, ma po prostu to "coś",czego potrzebuje serial.Szkoda tylko,że kończy się po dwóch sezonach.
I'm smart and I want respect!
24-12-2007, 14:04
Jestem po 10 odcinkach sezonu 1, jutro mam nadzieję zakończyć ten sezon a po nowym roku sięgnę po sezon 2. Serial jest dobry, a nawet bardzo dobry to mu muszę przyznac, wciąga i nie pozwala się oderwać, ale mimo to nie jest aż tak dobry, żebym miał sobie sprawić DVD na własność (wydatek rzędu 380-400 zł).
Na razie daję 8/10 choć ocena może się jeszcze zmienić, w końcu zostało mi 12 odcinków do obejrzenia.
30-12-2007, 03:09
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,542
Liczba wątków: 375
najlepsze przed tobą. druga seria jest po prostu porażająca, a zakończenie pierwszej (zabójstwo Cezara)... brak słów.
ja od kilku tygodni szykuje się do zakupu obydwu sezonów. wydatek spory, ale cholera jasna warto!
30-12-2007, 03:11
Po trzech pierwszych odcinkach sezonu 2 zaczynam się zastnawiać nad podniesieniem oceny do 9.
02-01-2008, 17:43
Stały bywalec
Liczba postów: 7,558
Liczba wątków: 50
Osz, kurde...
Byles nie trzymal nas zbyt dlugo w napieciu i wnet poinforomowal kiedy juz definitywnie sie zdecydujesz. <ok>
02-01-2008, 17:48
Ambasador białej rasy
Gieferg, po raz pierwszy w historii zgadzam sie z tobą w 100%. to a propo listy filmów w twojej stopce.
02-01-2008, 17:50
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Jestem świeżo po przedostatnim odcinku pierwszego sezonu. MASAKRA, scena walki arenie, po prostu niszczy. Z jednej stronie rzeźnia, z drugiej coś niesamowicie poruszającego. Nie wiem, czy powstrzymam się przed seansem finału jeszcze dzisiaj....
02-01-2008, 19:52
Nowy
Liczba postów: 669
Liczba wątków: 2
Mental, powinieneś dostać nagrodę za swój wkład w rozpromowanie tego serialu na forum. po twoim poście ociekającym zachwytem lawina użytkowników wzięła Rzym na warsztat :lol:
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
02-01-2008, 21:05
Ambasador białej rasy
teraz czas na ciebie.
uwierz mi, spodoba ci sie :)
02-01-2008, 22:57
Nowy
przeczytaj kilka pierwszych postów w tym temacie, to się zdziwisz :wink:
02-01-2008, 23:23
Ambasador białej rasy
:)
to było dawno temu - podtrzymujesz opinie?
02-01-2008, 23:33
Nowy
nie rzucam słów na wiatr (:
02-01-2008, 23:46
Stały bywalec
Liczba postów: 887
Liczba wątków: 4
Ja też zaczynam oglądać... Mental, powinieneś sprzedawać filmy ;-)
03-01-2008, 19:25
Banned
Liczba postów: 20,780
Liczba wątków: 63
Ja też obejrze, ale tylko dlatego, żeby Mental mnie lubił.
:)
A poważnie to znałem ten serial wcześniej... tylko nie obejrzałem jakoś. :)
03-01-2008, 23:34
No to skończyłem oglądać Rzym.
10/10 bo inaczej nie można :)
Zakończenie przedostatniego odcinka było tak cholernie satysfakcjonujące jak tylko się dało :twisted: , ostatni odcinek również nie zawiódł, w zasadzie to dobrze że serial się kończy w tym momencie i oby nikt nie wpadł na pomysł dokręcania kontyuacji. Drugi sezon wydaje mi się nawet lepszy niż pierwszy, z odcinka na odcinek coraz bardziej wciąga i zachwyca. Muszę przyznac, że o ile Robin z Sherwood nadal jest i pozostanie moim ulubionym serialem, tak trudno mi go by było jeszcze nazywać serialem najlepszym, bo ten tytuł własnie zgarnął "Rzym" :D Że też to cholerstwo musi tyle kosztować :?
<<<SPOJLERY>>>
Trochę tylko nie spodobało mi się to, że niby umierający Worenus, przeżył miesiąc podróży (swoją drogą pokazane to było praktycznie jakby Pullo przejechał tą furmanką z Egiptu do samego Rzymu, objechał całe Morze Śródziemne?) i dalej był niby umierający (na dobrą sprawę to nie wiadomo w końcu czy umarł).
06-01-2008, 01:14
Dużo pisze
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 24
Chyba pierwszy film, co do którego całe forum jest tak zgodne :) Przyłączam się do chóru pochlebców :]
fb.com/bart.poznaniak
01-02-2008, 00:18
.
Liczba postów: 28,678
Liczba wątków: 63
Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon. Oczywiście nie mogę powiedzieć nic innego niż to, że serial jest rewelacyjny. Zamiast wymieniać wszystkie zalety powiem o jedynej wadzie, przez którą pierwszy sezon ma u mnie tylko 9/10 - niesomowite zbiegi okoliczności. Chodzi mi dokładnie o dwie sprawy. Tytus i Vorenus wychodzący wspólnie z morza po katastrofie ich statków. Mam uwierzyć, że tylko oni dwaj spośród całej armi przetrwali? Może i są świetnymi żołnierzami i potrafią wykaraskać się z nielada kłopotów, ale w tym wypadku niechybnie użyli opcji "ochrony głównych bohaterów coby się serial za szybko nie skończył". Gdy już ocaleli oczywiscie musieli od razu spotkac Pompejusza, bo gdyby go nie spotkali to byliby przez jakis czas nieciekawi, znowu musieli prosic o pomoc scenarzystow. Mam nadzieje że druga seria bedzie juz 10/10. Uzasadnione nadzieje, bo ostatni odcinek pierwszego sezonu to byla jedna z najlepszych rzeczy jakie w zyciu ogladalem :P
Jakby ktoś jeszcze nie oglądał, to pierwszy sezon od piątku w naszej ukochanej telewizji publicznej. W Piątki wieczorem wersja ocenzurowana, a w sobotnie nocki wersja normalna. Oczywiście każdy normalny człowiek zdaje sobie sprawę z bezsensowności cenzurowania tego serialu, bo jedyne co można wyciąć to troche krwi i nagich kobiecych piersi, czyli sprawy powierzchowne i mało znaczące, których wycięcie nie zmieni ogólnej wymowy serialu. Gdyby ktoś chciał naprawde ocenzurować Rzym i zrobić z niego grzeczny serialik historyczny to musiałby wywalić co trzeci wątek.
02-09-2008, 08:55
Dużo pisze
Liczba postów: 604
Niestety pierwszy odcinek obejrzałam w wersji ocenzurowanej bo z różnych powodów nie mogłam obejrzeć następnego dnia o północy wersji bez cenzury.Powiem, że jak na pierwsze wrażenie to nie zachwycił mnie ani nie wciągnął, no cóż, zobaczymy co będzie dalej, ale chyba nie kręcą mnie już takie klimaty :roll: .
07-09-2008, 21:39
|