Rambo (1982-2019)
I podtrzymujesz to po obejrzeniu Rambo 4? Żeby była jasność.

Odpowiedz
Cytat:Stallone dał radę. Chętnie zaopatrzę na DVD w ten ostatni (mam nadzieje...) rozdział o historii Rambo, Johna Rambo .
7,5/10

:)

A co do tego czy Stallone jest dobrym scenarzystą to odsyłam wątpiących do Rocky Balboa.

Odpowiedz
Balboa też mi nie podchodzi. Chyba nie moje klimaty po prostu. Cała seria o Rocky-im nie jest dla mnie specjalnie emocjonująca. Lubię za to, większość, jeżeli nie wszystkie stare filmy ze Stallonem, pomijając właśnie serie o Rocky Balboa.

Odpowiedz
Cóż, jeśli ci nie podchodzi zdecydowanie najlepsza część twórczości Stallone'a jaką jest własnie seria ROCKY to nie będę cię próbował przekonywać.

Odpowiedz
Stallone urodził się do filmów akcji, i jak dla mnie tylko w takich filmach się sprawdza. Przynajmniej jak dla mnie. Jest u mnie zaszufladkowany i tyle. Na stare lata nie powinien zmieniać zapuszczonych przez siebie korzeni, bo oznacza to że albo zaprzecza sam sobie, i wszystkiemu co udało mu się do tej pory osiągnać, albo zabrakło mu kasy, a że starość nie radość szuka niszy gdzie indziej. Seria o Bolboa, razem z ostatnią częścią nie jest zła. Jest dla mnie po prostu obojętna, nic specjalnie dobrego i zarazem nic złego. Ot, można raz obejrzeć i tyle. Tak postrzegam tą serie.

Odpowiedz
Cytat:Na stare lata nie powinien zmieniać zapuszczonych przez siebie korzeni, bo oznacza to że albo zaprzecza sam sobie
A w którym miejscu Stallone "zmienia korzenie"? Może robi to wracając do swoich dwóch najbardziej znanych bohaterów? Przypomnę tylko, że Stallone grał Rocky'ego jeszcze zanim zaczął grywać w filmach akcji.

Cytat: Seria o Bolboa, razem z ostatnią częścią nie jest zła. Jest dla mnie po prostu obojętna, nic specjalnie dobrego i zarazem nic złego. Ot, można raz obejrzeć i tyle. Tak postrzegam tą serie.
Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka?

Cytat:Rambo 4 nie ma wybitnego scenariusza, właściwie to przeciętny
I nie sądzę, żeby więcej mu było potrzebne :)

Odpowiedz
A niech sobie wraca. Byle nie robił tego byle jak. Jako że Balboa jest dla mnie obojętny, nie wypowiadam się na temat ostatniej produkcji z tej serii. Jak pisałem wyżej, nie jest ona zła. Jednak to co Stallone zrobił, z kultową serią o Rambo to śmiech na sali. Jest to ewidentnie najgorsza część ze wszystkich. Lepiej wogóle nie trzeba było podchodzić do tego tematu, i zostawić trylogię w spokoju. Nie jestem scenarzystą, ale myślę że jestem w stanie napisać lepszy scenariusz do Rambo 4 niż ten, którego użyto w filmie. Prawdopodobnie wy również. A jeżeli, tak, to jesteśmy tak samo dobrymi scenarzystami jak Stallone :D

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka?
Tak dla przypomnienia.

Cytat:A jeżeli, tak, to jesteśmy tak samo dobrymi scenarzystami jak Stallone
Czyli można być tak samo dobrym scenarzystą jeśli się napisze scenariusz lepszy niż jego najgorszy scenariusz? To chyba nie działa w ten sposób :lol: . Napisz scenariusz lepszy niż Rocky Balboa to wtedy pogadamy.

No i naprawdę dobry scenariusz to ostatnia rzecz jakiej należałoby oczekiwać po filmie, który jest czwartą częścią serii, która to seria od części drugiej polega tylko na tym że gośc chodzi i strzela a przy okazji kogoś tam ratuje.

Odpowiedz
Panowie, ale nie dwóch na jednego hah

Cytat:Czyli jakie wg ciebie są dobre filmy Sylwka?

