Resident Evil (seria)
Cytat:A najbardziej śmieszy mnie to że frekwencję nabijają ludzie Waszego pokroju: uważający film za totalne dno, za niemiłosierne gówno a jednak kupujący bilet do kina.

Ja nie kupiłem biletu do kina na żaden z Residentów, także ten:)

Odpowiedz
Może dlatego że światową premierę ma 14 września 2012;)

Odpowiedz
Na ŻADEN film RE do tej pory.

Odpowiedz
Przecież nikt nikogo nie zmusza żeby oglądał RE, chcesz oglądasz, nie to nie. Tyle w tym temacie;)

Odpowiedz
JEZU CHRYSTE. To nie mogę nawet stwierdzić, że trailer zapowiada gówno, bo tak bardzo Ci to przeszkadza? Po prostu nie wchodź tu i nie czytaj.

W sumie mam lepszy pomysł - pójdę na to kina, żeby to to zarobiło i żeby znowu nakręcili kolejną część, żebym za 2 lata znowu mógł ostentacyjnie twierdzić tu, że to dziadostwo:)

Odpowiedz
Możesz mi pokazać gdzie się Ciebie czepiam odnośnie trailera? Bo ja jakoś nie widzę takiego wpisu.
Zwracam jedynie uwagę na to, że sporo osób mimo iż wiesza na tym filmie psy, tak czy siak go obejrzy.

Idź, zobacz. Wtedy przynajmniej będziesz miał podstawę do oceny.

Odpowiedz
Rinzler, zastosuj się do własnej rady - nie lubisz, nie czytaj ich opinii. Panowie komentują TRAILER, nie sam film. Czy słusznie, nie moja sprawa, ale upraszam wszystkim o wyluzowanie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Po zobaczeniu tego żałuję, że to nie rimejk czy prequel. Choć w sumie mam to gdzieś bo nie miałem nadzieji, że to będzie coś na poziomie. Ot kolejna rąbanka, idealna kontynuacja RE4.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Capcom nie próżnuje - cieplutki trailer Resident Evil 6 bijący na łeb to ścierwo Andersona:

Odpowiedz
Nie przepadam za tą serią gier, ale ten trailer jest DOBRY!

Odpowiedz
Cytat:Rinzler, zastosuj się do własnej rady - nie lubisz, nie czytaj ich opinii

Moja rada dotyczy oglądania filmu i sytuacji: oglądałem 1 była do dupy, oglądałem 2 też gniot, 3 adekwatnie do poprzednich, to po 4 i 5 nie spodziewałbym się nagle jakiegoś objawienia i super poprawy:):) A już na 200% bym tego nie oglądał. Więc masochizm na maxa.
Cytat:upraszam wszystkim o wyluzowanie

Zgadzam się.
Każdy ma własne upodobania filmowe, coś mu się podoba lub nie, ale to nie powód żeby obrzucać go błotem. Szanuje gusta innych, i w swoich wypowiedziach staram się nikomu nie ubliżać sugerując brak mózgu bądź coś równie "pomysłowego". Jaki sens w robieniu komuś jazdy bo lubi taki a nie inny film? Ok, można napisać : film jest idiotyczny, czy nawet debilny - bo tyczy się to samego filmu. Ale pisanie że jest to film dla debili, czy że oglądający go jest idiotą to przegięcie. Ciężko mi jest zrozumieć ludzi którzy nie potrafią uszanować gustu, czy nawet jego braku u innych. Przecież kasę na bilet wyjmuje z własnej kieszeni. Po co się kłócić i obrażać? Mi się podoba, Wam nie i cool niech tak zostanie. Bez urazy.

Odpowiedz
Nowa gra z serii pozamiata - klimat, wykonanie, powrót zombie, nowości w rozgrywce - murowany hit zimy 2012.

Co do filmu, to wzorem części 2-4, będzie to czwarty raz z rzędu festiwal żenady, kiczu i facepalmów wśród widzów. Ale zaraz, jakiej widowni - kto na te filmy chodzi do kina? RE, Transy - znak czasów :(

Odpowiedz
Patrz Anielski, każdy mówi że nie chodzi na to do kina, a jednak seria RE jeśli chodzi o wyniki kasowe ma się całkiem dobrze:)
Oglądałeś wszystkie części?

Odpowiedz
Cytat:każdy mówi że nie chodzi na to do kina, a jednak seria RE jeśli chodzi o wyniki kasowe ma się całkiem dobrze

I to nawet w Polsce. Cóż, casus Transów. Dramat.

Cytat:Oglądałeś wszystkie części?

Jedynkę na DVD, resztę kradłem, a dwie ostatnie części poszły od 30 min. na podglądzie, bo oglądać się tego nie dało.

Odpowiedz
Widzisz Anielski, są gusta i guściki.
Moim skromnym zdaniem: zanim podniesiesz głos w dyskusji wypadałoby zobaczyć o czym mówisz - czyli obejrzeć film. To tak jak przeczytać pierwszą i ostatnia stronę książki stwierdzając ze jest do dupy:D
Inna kwestia to fakt że skoro męczyłeś się na tym filmie, to po kiego oglądałeś pozostałe części? Rozumiem że po 30 minut i na podglądzie, ale po co w ogóle? Żeby potem błyskotliwie wypowiadać się na forum? Żeby mieć komfort napisania że to gówno? Na jakiej podstawie? Na takiej że Tobie się nie podoba?

Odpowiedz
Cytat:Moim skromnym zdaniem: zanim podniesiesz głos w dyskusji wypadałoby zobaczyć o czym mówisz - czyli obejrzeć film.

Cytat:Inna kwestia to fakt że skoro męczyłeś się na tym filmie, to po kiego oglądałeś pozostałe części?

Zarzucasz mu, że obejrzał film, i jednocześnie że nie obejrzał filmu?

Odpowiedz
Wiesz, Rinzler, zawsze istnieje nadzieja, że seria poprawi poziom. Ja spasowałem po trzeciej części. Jedynka jest całkiem zjadliwa, ale dwójka to jakieś totalne nieporozumienie. Efekciarski rzyg, a przy tym nudny i w gruncie rzeczy mający cholernie mało wspólnego z grą. Trójka to jeszcze większy shit. Miejscami można się nawet uśmiechnąć pod nosem widząc drewniane aktorstwo i przebajerowane sceny walki z zombiakami (lol), ale przez większą część seansu czuje się zażenowanie. Z czwórki widziałem tylko jedną scenę walki, więc nie oceniam filmu. Co nie powstrzyma mnie przed stwierdzeniem, że rzeczony pojedynek Redfieldowej z jakimś mutantem z siekierą (?) zostałby lepiej nakręcony przez moją starą (z góry przepraszam za podpierdolenie fajnego tekstu komuś z forum. Spodziewam się pozwu za kradzież własności intelektualnej).
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Niczego mu nie zarzucam. Czytaj ze zrozumieniem, Anielski napisał:
Cytat:Jedynkę na DVD, resztę kradłem, a dwie ostatnie części poszły od 30 min. na podglądzie, bo oglądać się tego nie dało.

Widział tylko część pierwszą ale wypowiada się negatywnie o całej reszcie.I to mnie zastanawia: dlaczego wypowiada się na temat filmu nie mając do tego podstawy, jaką niewątpliwie jest obejrzenie owego filmu? Oraz po co ogląda (częściowo) pozostałe jeżeli już pierwszy przyprawił go o mdłości?

Wawrzyniec - RE gra i RE film wspólne maja tylko bohaterów, zombie i tytuł:) Już podczas dyskusji o pierwszej części Anderson zaznaczył że jego film bardzo luźno nawiązuje do serii gier. Z drugiej jednak strony nie wiem czego Wy oczekujecie po takiej siekance: ze dostanie Oscara? ;) Dajcie na luz, to tylko film:) Jednym się podoba innym nie:)

Odpowiedz
Co ty gadasz? Przeciez napisał, że widział wszystkie części. Jedynkę na DVD, resztę w divxach.

Odpowiedz
Napisał że widział 1 na DVD, a pozostałe oglądał fakt na divixach ale:
Cytat:na podglądzie
Przekartkować encyklopedie a potem powiedzieć że się ją przeczytało tez można:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon