I podtrzymujesz to po obejrzeniu Rambo 4? Żeby była jasność.
09-03-2008, 14:20
|
Rambo (1982-2019)
|
Cytat:Stallone dał radę. Chętnie zaopatrzę na DVD w ten ostatni (mam nadzieje...) rozdział o historii Rambo, Johna Rambo . :) A co do tego czy Stallone jest dobrym scenarzystą to odsyłam wątpiących do Rocky Balboa. 09-03-2008, 15:17
Balboa też mi nie podchodzi. Chyba nie moje klimaty po prostu. Cała seria o Rocky-im nie jest dla mnie specjalnie emocjonująca. Lubię za to, większość, jeżeli nie wszystkie stare filmy ze Stallonem, pomijając właśnie serie o Rocky Balboa.
09-03-2008, 15:36
Cóż, jeśli ci nie podchodzi zdecydowanie najlepsza część twórczości Stallone'a jaką jest własnie seria ROCKY to nie będę cię próbował przekonywać.
09-03-2008, 15:39
Stallone urodził się do filmów akcji, i jak dla mnie tylko w takich filmach się sprawdza. Przynajmniej jak dla mnie. Jest u mnie zaszufladkowany i tyle. Na stare lata nie powinien zmieniać zapuszczonych przez siebie korzeni, bo oznacza to że albo zaprzecza sam sobie, i wszystkiemu co udało mu się do tej pory osiągnać, albo zabrakło mu kasy, a że starość nie radość szuka niszy gdzie indziej. Seria o Bolboa, razem z ostatnią częścią nie jest zła. Jest dla mnie po prostu obojętna, nic specjalnie dobrego i zarazem nic złego. Ot, można raz obejrzeć i tyle. Tak postrzegam tą serie.
09-03-2008, 15:43 Cytat:Na stare lata nie powinien zmieniać zapuszczonych przez siebie korzeni, bo oznacza to że albo zaprzecza sam sobieA w którym miejscu Stallone "zmienia korzenie"? Może robi to wracając do swoich dwóch najbardziej znanych bohaterów? Przypomnę tylko, że Stallone grał Rocky'ego jeszcze zanim zaczął grywać w filmach akcji. Cytat: Seria o Bolboa, razem z ostatnią częścią nie jest zła. Jest dla mnie po prostu obojętna, nic specjalnie dobrego i zarazem nic złego. Ot, można raz obejrzeć i tyle. Tak postrzegam tą serie.Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka? Cytat:Rambo 4 nie ma wybitnego scenariusza, właściwie to przeciętnyI nie sądzę, żeby więcej mu było potrzebne :) 09-03-2008, 15:49
A niech sobie wraca. Byle nie robił tego byle jak. Jako że Balboa jest dla mnie obojętny, nie wypowiadam się na temat ostatniej produkcji z tej serii. Jak pisałem wyżej, nie jest ona zła. Jednak to co Stallone zrobił, z kultową serią o Rambo to śmiech na sali. Jest to ewidentnie najgorsza część ze wszystkich. Lepiej wogóle nie trzeba było podchodzić do tego tematu, i zostawić trylogię w spokoju. Nie jestem scenarzystą, ale myślę że jestem w stanie napisać lepszy scenariusz do Rambo 4 niż ten, którego użyto w filmie. Prawdopodobnie wy również. A jeżeli, tak, to jesteśmy tak samo dobrymi scenarzystami jak Stallone :D
09-03-2008, 15:57 Gieferg napisał(a):Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka?Tak dla przypomnienia. Cytat:A jeżeli, tak, to jesteśmy tak samo dobrymi scenarzystami jak StalloneCzyli można być tak samo dobrym scenarzystą jeśli się napisze scenariusz lepszy niż jego najgorszy scenariusz? To chyba nie działa w ten sposób :lol: . Napisz scenariusz lepszy niż Rocky Balboa to wtedy pogadamy. No i naprawdę dobry scenariusz to ostatnia rzecz jakiej należałoby oczekiwać po filmie, który jest czwartą częścią serii, która to seria od części drugiej polega tylko na tym że gośc chodzi i strzela a przy okazji kogoś tam ratuje. 09-03-2008, 16:00
Panowie, ale nie dwóch na jednego hah
Cytat:Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka? Hmm. Dobra. Mogę Ci wymienić takie przy których dobrze się bawię. Stanowią świetną rozrywkę i są filmami akcji. Do takich mogę zaliczyć: - Cobra - Assassins (Banderas też zrobił tutaj swoje...) - Cliffhanger - Specjalista - Seria Rambo - Tango i Cash Cytat:Podrzuć jakiś pomysł na czwartą cześć Rambo... Widzisz. I tutaj rysuję się różnica między nami. Ja nie podrzucam na szybko pomysłów na scenariusz. Dobry pomysł to podstawa, i na pewno potrzebował bym więcej niż chwili namysłu, aby nie było mi wstyd za to co wymyśliłem. A moim zdaniem, Sylvek powinien się palić ze wstydu za R4. Wpadka. 09-03-2008, 16:27 Oconnel napisał(a):Hmm. Dobra. Mogę Ci wymienić takie przy których dobrze się bawię. Stanowią świetną rozrywkę i są filmami akcji. Do takich mogę zaliczyć:A gdzie "Osadzony"? :P (co prawda trudno to nazwać filmem akcji, choć i tej tam trochę jest). Mimo że większośc z tych filmów lubię (jedynie "Specjalisty" już nie pamiętam, widziałem raz, wieki temu), to jednak stawianie takich filmów jak Tango & Cash czy Cobra wyżej od Rocky'ego jest dla mnie zupełnie niepojęte :P 09-03-2008, 17:02 Oconnel napisał(a):Stallone urodził się do filmów akcji, i jak dla mnie tylko w takich filmach się sprawdza. Przynajmniej jak dla mnie. Jest u mnie zaszufladkowany i tyle. OSCAR - zobaczyć, znaczy uwierzyć. F*I*S*T zapewne też nie widziałeś?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-03-2008, 17:03
To była ta komedia z walizką? Jeżeli tak to widziałem. Wymieniłem filmy które lubię (zapomniałem o Człowieku Demolce), a nie te, które chcę porównywać z Rockim :)
09-03-2008, 17:41
najlepszy jest Copland, potem Osadzony, potem pierwszy Rocky, potem Na krawędzi (uwielbiam ten film), potem Rambo 1, potem Balboa, potem Zabójcy, a potem już nic.
dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic. 09-03-2008, 17:52 Cytat:dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic.Jest jeszcze Total Recall i oczywiście T3. 09-03-2008, 18:43 Cytat:Jest jeszcze Total Recall zapomniałem. Cytat:Jeśli Rambo 2 i 3 to wg ciebie nic, to nie mam bladego pojęcia po co się w ogóle zabierałeś za czwórkę trailer mnie zmylił :) 09-03-2008, 18:50
Żeby było śmiesznie, to dzisiaj widziałem spot w TV, dotyczący Rambo 4. Dosłownie wszystkie kluczowe sceny (łącznie z wybuchem i smiercią generała, bo to chyba był generał?) zostały w nim pokazane. Te parę sekund wystarczyło montażystom na pokazanie wszystkiego co ten film ma do zaoferowania :)
09-03-2008, 19:01 Mental napisał(a):dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic.No jak to, a nie podniecałeś się kiedyś na tym forum "Commando"?:)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 09-03-2008, 19:24
podniecałem. ale musiałbym chyba upaść dynka na krawężnik z 10 pietra, żeby podniecać sie tym na serio:) Commando, Rambo 2 i 3, Cobra to oczywiście wszystko fajne filmiki, ale tak dla jaj, żeby sie pośmiać z uczciwego rzemiosła i poczciwej głupoty scenarzystów. nic co chciałbym mieć na półce i przekazać w spadku następnym pokoleniom.
09-03-2008, 19:29
No dobra, ale ja od samego początku za właśnie tego rodzaju film uważałem Rambo IV i niczego więcej po nim nie oczekiwałem.
I zastanawia mnie teraz czy dostaje on cięgi dlatego, że przypomina właśnie wyżej wspomniane przeboje złotej ery VHS czy też prezentuje zupełnie inny rodzaj filmowej bzdurności i żenady, który jest nie strawny nawet przy odpowiednim doń podejściu. Pewnie będę musiał się sam przekonać, tylko wciąż się jeszcze waham czy uczynić to w kinie czy też drogą alternatywną.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 09-03-2008, 19:42 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Unbreakable / Split / Glass (2000-2019) | Pelivaron | 25 | 8,233 |
05-09-2024, 08:06 Ostatni post: Debryk |
|
| Jumanji (1995-2019) | Gieferg | 65 | 16,316 |
25-04-2022, 19:35 Ostatni post: shamar |
|
| Maleficent (2014-2019) | Lawrence | 50 | 17,080 |
05-12-2021, 16:37 Ostatni post: Debryk |