Hmm. Dobra. Mogę Ci wymienić takie przy których dobrze się bawię. Stanowią świetną rozrywkę i są filmami akcji. Do takich mogę zaliczyć:

- Cobra
- Assassins (Banderas też zrobił tutaj swoje...)
- Cliffhanger
- Specjalista
- Seria Rambo
- Tango i Cash

Cytat:Podrzuć jakiś pomysł na czwartą cześć Rambo...

Widzisz. I tutaj rysuję się różnica między nami. Ja nie podrzucam na szybko pomysłów na scenariusz. Dobry pomysł to podstawa, i na pewno potrzebował bym więcej niż chwili namysłu, aby nie było mi wstyd za to co wymyśliłem. A moim zdaniem, Sylvek powinien się palić ze wstydu za R4. Wpadka.

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):Hmm. Dobra. Mogę Ci wymienić takie przy których dobrze się bawię. Stanowią świetną rozrywkę i są filmami akcji. Do takich mogę zaliczyć:

- Cobra
- Assassins (Banderas też zrobił tutaj swoje...)
- Cliffhanger
- Specjalista
- Seria Rambo
- Tango i Cash
A gdzie "Osadzony"? :P (co prawda trudno to nazwać filmem akcji, choć i tej tam trochę jest).

Mimo że większośc z tych filmów lubię (jedynie "Specjalisty" już nie pamiętam, widziałem raz, wieki temu), to jednak stawianie takich filmów jak Tango & Cash czy Cobra wyżej od Rocky'ego jest dla mnie zupełnie niepojęte :P

Odpowiedz
Oconnel napisał(a):Stallone urodził się do filmów akcji, i jak dla mnie tylko w takich filmach się sprawdza. Przynajmniej jak dla mnie. Jest u mnie zaszufladkowany i tyle.

OSCAR - zobaczyć, znaczy uwierzyć. F*I*S*T zapewne też nie widziałeś?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O właśnie, "Oscar" jest rewelacyjny :)

Odpowiedz
To była ta komedia z walizką? Jeżeli tak to widziałem. Wymieniłem filmy które lubię (zapomniałem o Człowieku Demolce), a nie te, które chcę porównywać z Rockim :)

Odpowiedz
najlepszy jest Copland, potem Osadzony, potem pierwszy Rocky, potem Na krawędzi (uwielbiam ten film), potem Rambo 1, potem Balboa, potem Zabójcy, a potem już nic.

dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic.

Odpowiedz
Cytat:dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic.
Jest jeszcze Total Recall i oczywiście T3.

Odpowiedz
Cytat:Jest jeszcze Total Recall

zapomniałem.

Cytat:Jeśli Rambo 2 i 3 to wg ciebie nic, to nie mam bladego pojęcia po co się w ogóle zabierałeś za czwórkę

trailer mnie zmylił :)

Odpowiedz
Żeby było śmiesznie, to dzisiaj widziałem spot w TV, dotyczący Rambo 4. Dosłownie wszystkie kluczowe sceny (łącznie z wybuchem i smiercią generała, bo to chyba był generał?) zostały w nim pokazane. Te parę sekund wystarczyło montażystom na pokazanie wszystkiego co ten film ma do zaoferowania :)

Odpowiedz
Mental napisał(a):dla porównania Arnold: T1, Predator, T2, Conan i dalej nic.
No jak to, a nie podniecałeś się kiedyś na tym forum "Commando"?:)

Odpowiedz
podniecałem. ale musiałbym chyba upaść dynka na krawężnik z 10 pietra, żeby podniecać sie tym na serio:) Commando, Rambo 2 i 3, Cobra to oczywiście wszystko fajne filmiki, ale tak dla jaj, żeby sie pośmiać z uczciwego rzemiosła i poczciwej głupoty scenarzystów. nic co chciałbym mieć na półce i przekazać w spadku następnym pokoleniom.

Odpowiedz
No dobra, ale ja od samego początku za właśnie tego rodzaju film uważałem Rambo IV i niczego więcej po nim nie oczekiwałem.
I zastanawia mnie teraz czy dostaje on cięgi dlatego, że przypomina właśnie wyżej wspomniane przeboje złotej ery VHS czy też prezentuje zupełnie inny rodzaj filmowej bzdurności i żenady, który jest nie strawny nawet przy odpowiednim doń podejściu. Pewnie będę musiał się sam przekonać, tylko wciąż się jeszcze waham czy uczynić to w kinie czy też drogą alternatywną.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon